Vijesti 1916

 

24. lipnja, 2022. | Zagreb Uredio: Božidar Žitnik 

Završena je deveta sezona A1 Adria League,

ali nema odmora za esportaše

 

Na završnici devete sezone A1 Adria League, koja se održavala u sklopu Reboot Online Games Weeka od 15. do 19. lipnja u Osijeku, okrunili smo pobjednike u posljednje tri igre – CS:GO, Brawl Stars i FIFA22. Prvaci u igrama Clash Royale, PUBG: BATTLEGROUNDS, League of Legends i VALORANT poznati su bili tijekom proljetne sezone.


Tarik “amke” Novo po četvrti je put zaredom postao prvak u FIFA-i 22 nadigravši Marka “Mrkyja” Matančića rezultatom 3:2 u napetom finalu. U CS:GO je makedonska petorka BLUEJAYS s uvjerljivih 2:0 svladala Team Blink, dok je tim Salada de Frutas nastavio dominirati u Brawl Starsu. Podsjetimo, u igri PUBG: BATTLEGROUNDS slavio je Entropiq, u igri Clash Royale pobjednu je odnio Team Snipe, kao najbolja regionalna VALORANT ekipa pokazao se Balkan Stars, a u popularnom League of Legendsu slavio je tim DZANGLERI. Tako smo po prvi puta u povijesti lige dobili pobjednike u čak sedam igara umjesto u dosadašnjih četiri.

 

A1 Adria League je i više od igranja

Lavvek-i-Inder-komentiraju-finale-Bravl-Stars
 

Samu su završnicu obilježili i drugi sadržaji poput panel rasprava na temu “Zdravlje u gamingu i esportu”, “Toksičnost i cyberbullying”, “Novinari u esportu”, “Esport admini”, dok su nam se u panel raspravi “Extreme Esports” pridružili profesionalni ekstremni sportaši Marin Ranteš i Joe Atkinson, drugoplasirani u disciplini BMX na 23. izdanju Pannonian Challengea te pobjednik u disciplini Inline. Program su upotpunili i popularni regionalni streameri kao što su DoubleAiM, Darrian Alfy i Novke. U slučaju da ste nešto od sadržaja propustili, uskoro će biti dostupan na A1 Adria League YouTube kanalu.

 

Velika prilika za prvake

Međutim, završetak sezone ne znači da igrači imaju vremena za odmor. BLUEJAYS je osvajanjem A1 Adria League osigurao mjesto u Adria CS:GO Prvenstvu 2022, 10 tisuća eura vrijednom regionalnom turniru koji se održava tijekom srpnja. Salada de Frutas će pak putovati u Salzburg na LEVEL UP - The Gaming Festival u sklopu kojeg će se održati Clash of Leagues, 3000 eura vrijedno paneuropsko Brawl Stars natjecanje na kojem će se snage odmjeriti pobjednici tri esport lige: A1 Adria League (Adria), A1 eSports League (Austria), Swisscom Hero League (Švicarska). Veliko finale održava se 1. srpnja. Igrat će svako sa svakim u setovima do tri pobjede. Regionalne predstavnike Salada de Frutas moći ćete pratiti i podržati na službenim kanalima A1 Adria League te društvenim mrežama: YouTube, Twitch, Trovo, Facebook, Twitter i Instagram.


22. lipnja, 2022. | Zagreb, Dubrovnik Uredio: Božidar Žitnik 

Novi američki multidisciplinarni studij na hrvatskom tržištu
 

RIT-ov studij Dizajna novih medija stvara stručnjake za digitalne medije budućnosti
 

Ideja i cilj je da studenti kroz novi program nauče stvarati, razvijati i prezentirati sadržaj digitalnih medija, a nakon studija će steći dvije diplome – američku i hrvatsku. Na taj način, biti će im olakšan rad i izvan RH. Upisi su u tijeku, a studij kreće ove jeseni

RIT Croatia, prestižni američki koledž koji ove godine obilježava 25 godina djelovanja u Hrvatskoj, a upravo je predstavio novi američki multidisciplinarni studij na našem tržištu: Dizajn novih medija (BFA New Media Design). Osmišljen kao odgovor na sadašnje i buduće potrebe brzorastućeg tržišta digitalnih medija, ovaj četverogodišnji preddiplomski stručni studij povezuje znanja iz područja umjetnosti, dizajna, komunikacije, računarstva i tehnologije te priprema studente za poslove budućnosti.


“Ljudi svakodnevno konzumiraju značajne količine digitalnog sadržaja kroz pametne telefone i televizore, tablete, nosivu tehnologiju (wearables), igraće konzole i VR sustave. Obzirom na rastuću digitalizaciju svakodnevnog života, tržištu su potrebni stručnjaci koji će oblikovati i prezentirati digitalni sadržaj kako bi korisnici mogli učinkovito međusobno komunicirati, informirati se ili zabaviti. Upravo takve stručnjake stvara ovaj studij koji studentima RIT Croatia omogućuje da stečena znanja i vještine primjenjuju u praksi već za vrijeme studija kroz interaktivnu nastavu, iskustveno učenje i program obvezne stručne prakse”, pojasnio voditelj studija dr.sc. Ante Poljičak.

 RIT

Kroz studij Dizajna i novih medija budući profesionalci steći će ključne kompetencije potrebne za karijeru u područjima digitalnog marketinga, razvoja web i mobilnih aplikacija, komunikacija i drugih kreativnih industrija. Studenti će stečena znanja i vještine moći proširiti na specifična područja dizajniranja korisničkog sučelja i korisničkog iskustva. Naučit će kako 3D modelirati, animirati, sve o informacijskom dizajnu te osnove programiranja kroz alate koji su neophodni za rad u ovom području. Poseban fokus bit će usmjeren i prema razvijanju mekih vještina kao što su analitičko i kritičko razmišljanje, sposobnost rada u timu i učinkovito komuniciranje.

RIT
 

Potrebu za stručnjacima u ovom području iskazale su i renomirane hrvatske kompanije u industriji digitalnih medija koje će sudjelovati u RIT-ovom programu obveznih stručnih praksi. Polaznici studija će kroz stručne prakse dobiti vrijedno radno iskustvo i pripremiti se za rad na pozicijama kao što su UI/UX designer, digital product designer, graphic designer, app designer, visual designer, i mnoge druge. Osim spomenutih pozicija, studenti će ostvariti dobre temelje za daljnji razvoj karijere u filmskoj industriji, industriji videoigara i drugim industrijama u nastajanju.

RIT
Dizajn novih medija pripada skupini multidisciplinarnih, transformativnih studija RIT-a koji su osmišljeni da optimalno odgovore na izazove i potrebe suvremenog globalnog gospodarstva. Kvaliteta američkog obrazovanja te multidisciplinaran pristup u obrazovanju stvorit će nove stručnjake koji će već tijekom studija moći početi graditi karijeru u brzorastućoj digitalnoj industriji i biti osposobljeni za stvaranje novih kreativnih rješenja za sve koji konzumiraju digitalne sadržaje”, komentirao je Don Hudspeth, predsjednik i dekan RIT-a Croatia.

Vjerujemo kako studij ima dobru budućnost obzirom da pruža znanja iz specijaliziranog, ali opet dovoljno širokog područja kako bi svatko nakon studija mogao odabrati ono što ga najviše zanima i nastaviti svoj razvoj i uz sam rad. I još jednom za kraj, uz ključna znanja i vještine te adekvatnu pripremu za tržište rada, studenti po uspješnom završetku studija stječu dvije diplome: američku i hrvatsku. Upisi na studij Dizajna novih medija traju do 15. kolovoza 2022., a više informacija o novom studiju dostupno je na web stranici RIT Croatia.

RIT


22. lipnja, 2022. | Zagreb Uredio: Božidar Žitnik 

Rashladite svoju hranu uz posebnu promociju Samsung hladnjaka! 

Tvrtka Samsung Electronics pripremila je posebnu ljetnu promociju u sklopu koje donosi vrhunske hladnjake uz promotivni popust i pet godina jamstva. Rashladite se osvježavajućim napitkom ili ledenim desertom uz neki od odabranih hladnjaka i uživajte u ljetu punim plućima! Tu su sve moguće tehnologije kako bi vaša hrana i piće bili svježi i ukusni i duže od očekivanog.


Kada ljetna vrućina ispuni naš dan, ne postoji ništa bolje od čaše ledenog napitka za pravo uživanje. Upravo zato tvrtka Samsung Electronics pripremila je pravo osvježenje u obliku sjajne ponude Samsung hladnjaka. Rashladite ljetne dane sjajnom ponudom ekonomičnih, a moćnih Samsung hladnjaka te odaberite dobitnu kombinaciju uz popust do 25 % i 5 godina jamstva. U promociju su uključeni odabrani modeli hladnjaka.

 Samsung_refrigerator

RB7300 hladnjak sa zamrzivačem s donje strane s BESPOKE sustavom karakterizira elegantni Bespoke dizajn dostupan u čak 7 različitih boja uz koje će se vaš hladnjak smisleno uklopiti u vizualni stil prostora u kojem se nalazi. Uz atraktivan i prilagodljiv dizajn, ovaj hladnjak karakteriziraju i brojne inovativne tehnologije ako što su tehnologija digitalnog pretvarača i No Frost značajka koja poboljšava cirkulaciju zraka i održava temperaturu stalnom te sprječava nakupljanje leda. 

Za one koji u hladnjaku nikad nemaju dovoljno mjesta, RF9000 hladnjak s francuskim vratima i trostrukim hlađenjem optimalno je rješenje. Prostrana unutrašnjost i dvostruki ledomat pobrinuti će se da unutar hladnjaka bude dovoljno mjesta za svu hranu i pića koje poželite, čak i kad organizirate druženje sa širom obitelji i prijateljima.

Samsung_refrigerator
 

Za one kojima su pak energetska učinkovitost i glasnoća uređaja prioritetne značajke elegantni RS8000NC-8 hladnjak sa SpaceMax™ tehnologijom pravi je izbor. Impresivnog kapaciteta od 652 litre, ovaj hladnjak opremljen je vrhunskim tehnologijama kao što su Power Cool i Power Freeze za brzo hlađenje i zamrzavanje, a digitalni inverter osigurava da hladnjak troši upravo onoliko energije koliko mu je potrebno uz manje buke.

U sklopu promocije, uz promotivni popust ostvarite pravo i na 5 godina jamstva. Kako biste ostvarili pravo na 5 godina jamstva, potrebno je registrirati se na samsung5godinajamstva.hr najkasnije 30 dana od datuma kupnje. 

Više informacija o Samsung hladnjacima i aktualnoj promociji potražite na https://www.samsung.com/hr/offer/cooling-promo-2022/. Promocija traje od do 17.7.2022. ili do isteka zaliha.

Samsung_refrigerator_promo


20. lipnja, 2022. | Zagreb Uredio: Božidar Žitnik 

Znamo tko su pobjednici velike završnice A1 Adria League 

Ekipa Salada de Frutas u Brawl Starsu, Tarik “amke” Novo u FIFA22 i BLUEJAYS u CS:GO prvaci su velike završnice devete sezone A1 Adria League, najvećeg regionalnog esport natjecanja održanog u sklopu festivala Reboot Online Games Week powered by A1 u Osijeku. Fenomenalnim mečevima završena je uzbudljiva sezona koja je pobjednicima osigurala bogate nagrade. Pobjednici natjecanja u sklopu 9. sezone podijelili su gotovo 100 tisuća kuna koje je osigurala A1 Hrvatska, od kojih je 66 tisuća podijeljeno proteklog vikenda u Osijeku.


Salada de Frutas ide na Clash of Leagues u Salzburg

Prvog dana natjecanja saznali smo pobjednike mobilne igre Brawl Stars - Salada de Frutas. Posebno ih je obradovala i direktna ulaznica na finale Clash of Leagues međunarodnog natjecanja koje će se održati u Salzburgu 1. srpnja. Drugu godinu zaredom saznat ćemo koji će od najboljih Brawl Stars gejmera iz pet europskih liga - A1 esports League, A1 Gaming League, VOKA League, Swisscom Hero League i A1 Adria League, odnijeti paneuropsku pobjedničku titulu.

 

Tarik “amke” Novo nastavio dominaciju u FIFA-i

AL-FIFA

Tarik “amke” Novo po četvrti put za redom osvojio je A1 Adria League iako je u grupnoj fazi startao s dva poraza. Marko “mrky” Matančić dao je sve od sebe, ali iskusni veteran amke ipak je na kraju slavio s 3:2.

 

Finale CS:GO-a pripalo ekipi BLUEJAYS

A1AL-CSGO
 

Makedonska petorka BLUEJAYS već je neko vrijeme jedna je od najboljih CS:GO ekipa koje smo imali priliku gledati. Svoju su formu potvrdili i u devetoj sezoni nadigravši BLINK s 2:0, što im je osim novčane nagrade i prestižne titule pobjednika A1 Adria League osiguralo i mjesto u Adria CS:GO Prvenstvu 2022.

„Iza nas je nezaboravna deveta sezona A1 Adria League čija je velika završnica donijela puno veselja sudionicima i esport obožavateljima. Želim se zahvaliti našim igračima koji su tijekom natjecanja poštovali fair play igru, protivnike i nultu toleranciju govora mržnje. Važno nam je da kao regionalni esport lider svakodnevno sudjelujemo u izgradnji zdravog gaming ekosustava, a upravo nam natjecanja poput A1 Adria League to i omogućuju“ izjavila je Iva Ančić, rukovoditeljica odjela za brend i marketinške komunikacije u A1 Hrvatska. 

Osim spektakularnih gamerskih mečeva čiji su prijenos omogućile gigabitne brzine i niska latencija A1 optičke mreže, u sklopu ovogodišnjeg programa održane su i zanimljive panel rasprave o ispravnom postupanju u „toksičnom“ okruženju, prehrani koja vodi do najboljih gamerskih rezultata, ali i o vježbama za održavanje tjelesne vitalnosti unatoč provedenom vremenu za računalom. 

Kako A1 Hrvatska uvijek misli i na potrebite pa je u suradnji s Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu održana i humanitarna akcija za kupnju uređaja namijenjenog slijepom jedanaestogodišnjem dječaku Luki. 

U Osijeku se istovremeno održavao i Pannonian Challenge s kojim A1 Hrvatska surađuje jedanaestu godinu za redom. Posjetitelje jednog od prestižnih svjetskih natjecanja u ekstremnim sportovima ugodno je iznenadila putujuća gaming postaja A1 Adria League. Ekstremni sportaši, njihovi navijači i svi dugi koji su se našli u Osijeku mogli su isprobati neke od najpopularnijih svjetskih igara na mobilnim uređajima, računalima ili PlayStation konzoli.

Više detalja o natjecanju možete saznati na digitalnim kanalima A1 Adria League: Facebook, Twitter, Instagram, Twitch.tv i YouTube.


20. lipnja, 2022. | ParizUredio: Božidar Žitnik 

Ljetni gaming kamp za djecu – u ponudi
programiranje videoigara, vrhunska tehnologija, roboti, znanje i druženje

 

Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1 ponovno potvrđuje status predvodnika u edukacijama vezanima uz razvojne alate kojima se izrađuju videoigre. Na konferenciji za medije održanoj u Novskoj predstavljen je ljetni gaming kamp za djecu. Naime, u dva termina tijekom ljetnih praznika učenici viših razreda osnovnih škola moći će kroz sedam dana boravka u kampu naučiti izraditi vlastitu videoigru. Gaming kamp predstavili su organizatori, župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak I Ivana Matanović iz inkubatora PISMO.


Svijet videoigara, avanture u prirodi, roboti, vrhunska tehnologija, slavonska hrana, nova prijateljstva i uspomene za cijeli život, ono je što nudi ovaj jedinstveni ljetni gaming kamp.

“Svjesni smo činjenice da djeca većinu vremena tijekom ljetnih praznika provedu pred računalom igrajući videoigre i zato smo odlučili organizirati kamp i omogućiti im da vrijeme pred ekranom provedu učeći proizvesti videoigre.”, poručuju organizatori. Prema najavi kamp će raditi u dva termina, od 3. do 7. srpnja, te 21. do 28. kolovoza. Boravak je organiziran u učeničkom domu novljanske srednje škole, dok će se nastava provoditi u inkubatoru PISMO.

A1_Pismo_Ivana Matanović
“Osigurali smo 24-satni nadzor za polaznike, tri kuhana obroka i jedan zdravi snack u pauzi između predavanja. Svaki će dan započeti jutarnjom tjelovježbom, nastaviti se nastavom koja traje četiri sata, a nakon poslijepodnevnog odmora svakog dana za polaznike su pripremljene različite aktivnosti. Upoznat će se sa vrhunskom tehnologijom inkubatora PISMO, u Inkubatoru društvenih inovacija naučit će snimati, montirati i streamati sadržaje, na stem radionicama učit će o microbitu i robotici. Programirat će i prirodu, ali bez računala i mobitela u izviđačkom kamu DUPIN, a ostavljeno je vrijeme i za cjelodnevni izlet u Park prirode Lonjsko polje.”, izjavila je Ivana Matanović.

A1_pismo/Celjak-Ivan

Prema riječima župana Celjaka priča koju Sisačko-moslavačka županija gradi kroz gaming centar u inkubatoru PISMO iznova nudi neke nove sadržaje. Ljetni gaming kamp za djecu upravo je potvrda toga. “Gaming industrija donosi gospodarski napredak cijelom društvu i zato nas veseli brojka novootvorenih poduzeća u našoj županiji u 2021. godini, koja je u odnosu na prethodnu godinu za 28% veća. Dio od tih 319 novootvorenih tvrtki su one koje se bave gamingom i upravo zbog toga je važno educirati djecu od najranije dobi da ne budu samo konzumenti već da svoju priliku vide i u proizvodnji videoigara. Sisačko-moslavačka županija daje podršku ovakvom kampu i veseli se da uz više od 200 odraslih koji su se tijekom posljednjih godina educirali u inkubatoru PISMO, sad priliku za učenje imaju i mali gamedeveloperi.”, rekao je župan Ivan Celjak.

Učenički dom - A1_Pismo
 

Uz Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1, Razvojnu agenciju SIMORA i Sisačko-moslavačku županiju, podršku u organizaciji daje cijeli niz ustanova: Javna ustanova Regionalni koordinator SMŽ, Osnovna škola Novska, Srednja škola Novska, Zajednica tehničke kulture SMŽ, Razvojna agencija Grada Novske - NORA, kao i Turistička zajednica Grada Novske. 

Prijave na kamp su u tijeku. Link za prijavu: https://inkubator-pismo.eu/vijesti/kamp_2022.php

Učenički dom - A1_Pismo


20. lipnja, 2022. | ParizUredio: Božidar Žitnik 

Luksuzni brand VERTU Paris u partnerstvu s kompanijom Binance predstavlja
novu kolekciju NFT kolekciju pametnih telefona
 

Kako bi proslavili 22. godišnjicu brenda, a stariji korisnici se sa sjetom sjećaju suradnje s tadašnjim liderom, finskom Nokiom, VERTU Paris je otkrio da su u partnerstvu s Binanceom upravo lansirali novi pametni telefon VERTU Constellation X Ulm putem ekskluzivnog prodajnog procesa.


Samo 1000 NFT-ova bit će u prodaji na Binance NFT platformi. Ostatak NFT-a bit će dostupan za kupnju na decentraliziranoj platformi Galler.io i službenoj web stranici VERTU Paris. Za ovu priliku, VERTU će postaviti jedinstvenu operaciju lansiranja u ponedjeljak, 20. lipnja: samo 10.555 pametnih telefona bit će dostupno za prodaju kupnjom NFT-a, na službenoj web stranici VERTU Paris. Nakon kupnje NFT-a, 10.555 vlasnika imat će rok do 23. rujna 2022. da odaberu hoće li svoj NTF pretvoriti u pametni telefon VERTU Constellation X ULM kako bi ga primili najkasnije do veljače 2023. ili će ga odlučiti zadržati kao NFT i tako postati dio novog poslovnog kluba VERTU 3.0 koji okuplja povijesne kupce marke i novu web 3.0 zajednicu.

 

VERTU Constellation X ULM

VERTU-Constellation-X-Ulm 

U želji da izvanredno bude na dohvat ruke, novi VERTU Constellation X ULM spoj je vrhunskih tehnoloških inovacija i visoke mode izrade. S osmojezgrenim procesorom (2x2,80 GHz Cortex-X1 i 2x2,25 GHz Cortex-A76 i 4x1,80 GHz Cortex-A55), zajedno s 12 GB RAM-a, VERTU Constellation X ULM nudi vrhunske performanse za zadovoljavanje potrebe korisnika.

VERTU Constellation X ULM pravi je svakodnevni suputnik sa svojom glavnom kamerom. Sadrži glavni objektiv od 50 MP (f/1,9), ultra široki objektiv od 12 MP (f/2,2) i teleobjektiv od 48 MP (f/3,5) za snimanje najboljih iskustava u vašem životu. Ne samo fotografije, već i videozapisi visoke razlučivosti: 4K@30fps ili 1080p@30/60fps. 

Kombinirajući snažnu tehnologiju koja nudi globalnu povezanost s dual SIM, 5G kompatibilnost, zadivljujući 6,71-inčni zaslon od 120 Hz i senzor otiska prsta za biometrijsku sigurnost, Constellation X Ulm savršen je suputnik za one koji žele nabaviti najnoviji luksuzni pametni telefon na tržištu ili međunarodnim putnicima koji su često u pokretu.

 

Novi pametni telefon nudi sve luksuzne usluge VERTU Paris

VERTU-Constellation-X-Ulm
 

Kako bi stvorio svoje središnje mjesto, VERTU Paris se udružio isključivo s tvrtkom COMMUNITAKE, inovatorom i liderom u svijetu povjerljivosti i komunikacijske sigurnosti. COMMUNITAKE-ova napredna tehnologija će šifrirati sve glasovne i razmjene poruka kako bi spriječila presretanje glasa i podataka, kao i lokaciju. Sve VERTU Paris sigurnosne usluge mogu se pronaći na web stranici COMMUNITAKE. 

Svaki vlasnik VXCP NFT-a također će imati pristup ekskluzivnim, privatnim događajima koji okupljaju najutjecajnije i najuspješnije ljude na VERTU-ovom popisu privatnih kupaca kojih je više od 300.000 kao i nove članove VERTU3.0 Cluba, ali i Kuću slavnih (kao što su Elon Musk, Stephen Joseph Squeri i drugi uspješni poduzetnici).

 

Opsežna marketinška operacija za 22. godišnjicu VERTU-a

VERTU-Constellation-X-Ulm
 

VERTU Constellation X Ulm 22nd Anniversary proizvodit će se u ograničenim količinama od ukupno samo 10.555 jedinica i dostupan isključivo kupnjom VERTU Ne-Fungible Tokena (VCXP). Od ovog ponedjeljka, 20. lipnja 2022., 10.555 NFT-ova kreće u prodaju po cijeni od 5.175 USD (prodajna cijena Constellation X Ulm: 14.890 USD). Na taj način VERTU kombinira luksuz s novim svijetom kriptovaluta i privatnošću Blockchaina.

Kako bi proslavio svoju 22. godišnjicu, VERTU također nudi VERTU zajednici sustav izvanrednih nagrada koje se nude svim vlasnicima ove prve NFT kolekcije. Ukupno, ne manje od 4,68 milijuna dolara bit će preraspodijeljeno zajednici u dva oblika: 

  • VERTU će dodijeliti nagrade u kriptovalutama u rasponu od 20.000 USD, 50.000 USD ili 100.000 USD za svakih 79 prodanih NFT-ova. 
  • Kada se 10555 NFT-ova bude prodalo, održat će se natjecanje za dodjelu 4 glavne nagrade u ukupnom iznosu od 1 milijun dolara (4 Bentley Bentayga u VERTU bojama i VERTU interijer). Dobitnici će biti izvučeni na događaju tijekom „Tjedna mode 2022.“ koji se prenosi uživo iz Pariza diljem svijeta - 3 vlasnika pametnih telefona/NFT-a, a 1 pobjednik će biti izvučen među gledateljima događaja uživo. 

Istovremeno, VERTU Paris donirati će $500,000 to Médecins Sans Frontières (Liječnici bez granica – neovisna, međunarodna humanitarna organizacija).

VERTU-Constellation-X-Ulm


20. lipnja, 2022. | ZagrebUredio: Božidar Žitnik 

Samsung Roadshow nastavlja putovanje po Hrvatskoj, iduća postaja - Zagreb! 

Nakon što je oduševio publiku na Sea Star festivalu u Umagu i proputovao Sloveniju, Samsung Roadshow stiže u Zagreb! Tradicionalni Samsung Roadshow mobilni paviljon koji se održava svake godine na svojem putovanju proći će osam hrvatskih gradova, a upravo je stigao u Zagreb gdje će se smjestiti na INmusic Festivalu.


Uz mogućnost isprobavanja najnovijih Samsung uređaja, Samsung Roadshow mobilni paviljon donosi i brojne igre, kvizove i prezentacije.

 Samsung_roadshow

Već tradicionalni Samsung Roadshow i ove godine će proći brojne Hrvatske, ali i gradove u regiji te donijeti Samsung galaksiju proizvoda na kotačima. Nakon Umaga, paviljon nastavlja svoje putovanje po Hrvatskoj uz stanicu u Zagrebu gdje će se smjestiti na zagrebačkom jezeru Jarun, kao dio festivala popularne glazbe INmusic. U sklopu pokretnog paviljona posjetitelji će tako moći vidjeti i isprobati neke od najnovijih Samsung pametnih telefona kao što su inovativna Galaxy S22 serija i pametni preklopni telefoni Galaxy Z Flip3 5G i Z Fold3 5G, a od ove godine u mobilnom paviljonu bit će postavljeni i WindFree klima uređaji s pametnom tehnologijom hlađenja.

Samsung_roadshow

Uz brojne dodatne aktivnosti, posjetitelje na Samsung Roadshow mobilnom paviljonu čekaju razne aktivacije, prezentacije i igre kao što su, izrada personaliziranih maski za pametni telefon, Ping-pong, Photo kutak i YouTube Premium kviz.

Više o Samsung Roadshow mobilnom paviljonu i aktualnoj ponudi Samsung uređaja pogledajte na https://www.samsung.com/hr/offer/samsung-roadshow-2022/.

Samsung_roadshow


14. lipnja, 2022. | ZagrebUredio: Božidar Žitnik 

Disney+ dostupan na kompatibilnim LG-evim televizorima i u Hrvatskoj 

Korisnici LG-evih televizora u više od četrdeset novih zemalja diljem Europe, Afrike i Bliskog istoka
sada imaju pristup sadržaju platforme Disney+  kojeg su željno iščekivali
 

Platforma Disney+ od sada je dostupna na kompatibilnim LG-evim televizorima u više od četrdeset novih zemalja i teritorija diljem Afrike, Europe i Bliskog istoka, među kojima je i Hrvatska. Tako i vlasnici LG-evih televizora u Hrvatskoj mogu uživati ​​u najboljim filmovima i emisijama Disneya, Pixara, Marvela, Star Warsa, National Geographica i Stara na jednom mjestu, pod uvjetom da koriste webOS iz 2017. godine ili kasnije.


Kako bi uživali u svemu što Disney+ nudi, LG-evi korisnici mogu jednostavno kliknuti na ikonu Disney+ na LG Home Launcheru ili pritisnuti tipku Disney+ na daljinskom upravljaču LG Magic Remoteu te ​​odabrati vrstu pretplate kako bi počeli gledati svoje omiljene emisije. Neprimjetno integrirana u webOS platformu, aplikacija Disney+ na LG-evim televizorima pruža besprijekorno iskustvo i obilje prvorazrednog sadržaja koji odgovara svačijem ukusu i interesu. 

Disney+ usluga je streaminga koja pruža pristup stotinama originalnih filmova i tisućama epizoda iz ogromne biblioteke kompanije The Walt Disney Company,  kao i sve većoj količini ekskluzivnog i originalnog zabavnog sadržaja. Igrani i dokumentarni filmovi, TV programi te kratki formati prikladno su kategorizirani, lako ih se pretražuje i odsada su dostupni za gledanje na velikom ekranu kod kuće. 

Uz brojne sadržaje u vlasništvu Disneyja, uključujući Marvel Cinematic Universe i Star Wars, pretplatnicima je dostupan i izbor mnogih popularnih serija kao što su Obi-Wan Kenobi, Ms. Marvel iz Marvel Studios, The Kardashians i još mnogo toga. 

LG-evi televizori s webOS platformom omogućavaju korisnicima da urone u nostalgiju s omiljenim, bezvremenskim pričama ili u uzbudljive live akcije, dok zahvaljujući LG-evoj OLED tehnologiji u svakoj sceni mogu uživati i u najmanjim detaljima. Za to su zaslužni  revolucionarni samoosvjetljujući pikseli koji osiguravaju najbolju kvalitetu slike u industriji, zahvaljujući beskonačnom kontrastu i savršenoj crnoj boji, ne zahtijevajući pritom pozadinsko osvjetljenje. Kompatibilni s Dolby Visionom i Dolby Atmosom, LG-evi televizori pružaju izvanredno iskustvo gledanja sadržaja kod kuće. Uz to, LG-eve pametne značajke koje povećavaju praktičnost, uključujući ThinQ AI i LG-evu univerzalnu funkciju pretraživanja, odlično se nadopunjuju s uslugom Disney+.

Nastojeći pružiti najbolje korisničko iskustvo i velik izbor sadržaja, LG sada nudi Disney+ na kompatibilnim televizorima u više od devedeset zemalja širom svijeta.


16. lipnja, 2022. | LondonUredio: Božidar Žitnik 


Nothing je predstavio dizajn phone (1)

pametnog telefona 

Prvih 100 uređaja biti će na aukciji na StockX-u počevši od 21. lipnja 

Vjerojatno su samo rijetki među nama zamijetili pokretanje tajanstvenog startupa intrigantnog naziva Nothing krajem 2020. Godine. No, značajno je kako je stvoritelj ovog tajanstvenog startupa bivši suosnivač OnePlusa Carl Pei, što svakako ima posebnu težinu, a u svijetu pametnih telefona izaziva i priličnu pozornost. Ono što smo upravo saznali i što je potvrđeno, jest podatak kako će njegov drugi proizvod ikada, prilično neobičnog naziva, Nothing Phone (1), doći na tržište ovog ljeta.


Kako će Phone (1) služiti kao središnjeg mjesta najavljenog ekosustava Nothinga, saznati ćemo uskoro, poput detalja softvera, značajki i hardvera koje ćemo vidjeti slijedeći mjesec. Stoga je razumljivo uzbuđenje vezano uz noćašnje predstavljanje dizajna novog pametnog telefona Phone (1) tech kompanije Nothing odabranoj audijenciji za vrijeme događanja Art Basel u Švicarskoj.

“Godinama se osjeća kao da su svi umjetnici napustili industriju. Sve što nam preostaje su hladni, neuzbudljivi i derivativni proizvodi. Bilo je vrijeme za novi pogled.” rekao nam je Carl Pei, izvršni direktor i suosnivač Nothinga. “Phone (1) dizajniran je oslanjajući se na instinct, kako bi bio individualiziran I kojeg bismo s ponosom podijelili s našim najdražima. Jedva čekam da ljudi to počnu doživljavati.”

Nothing/A-general-view-during-the-Nothing-phone 
Nothing phone (1) ima prozirni stražnji dio s jedinstvenim mehaničkim dizajnom koji se sastoji od preko 400 komponenti. Inspiracija je preuzeta od umjetnika Massima Vignellija koji je dizajnirao kartu podzemne željeznice New Yorka i učinio da složeni sustav izgleda kao umjetnost. Njegov 100% reciklirani aluminijski okvir čini ga laganim i robusnim, dok je preko 50% plastičnih komponenti telefona izrađeno od bioloških materijala ili recikliranih materijala koji se koriste nakon upotrebe - što je vodeći postotak u industriji. 

Akis-Evangelidis-Co-founder-Head-of-Marketing-at-the-Nothing

Ukoliko se prisjetimo pozivnica za kupovinu prvih serija One Plus uređaja, ne iznenađuje nova posebnost same kupnje. Naime, pred nama, 21. lipnja je prilika da postanete i posjedujete dio povijesti kompanije Nothing (ovdje bi hrvatska interpretacija bila sasvim suvišna i nepotrebna). Dakle, 48-satna aukcija bit će dostupna uživo od 21. lipnja 2022. od 15:00 do 23. lipnja u 14:59 sati na StockX.com.
 Nothing/A-general-view-during-the-Nothing-phone

Svaka od 100 najboljih ponuda omogućiti će vlasniku Phone (1)s ugraviranim brojem koji odgovara vrijednosti njihove ponude – tako da je jedini način da dobijete broj 1 da licitirate najviše. No, morati ćete licitirati bez točnih informacija o specifikacijama ili cijeni (psst., očekuje se cijena oko 500€, 500$ ili 500 £). Ono što je još bolje je dostupnost uređaja od 21. srpnja na odabranim tržištima, a vrhunac je potvrda iz Nothinga, kako će O2 biti ekskluzivni partner Phonea (1) u Velikoj Britaniji, dok će Telekom Deutschland i Flipkart pomoći da se telefon dovede na europska i indijska tržišta.

The-Nothing-phone 

Treba napomenuti kako su se već 2021. dvije tvrtke udružile na aukciji prvih 100 pari Nothing slušalica Ear (1), gdje je prva gravirana jedinica prodana za 10x višu cijenu od maloprodajne. Od tada do danas, prodano je više od pola milijuna Ear (1) jedinica putem stranice nothing.tech i putem ključnih strateških partnera.

The-Nothing-phone
“Na neki način, Nothing je remetilački brend trenutnih kulturoloških zbivanja. Zajednička predanost uklanjanju prepreka i pokretanju inovacija predstavlja srž naše kontinuirane suradnje.”, izjavila je Deena Bahri, direktorica marketina StockX. 

Nothing/Guests
Iako nam nije običaj govoriti o samoj tvrtki, upravo vrijeme u kojem živimo i sve što nas okružuje, uz puno depresije i sivila prosto žudi za kompanijama poput Nothinga. Kako vidimo industrija je postala komodizirana i pomalo dosadno, a Nothing nastoji tehnologije ponovno učiniti zabavom, potaknuti kreativnost i graditi budućnost zajedno sa svojom zajednicom. Stvarajući ekosustav kultnih i povezanih tehnoloških proizvoda, Nothing ima za cilj vratiti umjetnost i strast u industriju. To je upravo ono što nam pomalo nedostaje, vjera u ljepšu, humaniju i bolju budućnost, a za to se moramo svi boriti i izboriti.

Nothing/Nothing-phone


Stranica 1 od 148

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja