Prijavite se na radionicu „Filmska poetizacija videoigara“ u sklopu  27. DHF-a

Prijavite se na radionicu „Filmska poetizacija videoigara“ u sklopu 27. DHF-a

Sport i zabava Napisao/la  Cobra Petak, 25 Svibanj 2018 00:00 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Zagreb, 25. svibnja 2018.

Prijavite se na radionicu „Filmska poetizacija videoigara“ u sklopu

27. DHF-a

Tijekom 27. Dana hrvatskog filma, u nedjelju 17. lipnja u Centru za kulturu Trešnjevka (Park Stara Trešnjevka 1) održava se radionica „Filmska poetizacija videoigrara“ pod vodstvom Ilije Barišića. Radionica je otvorena učenicima srednjih škola i studentima. Predznanja nisu potrebna, a prijave traju do 10. lipnja na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..


Radionica će polaznike upoznati s načinima na koje je filmsko poetsko izlaganje prisutno u videoigrama te načinima na koje takvi izlagački elementi utječu na modeliranje nekog raspoloženja ili duševnog stanja kod igrača. U uvodnom predavanju polaznici će biti upoznati s oglednim primjerima videoigara u kojima je poetsko izlaganje dominantno, odnosno onima koje i svojom mehanikom igranja teže ostvarivanju učinka koji bi se mogao opisati kao poetski. Iz raznovrsnih primjera nazrijet će se i određena tipologija prema kojoj je moguće razvrstati raznolike tipove poetskih videoigara (igre meditativne dokolice, igre transa, ushita, autorefleksivne). Neki od primjera uključuju igre Flow (Thatgamecompany, 2007), Soundself (Arnott, 2013) i Antichamber (Bruce, 2013).

Igra Flow studija Thatgamecompany

Polaznici će osmisliti osnovnu strukturu poetske videoigre, vizualni i auditivni dizajn koji će slijediti pravila filmskog poetskog izlaganja te nastojati skicirati i mehaniku igre koja će biti usklađena s odabranom temom, odnosno s filmskim izražajnim sredstvima. U završnom dijelu slijedi evaluacija i razgovor o rezultatima radionice, te upute i savjeti za daljnji rad koji može postati osnova nekog budućeg projekta. Trajanje radionice je 180 minuta.

Voditelj radionice Ilija Barišić (r. 1981.) doktorirao je 2017. s temom Filmski diskurs u videoigrama. Od 2010. godine zaposlen je kao profesor Hrvatskog jezika u III. gimnaziji u Zagrebu. Znanstvene i stručne članke objavljivao u Književnoj smotri, Medijskim istraživanjima, Hrvatskom filmskom ljetopisu, Zarezu i Gradovrhu. Primarno se bavi teorijom videoigara i novih medija te filmskom teorijom.

Igra Soundself

 

27. Dani hrvatskog filma (DHF), tradicionalna smotra najboljih domaćih kratkih i srednjometražnih igranih, dokumentarnih, eksperimentalnih, animiranih i namjenskih filmova, održavaju se od 16. do 20. lipnja 2018. u Kinu Tuškanac, Centru za kulturu Trešnjevka, Parku Stara Trešnjevka, Staroj vojnoj bolnici, na Ljetnoj pozornici Tuškanac te Akademiji dramske umjetnosti. Uz filmski repertoar koji uključuje 63 filma prestižnog natjecateljskog programa, 10 djela u segmentu "Izvan okvira", predprogram klasika "Dvorišta u dvorištu" u suradnji s Design Districtom i relevantne retrospektive, uz velik broj projekcija na otvorenom, tu su i izložbe, promocije knjiga, radionice, okrugli stolovi, tribine, popratna događanja te bogat kulturno-zabavni sadržaj.

Pročitano 2464 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 25 Svibanj 2018 14:45

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja