Objavljeno u Multimedija Napisao/la Travanj 19 2024
19. travnja, 2024. | Zagreb l Uredio: Božidar Žitnik 

LG OLED EVO televizori četvrtu godinu zaredom dobitnici certifikata za ekološki prihvatljiv proizvod 

LG OLED evo televizori iz 2024. potvrđuju tvrtkinu predanost održivosti uz premium iskustvo za korisnike 

LG Electronics (LG) nastavlja nizati priznanja za svoju čvrstu predanost održivosti i ekološki osviještenim praksama, a tvrtkinu posvećenost ESG načelima dodatno potvrđuju i certifikati koje su dobili OLED evo televizori iz 2024. Konkretno, riječ je o certifikatima za smanjenje i mjerenje emisija ugljičnog dioksida Carbon Trusta te ekološkoj oznaci (Environmentally Evaluated Mark) koju dodjeljuje Société Générale de Surveillance SA (SGS). Tvrtkini najnoviji OLED televizori također su dobili drugi uzastopni certifikat o sadržaju recikliranog materijala (Recycled Content), što dodatno dokazuje LG-ov osjećaj odgovornosti prema okolišu.


Carbon Trust prednjači u stvaranju svijeta bez ugljika, a to postiže tako što procjenjuje ukupni ekološki utjecaj određenog proizvoda tijekom njegovog životnog vijeka, odnosno analizira sve faze, od proizvodnje i distribucije do korištenja i kasnije odlaganja. S druge strane, SGS certifikacija usredotočena je na učinkovitost resursa i prisutnost opasnih tvari u proizvodima, dok Intertek mjeri postotak korištenja recikliranih materijala. Zajedno, ovi pristupi promoviraju odgovornu potrošnju u svim industrijama i doprinose globalnim ciljevima održivosti. 

Uzimajući u obzir stroge standarde kada je održivost u pitanju, posebna je pažnja posvećena samoosvjetljavajućoj prirodi LG OLED televizora. Za razliku od LCD-a, tvrtkini OLED televizori ne zahtijevaju pozadinsko osvjetljenje, što podrazumijeva jednostavniju strukturu i manji broj potrebnih komponenti. Na primjer, LG-ev 65-inčni OLED evo koji je napravljen od ultra laganih kompozitnih vlakana sadrži samo 40 posto plastike koja se obično koristi u LCD televizorima iste veličine i teži 20 posto manje.     

S obzirom na procijenjenu stopu prodaje LG OLED televizora za 2024. godinu, predviđa se da će ukupna količina plastike korištene u ovim televizorima od 2022. do 2024. biti manja za 45.000 tona u usporedbi s količinom korištenom kod LCD televizora tijekom istog razdoblja. Zahvaljujući manjoj količini plastike, LG OLED evo televizori pomažu u očuvanju okoliša i borbi protiv klimatskih promjena. Također se procjenjuje da će ovakav pristup smanjiti godišnju emisiju ugljičnog dioksida za 234.000 tona što je ekvivalentno količini koju može apsorbirati borova šuma stara 30 godina. 

LG-OLED-TV-SustainabilityIzvor: LG Electronics

Reciklirana plastika čini otprilike 20 posto plastike koja se koristi u proizvodnji svih LG-evih televizora, uključujući i one iz OLED serije, što je otprilike 4.000 tona recikliranog plastičnog otpada godišnje.

Priznanja koja su mu dodijelila ugledne domaće i međunarodne organizacija potvrđuju LG-evu predanost ESG načelima koja se protežu i izvan ekoloških aktivnosti. O tvrtkinim ciljevima s fokusom na održivost svjedoči i uvrštavanje u prestižni Dow Jones Sustainability World Indeks (DJSIO World) već dvanaestu godinu zaredom. Ovo značajno priznanje stavlja LG u sam vrh globalnih tvrtki prema njihovim ESG performansama, a još je impresivnije to što je LG jedina južnokorejska tvrtka iz kategorije potrošačke elektronike koja se može pohvaliti ovim kontinuiranim uspjehom. 

Također, LG je u posljednje tri godine zaredom dobio „Sveobuhvatnu ocjenu A“ koju mu je dodijelio Korejski institut za standarde (KSA), a Morgan Stanley Capital International (MSCI) prošle mu je godine dodijelio i četvrtu uzastopnu „A“ ocjenu. 

Osim što dominiraju tržištem kao vrhunski izbor za premium gledateljsko iskustvo, LG OLED televizori istovremeno postavljaju nove standarde u kontekstu zadovoljavanja ESG principa“, izjavio je Baik Seon-pill, voditelj razvojnog odjela u tvrtci LG Home Entertainment. „U LG-u se čvrsto zalažemo za nastavak napora usmjerenih na stvaranje bolje budućnosti za sve“.  

Objavljeno u Multimedija Napisao/la Travanj 12 2024
12. travnja, 2024. | Zagreb l Uredio: Božidar Žitnik 

Samsung 15. godinu zaredom vodeći na globalnom tržištu sustava digitalnog oglašavanja 

Tvrtka učvršćuje jedno i pol desetljeće tržišnog vodstva, s rekordnom prodajom zaslona za digitalno oglašavanje 

Tvrtka Samsung objavila je da ju je agencija za istraživanje Omdia, proglasila vodećim proizvođačem sustava digitalnih reklama, petnaestu godinu zaredom, čime još jednom pokazuje svoje vodstvo na tržištu digitalnog oglašavanja.  

Prema podacima analitičara Omdije, Samsung ne samo da je predvodio globalno tržište digital signage rješenja 2023., već je prodao i više od dva milijuna jedinica, što je rekordna brojka za tvrtku.


„Prvo mjesto na globalnom tržištu reklamnih displeja, 15 uzastopnih godina, odražava našu predanost inovacijama, i sposobnost prilagođavanja tržišnim uvjetima, kao i potrebama naših kupaca,“ rekao je Hoon Chung, izvršni potpredsjednik odjela Visual Display Business u Samsung Electronics. „Nastavit ćemo pružati najveću vrijednost našim kupcima, nudeći specijalizirane uređaje, rješenja i usluge, koje odgovaraju njihovim raznolikim potrebama.“ 

Podsjetimo kako Samsung Electronics redovito predstavlja specifična rješenja za digitalno oglašavanje, koja zadovoljavaju različite potrebe poslovnog okruženja. Među njima svakako treba izdvojiti The Wall, prvi modularni zaslon na svijetu s mikro LED tehnologijom, koji zahvaljujući svom modularnom formatu, omogućava prilagodbu veličine, omjera i oblika zaslona, na temelju preferencija i slučaja uporabe.

Samsung_Signage_Global-No.1Izvor: Samsung Electronics 

Slijedi Smart Signage, koji pruža izvrstan osjećaj uranjanja u sadržaj, zahvaljujući izuzetno tankom profilu i ujednačenim dizajnom okvira, te Outdoor Signage jedinice osmišljene za primjenu na sportskim terenima, tržnicama,i stanicama za punjenje električnih vozila, koje su dizajnirane za jasnu vidljivost u svim vremenskim uvjetima. Za kraj valja izdvojiti Samsung Interactive Display, e-ploče optimizirane za obrazovne ustanove, koje obrazovne alate stavljaju nadohvat ruke nastavnicima i učenicima. 

Proširenje The Wall linije jasan je pokazatelj Samsung inovacija i vodećih tehnologija. Kupci su odabrali proizvode kao što su The Wall All-in-One i The Wall for Virtual Production, zbog njihove izuzetne praktičnosti i jedinstvenih mogućnosti uporabe, dok je The Wall odabran kao idealan zaslon za luksuzne hotele kao što su Atlantis The Royal in Dubai ili Hilton Waikiki Beach in Hawaii.

Samsung_Signage_Global-No.1Izvor: Samsung Electronics

Vodstvo tvrtke Samsung u industriji digitalnog oglašavanja rezultat je predanosti ka inovaciji proizvoda i usluga; Na primjer, uvođenje prvog prozirnog Micro LED zaslona na svijetu u siječnju ove godine, stručnjaci su prihvatili kao sljedeću generaciju komercijalnih zaslona, a donijelo je i pohvale kao što su „Najnevjerojatniji LED“ i „Najbolji prozirni zaslon“, sjevernoameričkog audio-video izdanja rAVe. 

Nedavno predstavljanje platforme Samsung Visual eXperience Transformation (VXT) dodatno pokazuje predanost tvrtke inovacijama zaslona. Ova izvorna platforma u oblaku objedinjuje upravljanje sadržajem i daljinskim digitalnim oglašavanjem korištenjem jedne, sigurne platforme, nudeći usluge i rješenja koja nadilaze sam hardver, a korisnicima istovremeno omogućavaju besprijekoran rad i jednostavno upravljanje. 

U budućnosti, očekuje se ubrzan rast globalnog tržišta digitalnog oglašavanja, uz godišnju stopu rasta od 8%; Očekivana vrijednost tržišta 2027. godine bit će 24,6 milijardi američkih dolara, u odnosu na vrijednost od 14 milijardi, ostvarene 2020. godine.

Samsung_Signage_Global-No.1Izvor: Samsung Electronics

Objavljeno u Multimedija Napisao/la Travanj 08 2024
08. travnja, 2024. | Zagreb l Uredio: Božidar Žitnik 

Novo iskustvo slušanja: Huawei lokalno predstavio inovativne FreeClip slušalice 

Huawei je lokalno predstavio najnoviju seriju TWS audio slušalica  - HUAWEI FreeClip, namijenjenu za nove, svestrane generacije slušatelja. FreeClip open ear slušalice kombiniraju potpuno novi C-bridge Design s naprednom audio tehnologijom Smart Wear Detection i dugim trajanjem baterije, čineći ih jednim on najinovativnijih proizvoda u niši nosive audio tehnologije.


Lansirane kao dio Fashion Forward razvojnog smjera branda, nove HUAWEI FreeClip slušalice predstavljaju najbolje od suvremenog dizajna, podjednako usmjerenog na modu i napredne tehnologije slušanja. Zbog tih značajki FreeClip postaju idealnim bežičnim audio suputnikom za korisnike koji žele alternativu slušalicama koje se stavljaju u uho i trebaju bežični zvuk za razne prilike, kao što su one poslovne, sportske ili vezane za slobodno vrijeme. 

Dizajnirane za slušatelje nove generacije

HUAWEI FreeClip

Izvor: Huawei

Huawei je kroz istraživanja tržišta primijetio rastuću demografiju slušatelja koji žele iskustvo slušanja zvuka koje ima sve tehnološke prednosti suvremenih bežičnih slušalica koje se stavljaju u uho, ali da im se u isto vrijeme omogući i zvučni doticaj s neposrednom okolinom, poglavito pri upotrebi u prometu, uredu ili sportskim prigodama.

HUAWEI FreeClip slušalice nastale su kao odgovor na ove rastuće potrebe. TWS slušalice s open-ear dizajnom riješile su brojne izazove korisnika i postale važno oruđe korisnicima koji se često bave sportovima na otvorenom ili poslovnim ljudima koji balansiraju online mrežne pozive i komunikaciju s kolegama u uredu. 

C-bridge Design za dugotrajnu udobnost nošenja

HUAWEI FreeClip

Izvor: Huawei 

Kako bi stvorio TWS slušalice s open-ear dizajnom koje pružaju udobnost i istovremeno nadopunjuju stil, Huawei je proveo temeljito testiranje i istraživanje navika stvarnih korisnika kako bi postigao optimalno ergonomsko pristajanje novog uređaja.

To je postignuto kroz tri glavna aspekta slušalica, Comfort Bean, Acoustic Ball i C-bridge Design koji prilikom nošenja ne zatvaraju ušni kanal. Comfort Bean i Acoustic Ball dizajnirani su tako da se prilagođavaju svim aspektima ljudskog uha, osiguravajući vrhunsku udobnost, dok inovativni C-bridge Design spaja ova dva dijela putem adaptivnog senzora koji prilagođava silu stezanja mehanizma za kopčanje svake od slušalica, smanjujući opterećenje na ušne hrskavice korisnika.  

HUAWEI FreeClip Izvor: Huawei

Svaka značajka dizajna slušalica radi kako bi proizvela sigurno, ali ergonomsko pristajanje, ostajući pričvršćena na ušima korisnika čak i tijekom cijelog dana slušanja. Povrh toga, HUAWEI FreeClip nude dugo trajanje baterije s 8 sati reprodukcije glazbe odjednom ili do 36 sati reprodukcije glazbe s kućištem za punjenje. 

Povrh toga, HUAWEI FreeClip sa svojim inovativnim dizajnom nalik na naušnicu koja ne blokira ušni kanal osigurava udobno nošenje i podržava svijest korisnika o okolini što ga čini prikladnijim za sport i vježbanje na otvorenom. HUAWEI FreeClip ima IP54 ocjenu otpornosti na vodu, prašinu i znoj što ove slušalice čini izvrsnima za korisnike koji se oslanjaju na audio gadgete tijekom fizičkih aktivnosti. Kanal za prigušivanje zvuka pomaže u suzbijanju buke vjetra što pomože korisnicima upućivati pozive čak i dok se voze biciklom ili autom uz  spuštene prozore. 

Prva inteligentna pametna tehnologija detekcije istrošenosti u industriji

 HUAWEI FreeClip

HUAWEI FreeClip se izdvajaju i po tome što korisnici mogu nositi obje slušalice na oba uha, odnosno ne postoji zasebna slušalica za desno odnosno lijevo uho, već se svaka od slušalica automatski prilagođava strani na kojoj ih korisnik nosi.

Tehnologija Smart Wear Detection osigurava da se slušalice prilagode te korisniku osiguraju udobnost, stvarajući intuitivnije korisničko iskustvo bez nedosljednog zvuka ili nelagode u ušima.

Budući da se slušalice mogu koristiti naizmjenično, korisnici mogu optimizirati trajanje baterije i uživati ​​u dužem trajanju korištenja, posebno u scenarijima u kojima je potrebna samo jedna slušalica za brzi odgovor na poziv. 

Cijene i dostupnost

HUAWEI FreeClip slušalice dostupne su u lokalnoj prodaji kod Huawei partnera po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 199 EUR.

HUAWEI FreeClip Izvor: Huawei


Objavljeno u Multimedija Napisao/la Ožujak 11 2024
11. ožujka, 2024. | Zagreb l Uredio: Božidar Žitnik 

Novi LG Stanbyme zvučnik donosi još više zabave i besprijekorno se uklapa u svaki životni stil 

Prijenosni zvučnik ističe se besprijekornom integracijom s korisničkim sučeljem i zvučnim sustavom StanbyME zaslona i unaprjeđuje iskustvo kućne zabave 

LG Electronics (LG) najavio je globalno lansiranje StanbyME prijenosnog zvučnika (model XT7S), koji harmonično funkcionira s LG StanbyME lifestyle zaslonom ili kao samostalan zvučnik koji se može ponijeti bilo gdje.


LG StanbyME zvučnik osmišljen je kako bi zadovoljio i one najizbirljivije, a zahvaljujući besprijekornoj kvaliteti zvuka lako se može uklopiti u raznolike stilove i preferencije današnjih korisnika. Ovaj zvučnik predstavlja optimalno rješenje za one koji su osjetljivi na dizajn i vole uživati u streamingu, bilo kod kuće bilo dok su u pokretu.

 LG_Standbyme

Izvor: LG

U kombinaciji sa StanbyME zaslonom XT7S zabavu čini potpunom, a oba uređaja mogu se intuitivno povezati i kontrolirati putem daljinskog upravljača koji dolazi sa StanbyME zaslonom. Za korisnike to znači pojednostavljeno upravljanje uređajima koji su upareni preko Bluetootha, a uz to XTS7 sadrži i poseban widget koji služi kao kontrolni centar.

LG_StandbymeIzvor: LG Electronics 

Zahvaljujući WOW Orchestra funkciji i spajanju vlastitog zvuka s onim koji dolazi iz StanbyME zaslona, XT7S stvara jedinstvenu atmosferu te podiže audio-vizualno iskustvo na novu razinu. Alpha 7 Gen 6 AI procesor optimizira zvuk ovisno o vrsti sadržaja i, uz podršku dvostrukih visokotonaca od 20 milimetra, pruža kristalno jasan zvuk te dubok i privlačan bas.

Uzimajući u obzir njegovu svestranost, kad je postavljen na poseban stalak XT7S besprijekorno se nadopunjuje sa StanbyME zaslonom, a s ocjenom IPX5 i do 16 sati reprodukcije te zahvaljujući izuzetnoj fleksibilnosti, ovaj model osigurava dosljednu izvedbu gdje god korisnici krenuli. 

LG_StandbymeIzvor: LG Electronics 

Kompaktan i lagan (visine 78 mm, širine 326 mm, dubine 87 mm i težine 0,9 kg) LG StanbyME zvučnik može se pohvaliti i „edge lighting“ funkcijom koja stvara estetski ugodne svjetlosne efekte te podiže atmosferu u različitim prilikama.

LG StanbyME trenutno je dostupan na tržištima Južne Koreje i SAD-a, a uskoro će biti dostupan i na ostalim tržištima diljem svijeta.  

Objavljeno u Multimedija Napisao/la Studeni 30 -0001
5. veljače, 2024. | Zagreb l Uredio: Božidar Žitnik 

Još više sporta, dokumentaraca i zabave na A1 TV   

 Warner Bros. Discovery TV kanali s vrhunskim sadržajem Eurosport 1 i 2, Discovery Channel, TLC i HGTV postali su dio A1 TV paketa i to bez dodatne naknade. Odsad će korisnici moći pratiti atraktivna sportska natjecanja, zanimljive dokumentarne te najzabavnije reality i lifestyle emisije, i to po istoj cijeni kao do sada.


Eurosport 1 i Eurosport 2 postaju dio Osnovnog Sportskog i Dodatnog Sportskog TV paketa, koji već uključuju deset Arena Sport kanala. Na Eurosport kanalima ljubitelji sporta moći će uživati u zimskim sportskim natjecanjima poput FIS svjetskoga kupa u alpskom skijanju, skijaškim skokovima i snowboardingu ili IBU svjetskoga kupa u biatlonu, dok nadolazeći mjeseci donose ljetne Olimpijske igre, Grand Slam turnire, biciklizam i druga uzbudljiva sportska nadmetanja. U sve Osnovne TV pakete dolazi dokumentarni kanal Discovery Channel koji će gledatelje odvesti na putovanje u daleke i ekstremne krajeve prirodnog svijeta, otkriti tajne svemira i nova znanstvena otkrića, a u veljači premijerno donosi i šokantne istinite priče o prevarantima, kockarima i lopovima u seriji Hustlers Gamblers Crooks.

„Dodavanje novih pet vrhunskih TV kanala potvrda je kontinuiranog poboljšanja A1  ponude koja obuhvaća najbolje kanale i fleksibilnost samostalnog mijenjanja TV paketa. Sve to predstavlja jedinstvenu ponuda na tržištu. Korisničko iskustvo u središtu je naših poslovnih aktivnosti te ga proširenjem TV ponude podižemo na još višu razinu krojenu prema željama i potrebama korisnika“, istaknula je Monika Majstorović, direktorica marketinga za privatne korisnike A1 Hrvatska.

A1-novi-kanaliIzvor: A1 Hrvatska

Dodatni zabavni sadržaj za korisnike dolazi na novim kanalima TLC i HGTV koji su dio Osnovnog Obiteljskog i Dodatnog Obiteljskog paketa. TLC donosi izvanredne priče iz stvarnog života kroz emisije kao što su, primjerice, Say Yes to the Dress ili Body Parts, a od 14. veljače premijerno počinje emitirati reality seriju Love & Translation u kojoj sudionici traže ljubav među partnericama koje ne govore njihov jezik. HGTV pravi je kanal za ljubitelje emisija o uređenju doma, na kojem će uskoro moći pratiti 3. sezonu serije Married to Real Estate.

Sveobuhvatna ponuda A1 TV sadržaja zaokružena je u tri Osnovna paketa: Obiteljski, Filmski i Sportski, pri čemu korisnici sami mogu mijenjati TV pakete svakog mjeseca bez dodatne naknade. Osim novih kanala u TV paketima, u kojima ih je sada ukupno više od 220, odnedavno je i dio posebne promotivne ponude postao i Netflix. A1 Hrvatska svim novim i postojećim korisnicima mobilnih tarifa Savršena+ i Apsolutna te internet paketa Mega NET i Giga NET poklanja Netflixov Osnovni paket u trajanju od šest mjeseci. Time je A1 Hrvatska postala prvi telekom na domaćem tržištu koji u ponudi ima ovaj vodeći streaming servis na svijetu.

Stranica 1 od 27

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja