Misija, strategija i izvedba dovode Lenovo do trećeg za redom dvoznamenkastog kvartalnog rasta prihoda te rasta dobiti drugi kvartal za redom

Misija, strategija i izvedba dovode Lenovo do trećeg za redom dvoznamenkastog kvartalnog rasta prihoda te rasta dobiti drugi kvartal za redom

Vijesti Napisao/la  Cobra Petak, 09 Studeni 2018 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Hong Kong, 08. studenog 2018.  

Misija, strategija i izvedba dovode Lenovo do trećeg za redom dvoznamenkastog kvartalnog rasta prihoda te rasta dobiti drugi kvartal za redom

Ubrzava tempo povećanja zarade i inovacija; financijski rezultati potvrđuje tvrtkinu strategiju zaokreta „inteligentne transformacije”

  • Prihodi u drugom kvartalu porasli za 14% na 13,4 milijarde američkih dolara, najveći kvartalni prihod u gotovo četiri godine, te treći uzastopni godišnji dvoznamenkasti kvartalni rast.
  • PTI je u drugom kvartalu iznosio 213 milijuna američkih dolara te sekvencijalni rast od 89%; rast više od 503% (+178 milijuna američkih dolara) na godišnjoj razini, a sva poslovanja su izvijestila o povećanju dobiti.

Važne prekretnice u svim područjima poslovanja:

  • Prihodi poslovne jedinice osobnih računala i pametnih uređaja (PC and Smart Devices business) prešao granicu od 10 milijardi američkih dolara te se vratio na vodeću poziciju na području osobnih računala s tržišnim udjelom od 23,7%.
  • Mobile poslovna jedinica (Mobile Business Group) dosegla je operativnu točku pokrića za Motorolu na globalnom nivou te je tako došla do ključne strateške prekretnice.
  • Poslovna jedinica podatkovnih centara (Data Center Group) najbrže je rastući od tri vodeća ponuditelja x86 servera.

Lenovo Group (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) objavio je rezultate za svoj drugi fiskalni kvartal završno s 30. rujnom 2018. godine. Treći kvartal za redom, Lenovo je ostvario dvoznamenkasti rast prihoda u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. Prihod grupe dosegnuo je 13,4 milijarde američkih dolara, što predstavlja porast od 14 posto u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine (18 posto u usporedbi s istim razdobljem ako se isključe učinci tečaja) – te je izvijestila o najvećem kvartalnom prihodu u gotovo četiri godine. Tvrtka je također izvijestila o drugom uzastopnom kvartalu snažnog prihoda prije oporezivanja u iznosu od 213 milijuna američkih dolara, što je šest puta više u odnosu na prethodnu godinu (+178 milijuna američkih dolara) budući da su sve poslovne jedinice izvijestile o rastu dobiti.

 

U drugom fiskalnom kvartalu, dobit Lenova koja se može pripisati dioničarima porasla je na 168 milijuna američkih dolara, što predstavlja sekvencijalni rast od 91 milijun američkih dolara te rast od 29 milijuna američkih dolara u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine. Osnovna zarada po dionici u drugom fiskalnom kvartalu iznosila je 1,41 američkih centi ili 11,06 hongkonških centi. Uprava Lenova objavila je akontaciju dividende u iznosu od 6 honkonških centi po dionici.

Lenovo YangYuanqing

 

“Današnji rezultati ukazuju kako se nastavlja fokus Lenova na Inteligentnu transformaciju kako bi uspješno poduprli naš rast na području prihoda i profitabilnosti. Međutim, naši brojevi kazuju samo dio priče. Ponosan sam kako izvršavamo našu strategiju transformacije kao i naše obećanje zaokreta. Nema sumnje kako je Lenovo u razdoblju snažnog, održivog rasta te sam siguran kako će naša jasna misija, strategija i mogućnosti izvedbe nastaviti poticati još bolje rezultate u nadolazećim kvartalima,” izjavio je Yang Yuanqing, predsjednik i CEO tvrtke Lenovo.

Pročitano 354 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja