Predstavljanje vizualnog identiteta i startnog paketa 28. Zagrebačkog maratona

Predstavljanje vizualnog identiteta i startnog paketa 28. Zagrebačkog maratona

Zbivanja Napisao/la  Cobra Srijeda, 17 Travanj 2019 00:00 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma Video sadržaj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Zagreb, 16. travnja 2019.  

Predstavljanje vizualnog identiteta i startnog paketa 28. Zagrebačkog maratona

Zagrebački maraton održao je prezentaciju stratnog paketa (majice i medalje) te vizualnog identiteta 28. Zagrebačkog maratona koja će se održati na Trgu bana Joisipa Jelačića u utorak, 16. travnja 2019. u 12 sati kod spomenika Banu. Uz autora medalje Sinišu Marekovića na promociji su sudjelovati i naše promotorice, najbolje hrvatske maratonke: Marija Vrajić – Trošić, Matea Matošević – Hačić i Nikolina Stepan.

Od ostalih govornika na predstavljanju su sudjelovali: Marko Jakopović, direktor maratona i predsjednik Zagrebačkog atletskog saveza, Milan Pavelić, pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade, Zdenko Antunović, glavni tajnik Sportskog saveza Grada Zagreba, Boro Stipić, voditelj ureda maratona, Marko Šebalj, dopredsjednik Zagrebačkog atletskog saveza i Izvršnog odbora maratona te Monika Gvardijan ispred udruge Inspiro.

press konferencija

Uz postojeću, sada već tradicionalnu unikatnu finišersku medalju autora Siniše Marekovića koja će ove godine nositi znak Medvedgrada svi naši sudionici dobiti će kvalitetnu trkaču majicu dugih rukava. Ove godine najveća novost je trkača Joma majica dugih rukava prepoznatljive plave boje sa logom utrke. Time Zagrebački maraton postaje jedna od rijetkih utrka u Hrvatskoj koja će svoje sudionike opremiti za treninge i u hladnijim mjesecima. Svi sudionici humanitarne akcije imati će na poleđini majice otisnuti slogan „Pusti baterije, napuni pluća“. Naši sudionici pokazali su veliko srce te je do sada 30 % od 1600 prijavljenih trkača uplatilo za humanitarnu akciju „Pusti baterije, napuni pluća“ i pokazali solidarnost sa osobama koje nakon transplatacije pluća tek trebaju započeti normalan i aktivan život.

medalja 2

Autor ovogodišnjeg vizualnog identiteta svih materijala za 28. Zagrebački maraton je D72 studio i dizajner Igor Kuduz koji je sada već drugu godinu zaredom objedinio medalju i prepoznatljive simbole našeg Grada u vizualni identitet utrke. Unosimo i brojne novosti u program maratonskog vikenda na: koncerti, druženje i štrukla party za sve sugrađanje na Trgu bana J. Jelačića u subotu 12. listopada 2019. sa ciljem povećanja sadržaja za sve trkača iz zemlje i inozemstva te pozicioniranja našeg glavnog grada i najvećeg maratona na kartu trkačih turističkih destinacija.

Našim sudionicima smo osigurali brojne novitete:

  • Utrka građana na 5 km se mijenja u Garmin 10 km utrku sa startom 13. listopada 2019. u 9 sati. Utrke 10 km su sve popularnije među trkačom populacijom jer predstavljaju veći izazov i za početnike te uz ravnu trasu Zagrebačkog maratona nudi mogućnost ostvarenja osobnih rekorda.
  • Velika novost je i maratonska štafeta sa 4 dionice (14 km, 7 km, 14 km, 7 km) i to u kategorijama muška, ženska i mješovita (2 M I 2 Ž) štafeta.
  • Humanitarna akcija “Pusti baterije, napuni pluća” gdje članove Udruge INSPIRO želimo aktivno i konkretno podržati kroz utrke Zagrebačkog maratona i pozvati sve naše nove i stare trkače da se priključe ovoj velikoj humanitarnoj akciji. Želja nam je aktivirati sve sudionike utrka Zagrebačkog maratona da nam pomognu i kroz plemenitu gestu omoguće stručan i kvalitetan rad na pripremama i rehabilitaciji osoba sa transplatiranim plućima. Kod prijave utrke po želji svi sudionici imaju mogućnost označiti polje da želit sudjelovati u humanitarnoj akciji te na taj način uz plaćanje startnine platiti dodanih 20 kn koje će se namjenski koristiti za rehabilitaciju i stručni rad sa osobama nakon transplatacije pluća koja će ih osposobiti za normalno kretanje i aktivan život.
  • Prvi zajednički trening je iza nas sa lijepim odazivom naših trkača i dobro osmišljenim treningom od strane naših promotorica Marije Vrajić - Trošić i Matee Matošević – Hačić. Idući zajednički trening pod znakom našeg partnera, Garmin Hrvatska održati će se na Jarunu (kod ulaza Hrgovići) 7. svibnja 2019. u 18:30. Zajednički treninzi će se održavati svakog početka mjeseca do listopada gdje ćemo zajedno sa našim partnerima organizirati za sve sudionike besplatne treninge na raznim lokacijama u Zagrebu kako bi aktivirali trkače i osigurali brojna zabavna druženja i zajedničke pripreme.

Veselimo se ovogodišnjem Zagrebačkom maratonu kojeg će obilježiti brojni noviteti te aktivno sudjelovanje i pripreme u narednim mjesecima uoči maratonskog vikenda.

ZG maraton 2019 Joma dugi rukav PRSA2

ZG maraton 2019 Joma dugi rukav LEA2

Pročitano 1933 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 17 Travanj 2019 02:45

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja