AHRI Performance Awards AHRI Performance Awards Izvor: LG Electronics - AHRI

Institut za klimatizaciju, grijanje i hlađenje (AHRI) LG-u dodijeliio priznanje sedmu godinu zaredom

Vijesti Napisao/la  Cobra Srijeda, 20 Ožujak 2024 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
20. ožujka, 2024. | Zagreb l Uredio: Božidar Žitnik 

Institut za klimatizaciju, grijanje i hlađenje (AHRI) LG-u dodijeliio priznanje sedmu godinu zaredom 

AHRI-jevo priznanje potvrda je izvanredne kvalitete i učinkovitosti LG-evih HVAC sustava 

LG Electronics (LG) sedmu je godinu zaredom dobio nagradu za izvedbu od Instituta za klimatizaciju, grijanje i hlađenje (AHRI). Budući da svaki proizvod koji AHRI odabere za testiranje mora proći kroz proces detaljnih ispitivanja, priznanje se ne dobiva lako te potvrđuje kontinuirano visoki standard LG-evih proizvoda za klimatizaciju, grijanje i hlađenje iz tzv. kategorije HVAC (heating, ventilation and air conditioning). 


AHRI je globalno priznato trgovačko udruženje osnovano 1953. godine, a danas okuplja i predstavlja više od 350 članica koje proizvode rješenja za grijanje, ventilaciju i klimatizaciju zraka te za grijanje i hlađenje vode. 

Kako bi se osigurao najviši standard testiranja proizvoda, ocjenjivanje je povjereno Interteku, jednoj od najpoznatijih organizacija u svijetu za standarde, certificiranje i testiranje. Prije no što proizvodi, odnosno tvrtke budu nagrađene AHRI Perfomance nagradom, Intertekov je zadatak provesti sveobuhvatnu procjenu kako bi potvrdio jesu li stvarne performanse u skladu s onim specifikacijama koje je proizvođač deklarirao.

AHRI-jeva rigorozna testiranja  treću je godinu zaredom (od 2021. do 2023.) prošlo ukupno 62 LG-eva proizvoda iz šest kategorija: ventilatori s povratom energije (Energy Recovery Ventilators – ERV), promjenjivi protok radne tvari (Variable Refrigerant Flow – VRF), male jednodijelne dizalice topline (Unitary Small Heat Pumps – USHP), zrakom hlađeni rashladni uređaji (Air-Cooled Chillers – ACCL) te klima komore (Air Handling Unit – AHU). 

Jedan od nagrađenih proizvoda je i tvrtkin premium VRF sustav Multi V, snažno i energetski učinkovito rješenje velikog kapaciteta s ultimativnim inverterskim kompresorom, koje je zbog pouzdanog grijanja i na temperaturama od -30 Celzijevih stupnjeva osobito popularno među potrošačima na sjevernoj hemisferi, gdje zime znaju biti osobito oštre. 

AHRI-jevu nagradu također je dobio i Multi V S sustav, još jedno moćno VRF rješenje koje nudi niske operativne troškove i visoku učinkovitost. Multi V S prilagođen je manjim prostorima s ograničenim balkonskim prostorom, a osim što ima impresivne performanse i koristi ekološki prihvatljivo rashladno sredstvo (R32), ujedno se može pohvaliti tvrtkinim in-house Ocean Black Finn premazom te raznim naprednim kontrolnim funkcijama.    

AHU sustav prvi je put nagrađen, a zaslužan je za stvaranje svježe i udobne unutarnje klime. AHU klima uređaji lako se integriraju s drugim LG uređajima, što rezultira jedinstvenim sustavom koji omogućuje hlađenje i grijanje s internom kontrolom temperature zraka koju se može uskladiti s dovedenim ili povratnim zrakom preko senzora. Zahvaljujući sposobnosti povezivanja, korisniku je omogućeno optimalno upravljanje kako potrošnjom energije, tako i kvalitetom zraka u zatvorenom prostoru.  

Core Tech tehnologija odvaja tvrtkine HVAC proizvode od konkurencije, a osim toga, LG se proaktivno fokusirao na istraživanje i razvoj kako bi usavršio tehnologije izmjenjivača topline, invertera i dizalica topline. Takav je pristup u konačnici rezultirao razvojem inovativnih rješenja koja pružaju superiorne performanse, energetsku učinkovitost i maksimalnu udobnost. 

AHRI već sedmu godinu zaredom nagrađuje LG što smatramo značajnim postignućem koje odražava kvalitetu, vrhunsku izvedbu i pouzdanost naših rješenja za klimatizaciju, grijanje i hlađenje“, izjavio je James Lee, voditelj poslovne jedinice Air Solution u tvrtki LG Electronics Home Appliance & Air Solution. „Nastavljamo jačati svoju poziciju na globalnom tržištu HVAC sustava isporukom energetski vrlo učinkovitih i ekološki odgovornih rješenja na koja se kupci mogu osloniti“.  

Pročitano 308 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja