Panasonic HC-X1000 4K

Panasonic HC-X1000 4K

Vijesti Napisao  Ponedjeljak, 25 Travanj 2016 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Kratki pregled Panasonic HC-X1000 4K videokamere.

Iako još nismo u potpunosti prihvatili niti iskoristili mogućnosti zapisivanja videa u HD rezoluciji, pred nama je 4K snimanje. Pomalo stidljivo dolazi kroz top modele pametnih telefona, a tu su već i video kamere dostupne gotovo svakome. Jedna od najpristupačnijih i je svakako Panasonic HC-X1000 4K. 

 

Uređaj donosi niz mogućnosti koje će zadovoljiti i zahtjevnije korisnike tako da je vidimo kao reportersku kameru na dugim putovanjima ili produkciji dokumentarnih filmova. No, kada uzmemo u obzirom gustoću i težinu zapisa, ipak nam se isplativijom čini upotreba u komercijalne svrhe. Bilo da se radi o snimkama vjenčanja, reklama ili korporativnih filmova. Tu treba uzeti u obzir da kamera dolazi s malim MOS senzorom, ali u kombinaciji s odličnom Leica lećom daje i više nego zadovoljavajuće rezultate. Nažalost, to se odnosi samo ukoliko snimate pri dnevnom svjetlu.

LG G5 0012

 

Ugrađeni 1/2.3-type MOS senzor je jednostavno premalen za zahtjevnije svjetlosne izazove.

LG G5 0007

Zapisivati možete u različitim kodecima, MP4, AVCHD ili MOV, ovisno o zahtjevima ili potrebama korisnika. Naravno, za 4K zapise trebati ćete i odgovarajuće SD-XC memorijske kartice, dok ćete za HD zapise moći koristiti i brze SD HC kartice.

LG G5 0013

 

Tu su dva utora za kartice koji su jednostavno dostupni. Uz ugrađeni mikrofon tu su i dva XLR priključka za profi mikrofone koji su dislocirani što je u praksi vrlo zgodno.

LG G5 0020

 

LG G5 0021

Zapravo, treba reći i da je u današnje vrijeme upitna upotreba 4 K rezolucije obzirom na velike postprodukcijske zahtjeve samog zapisa. Naime, svakako treba razmisliti o ulaganju u unaprijeđenje sustava za video editiranje. Za izvrsnu stabilizaciju slike zaslužan je hibridni sustav od 5 osi koji koristi optičku stabilizaciju i software, To omogućava da je slika i bez stativa iznad očekivanja. Sama kamera teška je svega oko 1.5kg, tako je iznimno lagana i čini je ugodnom za rad i bez stativa. Sjajna je i baterija koja će izdržati čak do 6 sati snimanja u 4K rezoluciji.

LG G5 0022

Kamera dolazi sa svim standardnim mogućnostima, pa tako imamo i balans bijele boje koji je postavljen na 3200k i 5600k, ovisno o ambijentu u kojem radite, a jednostavno je prebacuje s A na B preset gumbić. Osim toga, tu su i funkcije zebre, histograma, te pomoć pri fokusiranju. Zaslon kamere je osjetljiv na dodir i veličine je 3.5 inča, a optičko tražilo je veličine 0.45 inča.

LG G5 0024

Voljeli bismo i da je odziv zaslona bolji, no, nakon kratkog korištenja i navikavanja, sve je brže i lakše. Ono što je najzanimljivije u cijeloj priči je činjenica u cijenovnom rangu, Panasonic HC-X1000 4K kamera jednostavno nema konkurencije, a za uloženo daje zaista puno.

LG G5 0015

Pročitano 1242 puta
Božidar Žitnik

Ljubitelj novih tehnologija, zanimanje za primjenu istih u svakodnevnom životu i poslu. Demistifikacija tehnologije i vizija učenja kroz rad i zabavu. Idejni začetnik emisije Novi milenij kao i portala

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja