CES® 2017. - 50 godina inovacija i poslovnih prilika

CES® 2017. - 50 godina inovacija i poslovnih prilika

Zbivanja Napisao/la  Cobra Subota, 07 Siječanj 2017 00:00 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Božidar Žitnik, CES 2017/press, 07.01.2017.

CES®  - 50 godina inovacija i poslovnih prilika 

Zagreb/Las Vegas, 5.-8.1.2017. - CES® ove godine obilježava 50 godišnjicu svog postojanja. U svojoj povijesti uvijek ističe ono nadolazeće u tehnologiji. Sve od prvog održanog CES®-a 1967., tada u New Yorku, pa do danas, kompanije svih grana industrije dolaze na CES kako bi pokazale svoje inovacije. 

 

Foto: CES 2017/press

Budućnost tehnologije predstavljena je 6. siječnja na danu otvorenja CES® 2017., na kojem učestvuje više od 3.800 kompanija iz cijelog svijeta. Dan otvaranja obilježili su predstavljanjem proizvoda koji su fokusirani na budućnost kao i govorima čelnika kompanija Carnival Corp., Huawei i Nissan. Inače, sam sajam organizira Consumer Technology Association (CTA)TM, koji su ujedno i vlasnici branda. CES® 2017 se održava do 8. siječnja, u Las Vegasu, Nevada. U svom uvodnom govoru, Gary Shapiro, Predsjednik i CEO, CTA govorio je o tome kako tehnologija utječe i mijenja industrije, mijenja način života i  potiče inovacije.

CTA President and CEO Gary Shapiro gives his annual keynote address at CES 2017

Foto: CES 2017/press

 

“Suvremeni inovatori zaista puno rade, pa čak i do kasnih noćnih sati kako bi promijenili život na bolje – a nerijetko i spašavaju živote,” izjavio je Shapiro. Također, objavio je će CTA investirati 1.000.000,00$ u pet inicijativa koje će stvoriti bolje plaćena radna mjesta u SAD, koja trebaju sačuvati vodeću poziciju SAD u inovacijama i tehnologiji. “Naša industrija osigurava 15 miliona radnih mjesta, i vrijeme je da mi u korporacijama preuzmemo etičku odgovornost, kao i samu nacionalnu budućnost.” Shapiro je također objavio kampanju CTA:“Let’s Go Humans – Krenimo ljudi”, kojom se inovatori i kreatori koji razvijaju nove tehnologije stavljaju u prvi plan i koji unaprijeđuju kvalitetu života, te na taj način svijet čine još boljim mjestom za život. 

Attendees explore the show floor on CES opening day

Foto: CES 2017/press

CES® je uvijek u službi slavljenja rasta vizionarskih razmišljanja u industriji konzumne elektronike, a samo obilježavanje 50 godišnjice održano je 4. siječnja u Convention Centru u Las Vegasu.

Global media cover the NVIDIA Keynote at CES 2017

Foto: CES 2017/press

CES® je svoja vrata otvorio medijima na službenom, već uobičajenom događanju 3. siječnja, na kojem je prisustvovalo rekordnih 190 kompanija, što predstavlja rast od 18% u odnosu na prošlu, 2016. godinu, te uključujući i nagrade za najbolje inovacije. Organizatori se s pravom ponose da se radi o događanju na kojemu se ove godine predstavljaju inovacije slijedeće generacije.

Lenovo product demo at CES Unveiled Las Vegas

Foto: CES 2017/press

Službeno, CES® u Las Vegasu je otvoren 5. siječnja, a na njemu više od 3800 izlagača pokazuje svoje najnovije inovacije. Organizatori do zatvaranja, nedjelje 8. siječnja, očekuju čak 165.000 posjetitelja, što je zanimljiv podatak o važnosti sajmova, osobito onima s predznakom IT. Naime, mnogi naši mediji govore o nepotrebnosti sajmova obzirom na Internet, a s druge strane, samo prisustvo na tako velikim zbivanjima, kada se nalazite u središtu predstavljanja najnovijih inovacija je zaista neponovljivo.

Exhibitors and attendees interact at CES 2017

Foto: CES 2017/press

 

Kada smo kod brojki, štandovi zauzimaju čak 241.500m2, a tu je i 600 Startupova u Eureka parku što je svakako impozantno. Proizvodi i usluge koje su predstavljene na ovogodišnjem CES®-u uključuju gotovo svaku pojedinu globalnu industriju. Od najnovijih stvari virtualne stvarnost, pametnih domova, samovozećih vozila, robota, nosivih uređaja, pa do tech uređaja namijenjenih brizi za zdravlje i fitnessu, kao i mnogih drugih. Kao takav, CES® 2017 zapravo predstavlja budućnost povezanih iskustava i objašnjava što to znači korisnicima diljem cijelog svijeta. 

LG at Media Day of CES 2017

Foto: CES 2017/press

Pročitano 2978 puta Poslijednja izmjena dana Subota, 07 Siječanj 2017 16:54

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja