Nothing je predstavio dizajn phone (1) pametnog telefona

Nothing je predstavio dizajn phone (1) pametnog telefona

Vijesti Napisao/la  Cobra Četvrtak, 16 Lipanj 2022 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

16. lipnja, 2022. | LondonUredio: Božidar Žitnik 


Nothing je predstavio dizajn phone (1)

pametnog telefona 

Prvih 100 uređaja biti će na aukciji na StockX-u počevši od 21. lipnja 

Vjerojatno su samo rijetki među nama zamijetili pokretanje tajanstvenog startupa intrigantnog naziva Nothing krajem 2020. Godine. No, značajno je kako je stvoritelj ovog tajanstvenog startupa bivši suosnivač OnePlusa Carl Pei, što svakako ima posebnu težinu, a u svijetu pametnih telefona izaziva i priličnu pozornost. Ono što smo upravo saznali i što je potvrđeno, jest podatak kako će njegov drugi proizvod ikada, prilično neobičnog naziva, Nothing Phone (1), doći na tržište ovog ljeta.


Kako će Phone (1) služiti kao središnjeg mjesta najavljenog ekosustava Nothinga, saznati ćemo uskoro, poput detalja softvera, značajki i hardvera koje ćemo vidjeti slijedeći mjesec. Stoga je razumljivo uzbuđenje vezano uz noćašnje predstavljanje dizajna novog pametnog telefona Phone (1) tech kompanije Nothing odabranoj audijenciji za vrijeme događanja Art Basel u Švicarskoj.

“Godinama se osjeća kao da su svi umjetnici napustili industriju. Sve što nam preostaje su hladni, neuzbudljivi i derivativni proizvodi. Bilo je vrijeme za novi pogled.” rekao nam je Carl Pei, izvršni direktor i suosnivač Nothinga. “Phone (1) dizajniran je oslanjajući se na instinct, kako bi bio individualiziran I kojeg bismo s ponosom podijelili s našim najdražima. Jedva čekam da ljudi to počnu doživljavati.”

Nothing/A-general-view-during-the-Nothing-phone 
Nothing phone (1) ima prozirni stražnji dio s jedinstvenim mehaničkim dizajnom koji se sastoji od preko 400 komponenti. Inspiracija je preuzeta od umjetnika Massima Vignellija koji je dizajnirao kartu podzemne željeznice New Yorka i učinio da složeni sustav izgleda kao umjetnost. Njegov 100% reciklirani aluminijski okvir čini ga laganim i robusnim, dok je preko 50% plastičnih komponenti telefona izrađeno od bioloških materijala ili recikliranih materijala koji se koriste nakon upotrebe - što je vodeći postotak u industriji. 

Akis-Evangelidis-Co-founder-Head-of-Marketing-at-the-Nothing

Ukoliko se prisjetimo pozivnica za kupovinu prvih serija One Plus uređaja, ne iznenađuje nova posebnost same kupnje. Naime, pred nama, 21. lipnja je prilika da postanete i posjedujete dio povijesti kompanije Nothing (ovdje bi hrvatska interpretacija bila sasvim suvišna i nepotrebna). Dakle, 48-satna aukcija bit će dostupna uživo od 21. lipnja 2022. od 15:00 do 23. lipnja u 14:59 sati na StockX.com.
 Nothing/A-general-view-during-the-Nothing-phone

Svaka od 100 najboljih ponuda omogućiti će vlasniku Phone (1)s ugraviranim brojem koji odgovara vrijednosti njihove ponude – tako da je jedini način da dobijete broj 1 da licitirate najviše. No, morati ćete licitirati bez točnih informacija o specifikacijama ili cijeni (psst., očekuje se cijena oko 500€, 500$ ili 500 £). Ono što je još bolje je dostupnost uređaja od 21. srpnja na odabranim tržištima, a vrhunac je potvrda iz Nothinga, kako će O2 biti ekskluzivni partner Phonea (1) u Velikoj Britaniji, dok će Telekom Deutschland i Flipkart pomoći da se telefon dovede na europska i indijska tržišta.

The-Nothing-phone 

Treba napomenuti kako su se već 2021. dvije tvrtke udružile na aukciji prvih 100 pari Nothing slušalica Ear (1), gdje je prva gravirana jedinica prodana za 10x višu cijenu od maloprodajne. Od tada do danas, prodano je više od pola milijuna Ear (1) jedinica putem stranice nothing.tech i putem ključnih strateških partnera.

The-Nothing-phone
“Na neki način, Nothing je remetilački brend trenutnih kulturoloških zbivanja. Zajednička predanost uklanjanju prepreka i pokretanju inovacija predstavlja srž naše kontinuirane suradnje.”, izjavila je Deena Bahri, direktorica marketina StockX. 

Nothing/Guests
Iako nam nije običaj govoriti o samoj tvrtki, upravo vrijeme u kojem živimo i sve što nas okružuje, uz puno depresije i sivila prosto žudi za kompanijama poput Nothinga. Kako vidimo industrija je postala komodizirana i pomalo dosadno, a Nothing nastoji tehnologije ponovno učiniti zabavom, potaknuti kreativnost i graditi budućnost zajedno sa svojom zajednicom. Stvarajući ekosustav kultnih i povezanih tehnoloških proizvoda, Nothing ima za cilj vratiti umjetnost i strast u industriju. To je upravo ono što nam pomalo nedostaje, vjera u ljepšu, humaniju i bolju budućnost, a za to se moramo svi boriti i izboriti.

Nothing/Nothing-phone

Pročitano 132 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja