U susret Europskom tjednu kodiranja održan je niz besplatnih radionica za nastavnike

U susret Europskom tjednu kodiranja održan je niz besplatnih radionica za nastavnike

Vijesti Napisao/la  Cobra Četvrtak, 11 Listopad 2018 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Zagreb, 10. listopada 2018.

 

U susret Europskom tjednu kodiranja održan je niz besplatnih radionica za nastavnike

Europski tjedan programiranja će se ove godine održati po sedmi put, a Algebrin Zavod za kvalitetu obrazovanja ga podržava organizirajući potporne radionice za nastavnike koji rade na digitalnom obrazovanju djece.

Algebra se uključila u provedbu ovogodišnje europske inicijative Code Week organizacijom posebnih informatičkih radionica za nastavnike koje će im pomoći da učenicima na razumljiv i kreativan način približe ove digitalne teme. Europski tjedan programiranja društvena je inicijativa koja promiče računalno programiranje i koja se organizira po šesti put, dok je prošle godine u njoj sudjelovalo više od 1,2 milijuna ljudi. Europska komisija podupire Code Week, kao i druge inicijative za unaprjeđenje digitalnih vještina u Europi, u okviru strategije jedinstvenog digitalnog tržišta.

Jačanje digitalnih vještina Europljana dio je programa novih vještina na razini EU-a i akcijskog plana EU-a za digitalno obrazovanje. Prema riječima Mariye Gabriel, povjerenice Europske komisije za digitalnu ekonomiju i društvo, cilj Europske komisije je do 2020. u inicijativu uključiti 50 posto svih europskih škola, a posebna pažnja posvećuje se uključivanju djevojaka i žena u projekte vezane uz razvoj digitalnih vještina.

AlgebraLAB EU code week 05

U sklopu ovogodišnje provedbe projekta Code Week u Hrvatskoj Algebra je organizirala niz radionica za nastavnike koje su također prenošene i putem interneta, a podršku projektu izrazilo je i Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Stručnjaci Algebre i Hrvatskog robotičkog saveza na ovim su radionicama zainteresiranim nastavnicima pokazali kako na kreativan i inovativan način djecu upoznavati s digitalnim tehnologijama, uključujući kodiranje za Raspberry Pi i Android, s fokusom na računalno razmišljanje, rješavanje problema, te kritičko i analitičko razmišljanje i timski rad. "Hrvatska se ove godine priključila brojim radionicama i drugim aktivnostima kako bi inspirirala učenike osnovnih i srednjih škola u oblikovanju novih digitalnih vještina te ih motivirala da ožive svoje ideje kroz programiranje na jedan zanimljiv i zabavan način. Program je podržan od strane Europske komisije, a ovogodišnji partneri u organizaciji su Algebra i Hrvatski robotički savez, kojima zahvaljujemo na inicijativi i sudjelovanju u ovogodišnjem obilježavanju Europskog tjedna programiranja", rekao je Janko Radigović, hrvatski CodeWeek ambasador i instruktor u Hrvatskom robotičkom savezu.

AlgebraLAB EU code week 02

"Algebra uvijek rado podržava inicijative kojima se promiču digitalne vještine kod mladih, ali i odraslih – uključujući programiranje, robotiku i sve ostale vještine s digitalnog područja. Ove smo godine posebno ponosni što smo radionice za nastavnike u sklopu Code Weeka mogli ugostiti u novoosnovanom razvojno-istraživačkom centru, Algebra LAB u Zagrebu, ali ih prenositi on-line za nastavnike iz drugih krajeva Hrvatske. Kroz provedbu redovitih programa obrazovanja kako za učenike osnovnih škola tako i za odrasle, Algebra dokazuje svoju ulogu vodeće digitalne obrazovne institucije u Hrvatskoj te smo svoja znanja i iskustva u radu s mlađim generacijama ovom prilikom rado podijelili s nastavnicima", naglasio je Hrvoje Balen, član uprave Algebre.

Pročitano 245 puta

Naš Facebook

IT iglasnik

Plesni studio Fever

fever logo1

Nokia 6 i 7

HR Nokia 6 i 7 300x250

Mobis

mobis
SamsungJ5

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček  Lana LandekaLana Landeka

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja