Objavljeno u Multimedija Napisao/la Srpanj 06 2021

06. srpnja, 2021. | Umag
Uredio: Božidar Žitnik   Samsung i upday predstavljaju novu uzbudljivu aplikaciju za eSports novosti 

Aplikacija Jaxon je za ljubitelje eSportsa novo No.1 mjesto za informiranje o svojim omiljenim igricama i turnirima


Samsung i upday udružili su snage kako bi predstavili Jaxon, potpuno novu aplikaciju za eSports vijesti. Aplikacija obožavateljima eSportsa donosi najnovije eSports vijesti, kao i novosti o naslovima igara poput League of Legends, Dota 2, Fortnite, CS: GO i Valorant. Aplikacija Jaxon dostupna je za preuzimanje na Galaxy Store-u i Google Play trgovini.


Scena eSportsa raste velikom brzinom, a privlači sve više mlađih obožavatelja. U 2021. godini eSports publika porasla je 8,7%, na 474 milijuna, što je porast od 19% u odnosu na 2019. godinu. Ova će publika i dalje rasti s CAGR-om od 7,7% na 577,2 milijuna do 2024. godine. S obzirom da je eSport danas globalni fenomen, obožavatelji žele pratiti najnovije vijesti i trendove. Uz povećanu potrebu za konzumiranjem relevantnog sadržaja, vrsta željenog sadržaja postaje šira i raznolikija. Uz prijenos turnira i raznih utakmica eSports lige na platformama poput Twitcha i Youtubea, mnogi obožavatelji iskazuju želju za platformom koja objedinjuje i klasificira najuzbudljivija događanja eSports svijeta. Upravo iz tog razloga, Samsung je razvio aplikaciju koja obožavateljima ažurno i relevatno donosi najnoviji eSports sadržaj i vijesti. Na aplikaciji Jaxon uz pregled svih relevantnih vijesti i sadržaja, obožavatelji dobivaju i pažljivo odabrani sadržaj iskusnog uredničkog tima.

 Jaxon

Uz vijesti i raznolik sadržaj, na Jaxonu će se moći pratiti najnoviji komentari, uzbudljive priče s utakmica te ekskluzivni intervjui o igrama koje mnogi vole, poput  League of Legends, Fortnite, CS: GO, Dota2 i Valorant. Kako bi korisnicima Jaxona približili akciju, Samsung i upday razmišljaju o partnerstvima s raznim izdavačima i igračima igara u „svemiru“ eSportsa. Nastavno na to, odabrani content influenceri, poput Medica (League of Legends), AndersOnFirea (CS: GO) i MitchMana (Valorant) će pojedinačno svakog mjeseca plasirati dva ekskluzivna videozapisa.  

Korisnici imaju mogućnost prilagodbe vijesti, sadržaja i formata koji žele, prateći kanale svojih omiljenih igara. Uz trending prijenos koji objedinjuje najvažnije eSports vijesti u formatu cijelog zaslona te se fokusira na video sadržaje koji se mogu pratiti brzo, jednostavno i sigurno. Samo jednim potezom prsta, vrlo lako i jednostavno prebacuje se na kanale omiljenih igara gdje je u namjenskom feedu naveden odgovarajući sadržaj. Integrirana funkcija kalendara omogućuje navijačima provjeru početka sljedećih turnira, ili kada će sljedeće eSports zvijezde ponovno zaigrati. 

Istoimeni svemirsko-tematizirani lik Jaxon još je jedna posebna značajka aplikacije, a namijenjen je davanju svježeg spina vijestima o igrama. Jaxon će biti središnji dio aplikacije i branda kao element dizajna, influencer na društvenim mrežama, autor, savjetnik i izvanmrežna osobnost. Jaxon će uvijek na duhovit i informativan način podijeliti svoje mišljenje o aktualnim eSports temama. 


Jaxon
 

„eSports je strast za mnoge naše korisnike. Aplikacijom Jaxon stvorili smo mjesto gdje se ljubitelji eSportsa prateći najnovije vijesti i sadržaje o igrama osiguravaju da nikada ne propuste trenutak s turnira ili igrača koje vole. Svi mi koji igramo Fortnite i League of Legends svjesni  smo koje uzbuđenje stvaraju igre i turniri“, izjavio je Benjamin Braun, direktor marketinga, Samsung Europe. „Jaxon po prvi puta okuplja sve najnovije eSports vijesti i sadržaje u jednu besprijekornu aplikaciju, što znači da obožavatelji nikada neće propustiti ažuriranja svojih omiljenih eSports igara, turnira i igrača“, tvrdi Peter Würtenberger, izvršni direktor updaya.

Objavljeno u Multimedija Napisao/la Lipanj 30 2021

30. lipnja, 2021. | Zagreb
Uredio: Božidar Žitnik   

Nova Dell UltraSharp web kamera postavlja novu razinu videokonferencija 

Pandemija je zauvijek promijenila važnost i relevantnost videokonferencija. Samo tjedan dana nakon globalnog lockdowna, 62 milijuna korisnika preuzelo je aplikacije za videokonferencije, a ovo je samo početak. Štoviše, očekuje se da će tržište videokonferencija do 2026. godine premašiti prihod od 50 milijardi američkih dolara. Iako bi se posebni trenutci poput vjenčanja na kraju mogli vratiti na „staro normalno“, mnogi od nas su posao na daljinu prihvatili kao nešto uobičajeno, zbog čega ćemo se zasigurno i dalje uvelike oslanjati na videokonferencije, kao jedan od glavnih kanala komunikacije.


Dell je od temelja krenuo s redefiniranjem doživljaja korištenja web kamere te danas predstavlja svoju novu Dell UltraSharp web kameru. Ova 4K web kamera elegantnog dizajna idealna je za profesionalce, kao i za sve ostale korisnike koji traže vrhunsku kvalitetu videokonferencija. S devet tehnologija koje čekaju patent, ova kamera je u potpunosti usmjerena na kvalitetu slike, inteligenciju i besprijekorno korisničko iskustvo. Vizija tvrtke Dell Technologies započela je s usporedbom kvalitete slike digitalnih zrcalno-refleksnih fotoaparata s jednim objektivom (DSLR), koje koriste profesionalci i ljubitelji fotografije. Dizajnerski i inženjerski timovi tada su si postavili za izazov razviti web kameru koja pruža DSLR kvalitetu slike, a koja je istovremeno i inteligentna te jednostavna za upotrebu.

 

Najviša kvaliteta slike u svojoj klasi

Dell UltraSharp Webcam

 

Dell UltraSharp web kamera pruža najbolju kvalitetu slike u svojoj klasi 4K web kamera te daje izvanrednu kvalitetu videozapisa u svim uvjetima osvjetljenja. Inspirirana DSLR fotoaparatima, Dell UltraSharp web kamera odlikuje se velikim 4K Sony STARVIS™ CMOS senzorom i objektivom s više elemenata, koji hvata više svjetlosti te samim time pruža kristalno jasan video. Bez obzira na uvjete osvjetljenja, mogućnost HDR digitalnog preklapanja na Dell Ultra Sharp web kameri pomaže u očuvanju živopisnih boja i uravnoteženoj ekspoziciji. Redukcija 3D/2D video šuma automatski uklanja zrnastu sliku, čime osigurava da dobro izgledate čak i pri slabijem osvjetljenju.

 

Najinteligentnija 4K web kamera na svijetu

Dell UltraSharp Webcam_HDR usporedba

U skladu s razvojem inteligentnih proizvoda na Dell poslovnim računalima, ovu web kameru također krase razne inteligentne značajke kako bi se korisnici mogli prilagoditi bilo kojoj okolini i situaciji. Korisnicima će jedna od omiljenih značajki zasigurno biti i automatsko kadriranje, koje koristi umjetnu inteligenciju (AI) kako bi korisnici bili u fokusu svakog kadru. Korisnici također na rasplaganju imaju 5x digitalni zoom, kao i prilagodbu vidnog polja od 65°, 78° i 90°, kako bi se uvijek prikazali u svom najboljem izdanju.

 Dell UltraSharp Webcam_interior_expanded

Dell je cjelokupni doživljaj poboljšao neprimjetnom integracijom pametnih sigurnosnih značajki. Tako Dell UltraSharp  web kamera sadrži Windows Hello značajku, koja omogućuje brzu i sigurnu prijavu pomoću prepoznavanja lica. Također je ugrađena i značajku Dell ExpressSign-in za rad u paru s Dell računalima. To znači da proximity senzori na web kameri prepoznaju prisutnost korisnika dok se približava i automatski se odjavljuju kad se odmakne, pružajući dodatnu razinu sigurnosti bez imalo naprezanja.  Naposljetku, tu je i magnetni poklopac za privatnost, koji se sigurno postavlja na leću ili na stražnju stranu. Pritom štiti  leću kada se web kamera ne koristi te pružajući sigurno mjesto za odlaganje tijekom korištenja web kamere. Zahvaljujući ovim inteligentnim značajkama i certifikatima vodećih objedinjenih komunikacijskih platformi, kao što su Microsoft Teams i Zoom, Dell UltraSharp web kamera savršen je alat za besprijekorne videokonferencije.

 

Najpraktičnije mogućnosti montaže u klasi 

Vež na na prvi pogled vrhunskog aluminijskog, cilindričnog tijela ove kamere, može se vidjeti kako je riječ o vrlo elegantnom dizajnu. Iako je većina tradicionalnih web-kamera pravokutnog oblika, promišljeni kružni faktor i tanki nosač za monitor UltraSharp web kamere osiguravaju minimalno ometanje prednjeg dijela zaslona, kako bi se korisnici mogli usredotočiti na prezentaciju, a ne na svoju opremu. Uparena s elegantnim i prikladnim magnetskim nosačem za monitor ili adapterom za stativ, ova web kamera omogućuje dosad najsuptilniju montažu web kamere na svijetu. Savršena je za videokonferencije, bez obzira na to predstavljate li se u gradskoj vijećnici, imate sastanak ili streamate na Twitchu. 

Kamera UltraSharp Webcam (WB7022) dostupna je diljem svijeta od 29. lipnja, a za više informacija posjetite službenu stranicu tvrtke Dell Technologies.

Objavljeno u Multimedija Napisao/la Lipanj 15 2021

15. lipnja, 2021. | Zagreb
Uredio: Božidar Žitnik   

Sonus Faber Lumina proširuje svoj portfelj! 

Upravo saznajemo kako u Sonus Faberu su oduševljeni nastavkom širenja svoje hvaljene kolekcije Lumina zvučnika uz dodatak dva nova modela: Lumina II i Lumina V. Naime, oba modela odražavaju minimalistički dizajn prethodnih, a  istovremeno zadovoljavajući potrebu za većom snagom, posebno u odnosu na veća okruženja.


Dakle, Lumina II obogaćuje asortiman dvosmjernih zvučnika u obitelji Lumina nudeći savršeno rješenje za mali sustav, dok istovremeno može ispuniti zvukom svaku prostoriju. S druge strane, Lumina V novi je pretvodnik kolekcije. To je vitak zvučnik s velikom snagom a istovremeno bogat novim elektro-akustičnim rješenjima. Više informacija na linku.

 Sonus Faber Lumina V

Linija Sonus Faber zvučnika Lumina predstavlja uzbudljivu promjenu i nešto sasvim novo u tipičnom portfelju dosadašnjih proizvoda. Ipak, i sada je prepoznatljiva i utjelovljena povijest, ali i vrijednosta samog brenda.

Sonus Faber Lumina V

Inače "jednostavnost" je ono krucijalno za identitet kolekcije kojej je cilj dosegnuti širok raspon publike i istovremno pružiti luksuzno glazbeno iskustvo u domovima u kojima se zvučnici nalaze. To je uvelike olakšano kroz dugogodišnju tradiciju korištenja profinjenih materijala i pažljivu izradu zvučnika.

Sonus Faber Lumina V

Jednostavnost i kvadratni dizajn modela Lumina odabran je kako bi naglasio kvalitetu korištenih materijala. Ovaj princip minimalizma izravno izražava suštinu proizvoda, uz smišljeni dizajn kojeg prati slogan  "manje je više". Kolekcija Lumina hvali se temeljnim Sonus Faber vrijednostima i korištenjem ikoničnih materijala tvrtke, uključujući kožu, prirodni sastav zvučničkih membrana i pravo višeslojno drvo dostupno u drvu oraha i wengea s matiranim javorovim mat i sjajnim sjajnim Piano Black finišima. Svi zvučnici odaju počast dugoj i bogatoj povijesnoj baštini, a izrađeni su u Italiji.

Sonus Faber Lumina V


Pružajući veći naglasak i sadržaj akcijskim scenama, dijalozima i zvučnim zapisima, Lumina se savršeno uparuje s Gravisovim modelima subwoofera i kolekcijom Palladio kolekcija prilagođenih zvučnika, istovremeno diskretnih i elegancijskih. I na kraju, Sonus Faber serije zvučnika Lumina, Gravis i Palladio pružaju beskrajne mogućnosti koje rezultiraju prirodnim zvučnim doživljajem kroz jednostavan i lijep dizajn. A ono najljepše tek slijedi, naime cijela kolekcija je zaista pristupačna a s druge strane, svi modeli zadržavaju sjajne zvučne performanse, omogućavajući svima užitak u istinskom Sonus Faber iskustvu.

Sonus Faber Lumina V

Objavljeno u Multimedija Napisao/la Lipanj 08 2021

08. lipnja, 2021. | Zagreb
Uredio: Božidar Žitnik   

Novi HUAWEI MatePad Pro potiče održavanje kreativnosti 

 

HUAWEI MatePad Pro opremljen je snažnim Kirin 9000E i 12,6-inčnim OLED FullView zaslonom koji dolazi s omjerom zaslona i tijela od 90 posto, omjerom kontrasta od milijun prema jedan, podrškom za široki spektar boja DCI-P3 i preciznost boja koja je konkurentna nekim profesionalnim monitorima. Nova i poboljšana značajka App Multiplier i Multi-Window čine multitasking jednostavnijim nego ikad i potvrda su truda iz Huaweija za poboljšavanje podrške pejzažnog načina u tabletnim aplikacijama. Huawei je također najavio lansiranje HUAWEI M-olovke (2. generacija), nudeći pametnija i prirodnija interaktivna iskustva koja pomažu korisnicima da uhvate svoju inspiraciju.  

Kevin Ho, COO iz Huawei Consumer BG izjavio je: „Novi HUAWEI MatePad Pro savršen je alat koji će potaknuti korisnike na veću produktivnost i kreativnost. S novim HarmonyOS 2 korisnici mogu iskoristiti prednosti aplikacija i usluga na potpuno nove načine i raditi pametnije nego ikad." 

Koristeći novu tehnologiju povezivanja više uređaja, novi tablet može iskoristiti i mogućnosti drugih uređaja – od pametnih telefona, računala do pametnih televizora – i stvoriti Super uređaj koji može podržati širok spektar slučajeva kreativnosti i produktivnosti. 

12,6-inčni OLED zaslon FullView ima performanse usporedive s profesionalnim monitorima

HUAWEI MatePad Pro ima 12,6-inčni OLED FullView zaslon. Uz omjer slike 16:10 i uske okvire tanke samo 5,6 mm, zaslon nudi 90-postotni omjer zaslona i tijela. Zaslon OLED FullView također podržava visoki omjer kontrasta od milijun prema jedan i široku lepezu boja DCI-P3, što mu omogućuje stvaranje bolje definiranih i stvarnih boja. Nadalje, HUAWEI MatePad Pro ima ocjenu točnosti boja ∆E <0,5, razinu preciznosti koju postižu samo neki profesionalni monitori, što ga čini izvrsnim prijenosnim drugim monitorom za profesionalne fotografe. S hardverskim rješenjem za filtriranje plavog svjetla koje smanjuje emisije na izvoru, HUAWEI MatePad Pro prvi je svjetski tablet koji je prošao niz rigoroznih testova i dobio certifikat TÜV Rheinland Full Care Display 2.0. 

Vrhunski zaslon na HUAWEI MatePad Pro nadopunjuje zvučni sustav s osam zvučnika, koja se sastoji od visokotonca i woofera velike amplitude za pružanje nevjerojatnog multimedijskog iskustva za korisnike. 

 

HarmonyOS 2 pomaže korisnicima u poboljšanju produktivnosti

Kako bi korisnicima pomogao da brzo pronađu aplikacije koje im trebaju, HUAWEI MatePad Pro uvodi novu donju priključnu stanicu koja ne prikazuje samo često korištene aplikacije, već i nedavno korištene aplikacije. Novi servisni widgeti mogu prikazivati ​​informacije u stvarnom vremenu i omogućuju korisnicima brz i prikladan pristup određenim značajkama aplikacije, čak i bez pokretanja aplikacija. Ovi se widgeti mogu postaviti bilo gdje, a također su u potpunosti prilagodljivi korisnicima kako bi mogli personalizirati uređaj prema svojim željama.   

Koristeći mogućnosti HarmonyOS-a, novi HUAWEI MatePad Pro podržava nove mogućnosti suradnje na više zaslona tablet-računala: zrcalni način, produženi način i način suradnje. U načinu zrcala, zaslon povezanog računala preslikava se na zaslon tableta, omogućujući korisnicima izravno potpisivanje i bilježenje dokumenata ili crtanje na računalu HUAWEI M-olovkom (2. generacija) i HUAWEI MatePad Pro, baš kao što bi to učinili profesionalni dizajneri s pločicom za crtanje i olovkom. Prošireni način pretvara HUAWEI MatePad Pro u drugi zaslon, pružajući dodatni prostor na zaslonu za prikaz više sadržaja, izvrsno za provjeru referentnih materijala ili pregledavanje Interneta. 

Inovativni način suradnje omogućuje istinske interakcije na različitim platformama između HarmonyOS 2 i Windows-a, omogućujući korisnicima prijenos sadržaja poput teksta, slika i dokumenata između povezanih uređaja jednostavnim „drag and drop“ postupkom. Rušeći granice koje razdvajaju tablete, pametne telefone i računala, Multi-screen Collaboration usavršava ono što korisnici mogu učiniti s HUAWEI MatePad Pro i ostalim povezanim uređajima, osnažujući ih da budu produktivniji i kreativniji nego prije.

 

Poboljšani App Multipler još više obogaćuje doživljaj aplikacija u pejzažnoj orijentaciji

Prvi put predstavljena 2019. godine, prva iteracija revolucionarnog App Multiplier-a omogućila je tabletnim aplikacijama bolje korištenje pejzažne orijentacije i prikaz informacija s dva aktivna prozora odjednom. Pokretanjem HUAWEI MatePad Pro, App Multiplier korisnicima donosi još više načina da u potpunosti iskoriste vodoravne zaslone. Dok prikazuju aplikaciju u jednom prozoru s novim aktivnim App Multipler-om, korisnici sada mogu prelaziti prstima po praznim prostorima s obje strane zaslona tableta za pomicanje prema gore i dolje za kretanje sadržajem aplikacije, bez puštanja dodira na tablet. Korisnici također mogu prikazati dva primjerka iste aplikacije i komunicirati s prozorima kao da su dvaput pokrenuli istu aplikaciju. Od lipnja 2021. gotovo 4.000 aplikacija prihvatilo je App Multiplier kako bi poboljšalo svoje korisničko iskustvo. Stalnim poboljšanjima, Huawei predvodi razvoj aplikacija za tablete koje podržavaju pejzažnu orijentaciju.

 

Debi imaju HUAWEI M-Pencil (2. generacija) i HUAWEI Smart Magnetic Keyboard

Tijekom lansiranja, Huawei je također predstavio HUAWEI M-Pencil (2. generacija) koji nudi prirodno iskustvo pisanja poput olovke s novom vrhom olovke presvučenom platinom, malom latencijom i podrškom za 4.096 razina osjetljivosti na pritisak. Inspiriran prozirnim dizajnom stražnjeg kućišta luksuznih satova, novi prozirni vrh olovke prikazuje unutarnje djelovanje olovke i dolazi s matiranom teksturom za bolji doživljaj crtanja. Nova HUAWEI M-olovka (2. generacija) podržava široku paletu inovativnih značajki interakcije, uključujući HUAWEI FreeScript, koji ručno izrađeni sadržaj pretvara u strojno kodirani tekst u stvarnom vremenu, kao i dvostruki dodir za prebacivanje, trenutni oblik, trenutna tablica i još mnogo toga. 

Inovativne značajke crtanja mogu se koristiti i u aplikacijama trećih strana. Pencil Engine kojeg je razvio Huawei otvoren je za sve programere širom svijeta, nudeći niz značajki poput predviđanja poteza i efekata četkica koje se sve lako mogu integrirati za bogatija, prirodnija iskustva crtanja i rukopisa u aplikacijama trećih strana. Pametna magnetska tipkovnica HUAWEI tipkovnica je pune veličine koja ima prostor pritiska od 1,3 mm za zadovoljavajuće iskustvo tipkanja. Podržavajući Bluetooth i bežično punjenje, magnetski uparena tipkovnica u sinergiji s HUAWEI MatePad Pro povećava produktivnost bilo kojeg uredskog korisnika.

10,8-inčni HUAWEI MatePad Pro također se osvježava novim procesorom i HarmonyOS 2. Uparen s HUAWEI M-Pencil (2. generacija), izvrstan je za potrošače koji traže prijenosnog i pametnog suputnika i suradnika. Počevši kasnije ovog mjeseca, HUAWEI MatePad Pro stiže na odabrana tržišta. 12,6-inčni model bit će dostupan u mat sivoj i maslinasto zelenoj boji, dok će 10,8-inčni model biti dostupan u ponoćno sivoj boji. Dostupnost proizvoda može se razlikovati ovisno o tržištu.


Novo – predstavljeni Huawei Watch 3 serija i FreeBuds 4

Huawei Consumer Business Grupa (BG) predstavila je nedavno i HUAWEI WATCH 3 seriju koju čine pametni satovi HUAWEI WATCH 3 i HUAWEI WATCH 3 Pro. Pokreće ih također HarmonyOS 2 kako bi korisnicima pružio praktična, pametna i napredna iskustva, uz poboljšanu interakciju, neovisnu povezanost kao i međusobnu povezanost s drugim uređajima u svim korisničkim scenarijima. HUAWEI WATCH 3 dolazi u Active, Classic i Elite izdanju, dok HUAWEI WATCH 3 Pro dolazi u Classic i Elite izdanju. Uz sat, lansirane su i najniovije True Wireless Stereo (TWS) Bluetooth slušalice, HUAWEI FreeBuds 4. Ove slušalice posebne su jer se odlikuju prvim adaptivnim aktivnim poništavanjem buke na svijetu. HUAWEI FreeBuds 4 slušalice ne donose samo izuzetnu kvalitetu zvuka, već iskustvo slušanja uz aktivno poništavanje buke podižu na potpuno novu razinu što će ljubitelje ovakvih tech dodataka posebno oduševiti.

Huawei Watch serija pametnih satova se jednostavno povezuje s bilo kojim iOS ili Android pametnim telefonom preko Huawei Health aplikacije. Za Android uređaje dovoljno je skenirati QR kod koji je otisnut na pakiranju ili preuzeti AI Life aplikaciju iz AppGallery trgovine. Što se tiče iOS korisnika, svoj Huawei pametni sat mogu jednostavno upariti sa svojim telefonom. Da bi to uspješno učinili, potrebno je preuzeti aplikaciju Huawei Health iz App Storea. FreeBuds 4 se također lako povezuju sa svim pametnim telefonima i pružaju vrhunsko iskustvo za svakoga. Ne samo Freebuds 4, već i cijela FreeBuds serija, uključujući FreeBuds 3 i FreeBuds 4i. Sve su one kompatibilne su sa svim operativnim sustavima, uključujući iOS i Android. Uživajte u Huawei nosivim uređajima bez obzira na to koji pametni telefon koristite!

Objavljeno u Multimedija Napisao/la Travanj 28 2021

28. travnja, 2021. | Zagreb
Uredio: Božidar Žitnik 

Best Buy bežične in Ear slušalice srednje kategorije - Huawei FreeBuds 4i 

Kompanija Huawei je nedavno izbacila svoj novi model bežičnih slušalica koje se stavljaju u uho. Ističu se odličnim dizajnom i kvalitetnim zvukom. Još jedna stvar koja nas je ugodno iznenadilo je poništavanje pozadinske buke.


Štoviše, ugrađeni senzori samostalno i aktivno prepoznaju buku i automatski je reduciraju.  Iskreno, kod ovakve vrste slušalica to nije čest slučaj, tako da svima koji trebaju ovu funkcionalnost, izbor Huawei FreeBuds 4i odličan izbor.

Huawei FreeBuds 4i - Antonia

Zgodno je znati kako će potpuno napunjena baterija slušalica trajati do 10 sati. Tu treba napomenuti kako slušalice imaju ćelije u svakoj slušalici od 55mAh, a 10 sati je deklarirano pri neprekidnom slušanju glazbe pri glasnoći zvuka od 50 posto i s isključenim automatskim poništavanjem buke.

Huawei FreeBuds 4i

Uz obavljanje telefonskih razgovora, slušalice će ipak briljirati pri slušanju glazbe zbog kristalno čistog zvuka. Glazba je puna, instrumenti i vokali je jasno prepoznaju, a tu je i ugodan ali moćan bas, zapravo, cijeli frekventni raspon je fino balansiran. Ovdje treba i napomenuti kako su FreeBuds 4i slušalice već tvornički podešene za slušanje pop glazbe što se slušanjem i potvrđuje. Za vokale možemo reći kako zauzimaju pravu, središnju poziciju na pozornici, a ono što je svima, a osobito mlađima jako važno, je podatak kako i pri glasnom slušanju nema nikakvih distorzija i zvučnih anomalija. Zapravo, pri slušanju glazbe se možete opustiti i prepustiti onom što najviše volite, uživanju u glazbi.

Huawei FreeBuds 4i
U usporedbi s perjanicom kompanije Huawei Freebuds Pro, FreeBuds 4i su puno pristupačnije slušalice, a ono što možemo zaključiti je da Huawei na ovom polju zaista briljira. Konkretno, FreeBuds 4i su i prilično unaprijeđene u odnosu na prethodni, 3i model obzirom na mogućnosti i dizajn.

 Huawei FreeBuds 4i

Vrlo nam se sviđa kako su sada glavni dijelovi samih slušalica fino dotjerani kako bi se što bolje prilagodili obliku uha, tako da je dojam, obzirom na udobnost i način smještaja u uhu izuzetan. Kako na raspolaganju imate i ukupno tri seta silikonskih umetaka za slušalice koji omogućavaju prilagodbu gotovo svakom uhu bez pritisaka u samom uhu. Ovdje treba i spomenuti kako su svi rubovi slušalica fino zaobljeni i sada više nema oštrih kuteva.

 Huawei FreeBuds 4i

Kućište za punjenje je u obliku kamenčića za koji smo saznali kako je isti nadahnut islandskom plažom Reynisfjar koju karakterizira crni pijesak. Kućište je kompaktno, ali se na njemu, obzirom na sjajnost, dobro primaju i otisci prstiju. Zanimljivo je da isti sjaj karakterizira i same slušalice, tako da ćete morati pronaći i siguran način izvlačenja iz samog kućišta. Sam dopadljiv i šarmantan dizajn omogućava i stabilno postavljanje i držanje na stolu, čime i doprinosi i ukupnoj vizualnosti. Razumljivo je i kako obzirom na zaista prihvatljivu cijenu, ovdje imamo izostanak mogućnosti bežičnog punjenja, što Huawei FreeBuds 4i obilato nadoknađuje ukupnim performansama.

Huawei FreeBuds 4i

Treba i napomenuti kako se ove slušalice putem Bluetootha mogu povezati s bilo kojim pametnim telefonom, i funkcioniraju kako standardne bežične slušalice. No, ukoliko želite izvući maksimum i dodatne funkcionalnosti, potrebno je instalirati aplikaciju Huawei AI Life. Uz pomoć aplikacije moći ćete provjeriti stanje baterije i podesiti kontrole za upravljanje prema vlastitim preferencijama. Standardne postavke uključuju dvostruko tipkanje za pokretanje ili pauziranje glazbe, a dodir i zadržavanje dodira služe za korištenje načina kontrole buke. Tu imamo tri mogućnosti, poništavanje buke, isključivanje funkcionalnosti i uključivanje pozadinske zvučne atmosfere. To je jako praktično recimo kada morate s nekim razgovarati, recimo u trgovini.  

Huawei FreeBuds 4i

Zanimljiva je i informacija obzirom na vodootpornost. Iako se nigdje službeno ne spominje, Huawei FreeBuds 4i imaju IPX4 ocjenu. Ukoliko vam se, ipak, ova ocjena čini stranom, dobro je znati što to točno znači. Konkretno, uređaji s ovom ocjenom sposobni su izdržati prskanje vode iz bilo kojeg smjera, kao na primjer ukoliko se nađete na ulici i uhvati vas pljusak. Naravno, opreza nikad dosta jer to ne uključuje ronjenje ili pranje mlazom vode. S druge strane, sukladnost IPX4 standardu znači da ćete sa slušalicama Huawei FreeBuds 4i biti sigurni pri vježbanju na otvorenom ili u teretani.

Ukupno uzevši, slušalice Huawei FreeBuds 4i biti će jako dobar izbor kojima je teško pronaći manu obzirom na njihovu cijenu.

 

Stranica 1 od 16

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja