Igrajte za povijest na inauguralnom ITTF Parkinson Svjetskom prvenstvu u stolnom tenisu!

Igrajte za povijest na inauguralnom ITTF Parkinson Svjetskom prvenstvu u stolnom tenisu!

Zbivanja Napisao/la  Cobra Četvrtak, 22 Kolovoz 2019 00:00 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma Video sadržaj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Zagreb, 22. kolovoza, 2019.

Igrajte za povijest na inauguralnom ITTF Parkinson Svjetskom prvenstvu u stolnom tenisu!

Svakako je i više nego zabrinjavajući podatak da danas u svijetu živi više od 10 miliona ljudi diljem svijetu uz Parkinsovu bolest. Inače, Parkinsonova bolest je kronični, progresivni, neurodegenerativni poremećaj podmuklog nastanka. Neke od poznatih karakteristika su usporenost kretnji, drhtanje u mirovanju, ukočenost, ali i gubitak mehanizama kontrole uspravnog položaja tijela.

Parkinsonova bolest ima kronični, polako progresivan tijek, koji izuzeto varira u odnosu na pojedinog pacijenta. Na početku bolesti motorni deficit ne mora biti velik, no, napretkom bolesti sve više raste. Stoga i sve više utječe na kvalitetu svakodnevnog života. Smetnje kretanja dovode do čestih padova, s ozbiljnim posljedicama zbog velikih mogućnosti prijeloma. Osim toga, dizatrija (motorički govorni poremećaj) i hipofonija (mekan i pretih glas) dovode do poteškoća u komunikaciji, a smetnje gutanja povećavaju rizik aspiracijske pneumonije. U kasnijim fazama bolesti, bolesnik obično treba pomoć za većinu aktivnosti svakodnevnog življenja (hranjenje, osobna higijena, podizanje iz sjedećeg položaja i hodanje, i sl.).

najava 2

Photo: ITTF

Zanimljivo je da uz klasične načine liječenja i pojedine sportske aktivnosti mogu doprinijeti značajnijim poboljšanjima. Tu konkretno govorimo o opće raširenom sportu diljem svijeta, a radi se o stolnom tenisu. Isto su primijetili mnogi znanstvenici, liječnici, ali i sami pacijenti. Iz navedenih razloga nam je izuzetno drago što se i službena Međunarodna stolnoteniska federacija (ITTF) pridružila u promociji stolnog tenisa protiv Parkinsonove bolesti. Zapravo, putem ITTF Fondacije #TT4Health inicijative, ITTF je objavio skorašnje prvo Parkinson Svjetsko prvenstvo u stolnom tenisu u suradnji s asocijacijom Ping Pong Parkinson kako bi se još više podigla svijest o Parkinsonovoj bolesti i poboljšao život osoba kojima je dijagnosticirana navedena bolest. U cijelu priču je duboko involviran naš poznati glazbenik Nenad Bach koji od 1984. godine živi u NewYorku – SAD. Za one mlađe koji pak ne znaju tko je Nenad Bach, spomenimo da se radi o sjajnom glazbeniku koji se može pohvaliti suradnjom s top imenima iz svijeta glazbe, a 1998. godine je izdao album “News Goo”, zajedno s Bruceom Springsteenom, Leonardom Cohenom, Allenom Ginsbergom i drugima. Naravno, tu su i izvođači:

Luciano PavarottiBono & The Edge (U2), Brian EnoGarth Hudson & Rick Danko (The Band), Vince Welnick(Grateful Dead), John MalkovichEllen BurstynMartin SheenMichael York, i niz drugih .

Navedeno Svjetsko prvenstvo će se održati od 11. do 13. listopada u Stolnoteniskom centru Westchester, New York (SAD).

Za one koji bi se željeli prijaviti i zanimaju ih dodatne informacije imamo zanimljivu vijest, ali i hrvatsku ambasadoricu događanja Danijelu Pospiš koju možete kontaktirati putem Facebook profila Butterfly Hrvatska.


Rok za registraciju: 10. rujna 2019. 

Registracija

Pročitano 1389 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 22 Kolovoz 2019 15:41

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja