Panasonic HC-X1000 4K

Panasonic HC-X1000 4K

Vijesti Napisao  Ponedjeljak, 25 Travanj 2016 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Kratki pregled Panasonic HC-X1000 4K videokamere.

Iako još nismo u potpunosti prihvatili niti iskoristili mogućnosti zapisivanja videa u HD rezoluciji, pred nama je 4K snimanje. Pomalo stidljivo dolazi kroz top modele pametnih telefona, a tu su već i video kamere dostupne gotovo svakome. Jedna od najpristupačnijih i je svakako Panasonic HC-X1000 4K. 

 

Uređaj donosi niz mogućnosti koje će zadovoljiti i zahtjevnije korisnike tako da je vidimo kao reportersku kameru na dugim putovanjima ili produkciji dokumentarnih filmova. No, kada uzmemo u obzirom gustoću i težinu zapisa, ipak nam se isplativijom čini upotreba u komercijalne svrhe. Bilo da se radi o snimkama vjenčanja, reklama ili korporativnih filmova. Tu treba uzeti u obzir da kamera dolazi s malim MOS senzorom, ali u kombinaciji s odličnom Leica lećom daje i više nego zadovoljavajuće rezultate. Nažalost, to se odnosi samo ukoliko snimate pri dnevnom svjetlu.

LG G5 0012

 

Ugrađeni 1/2.3-type MOS senzor je jednostavno premalen za zahtjevnije svjetlosne izazove.

LG G5 0007

Zapisivati možete u različitim kodecima, MP4, AVCHD ili MOV, ovisno o zahtjevima ili potrebama korisnika. Naravno, za 4K zapise trebati ćete i odgovarajuće SD-XC memorijske kartice, dok ćete za HD zapise moći koristiti i brze SD HC kartice.

LG G5 0013

 

Tu su dva utora za kartice koji su jednostavno dostupni. Uz ugrađeni mikrofon tu su i dva XLR priključka za profi mikrofone koji su dislocirani što je u praksi vrlo zgodno.

LG G5 0020

 

LG G5 0021

Zapravo, treba reći i da je u današnje vrijeme upitna upotreba 4 K rezolucije obzirom na velike postprodukcijske zahtjeve samog zapisa. Naime, svakako treba razmisliti o ulaganju u unaprijeđenje sustava za video editiranje. Za izvrsnu stabilizaciju slike zaslužan je hibridni sustav od 5 osi koji koristi optičku stabilizaciju i software, To omogućava da je slika i bez stativa iznad očekivanja. Sama kamera teška je svega oko 1.5kg, tako je iznimno lagana i čini je ugodnom za rad i bez stativa. Sjajna je i baterija koja će izdržati čak do 6 sati snimanja u 4K rezoluciji.

LG G5 0022

Kamera dolazi sa svim standardnim mogućnostima, pa tako imamo i balans bijele boje koji je postavljen na 3200k i 5600k, ovisno o ambijentu u kojem radite, a jednostavno je prebacuje s A na B preset gumbić. Osim toga, tu su i funkcije zebre, histograma, te pomoć pri fokusiranju. Zaslon kamere je osjetljiv na dodir i veličine je 3.5 inča, a optičko tražilo je veličine 0.45 inča.

LG G5 0024

Voljeli bismo i da je odziv zaslona bolji, no, nakon kratkog korištenja i navikavanja, sve je brže i lakše. Ono što je najzanimljivije u cijeloj priči je činjenica u cijenovnom rangu, Panasonic HC-X1000 4K kamera jednostavno nema konkurencije, a za uloženo daje zaista puno.

LG G5 0015

Pročitano 1156 puta
Božidar Žitnik

Ljubitelj novih tehnologija, zanimanje za primjenu istih u svakodnevnom životu i poslu. Demistifikacija tehnologije i vizija učenja kroz rad i zabavu. Idejni začetnik emisije Novi milenij kao i portala

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
slika 3

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja