Lenovo_ideapad

Lenovo_legion

Zaposlenici se trenutno osjećaju nezadovoljno i anksiozno. Donosimo pet savjeta koje kvalitetni menadžeri mogu poduzeti kako bi pomogli svojim kolegama

Zaposlenici se trenutno osjećaju nezadovoljno i anksiozno. Donosimo pet savjeta koje kvalitetni menadžeri mogu poduzeti kako bi pomogli svojim kolegama

Vijesti Napisao/la  Cobra Srijeda, 28 Srpanj 2021 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

28. srpnja, 2021. | Zagreb
Uredio: Božidar Žitnik  

Zaposlenici se trenutno osjećaju nezadovoljno i anksiozno.
Donosimo pet savjeta koje kvalitetni menadžeri mogu poduzeti kako bi pomogli svojim kolegama

Gotovo polovica (41%) radne populacije razmišlja o drastičnoj promjeni karijere u sljedećih godinu dana. Ovaj značajan podatak stiže iz najnovijeg Microsoftovog izvješća Work Trend Index, istraživanja koje prikuplja informacije i povratne informacije od 30.000 zaposlenih širom svijeta te putem virtualnih kanala Microsofta 365 i LinkedIna.


Gotovo polovica (41%) radne populacije razmišlja o drastičnoj promjeni karijere u sljedećih godinu dana. Ovaj značajan podatak stiže iz najnovijeg Microsoftovog izvješća Work Trend Index, istraživanja koje prikuplja informacije i povratne informacije od 30.000 zaposlenih širom svijeta te putem virtualnih kanala Microsofta 365 i LinkedIna. Ako ste poslovni lider, možda se pitate zašto?  

Tijekom posljednjih 18 mjeseci mnogi su se suočili sa stresom koji je rezultat proživljavanja globalne pandemije. Brinuli su za dobrobit najmilijih. Usklađivali su svakodnevne poslovne obveze sa školovanjem i učenjem od kuće i brigom o djeci. Borili su se s osjećajem izoliranosti i usamljenosti. No, ni svakodnevni poslovni zadaci nisu bili ništa manje izazovni. Više od polovice zaposlenika (54%) izjasnilo se da se osjećaju premoreno. Sastanci, e-mailovi i razmjene poruka dramatično su porasli otkad su rad na daljinu i hibridni načini rada postali novo normalno. (Pogledajte grafikon niže.)

Microsoft Work Trend Index

Međutim, menadžeri i svi oni koji imaju ovlasti donositi odluke prošli su daleko bolje. Zapravo, 61% voditelja kaže da "napreduju" - 23 postotna boda više od onih koji nemaju ovlasti donositi odluke. Istraživanje implicira da je do tog rezultata dovelo niz čimbenika, poput zaposlenika na seniorskim pozicijama koji imaju snažniju profesionalnu podršku i mogućnost učestalijeg korištenja godišnjeg odmora.  

S dolaskom ljetnih dana, donosimo nekoliko konkretnih smjernica koje voditelji mogu poduzeti kako bi motivirali članove svoga tima da napune baterije i pronađu potrebnu motivaciju za nastavak zajedničke suradnje. 

  1. Aktivno poticati zaposlenike da kvalitetno iskoriste svoje slobodno vrijeme. Potaknite zaposlenike da u potpunosti iskoriste svoje slobodno vrijeme i jasno naglasite da se zaista odmaknu od poslovnih obveza. Budite adekvatan primjer: zabilježite termin korištenja godišnjeg odmora i informirajte svoj tim da planirate biti nedostupni. Ako i ostajete u gradu - ne bojte se to podijeliti sa svojim timom - i ostanite jednako predani isključivanju kao da ste na plaži na Sejšelima. To članovima vašeg tima daje 'dopuštenje' da učine isto. 
  1. Iskoristite vrijeme odsutnosti da razmislite o svom stilu vođenja. Jasno je da se zaposlenici osjećaju rastrgano. Voditelji koji vode brigu o tome kako se zaposlenici osjećaju u odnosu na to koliko su produktivni, bit će bolje pozicionirani kako ulazimo u hibridni svijet rada. Ovakav prijelaz na empatični način vođenje tima može biti novost za zaposlenike na seniorskim pozicijama. Adaptacija na novi način poslovanja može započeti jednostavnim, konkretnim radnjama poput započinjanja svakog razgovora pitajući ljude kako su - ili još bolje, kako se nose s održavanjem životne ravnoteže. Aktivno slušanje je izrazito važno. Fleksibilan pristup također je važniji nego ikad. Motiviranje zaposlenika da nelinearno pristupaju radnom danu - izdvajanjem vremena za šetnju kućnih ljubimaca, brigu o djeci i tjelovježbu - može pomoći ljudima da vrate osjećaj ravnoteže. 
  1. Uložite vrijeme u osobnu edukaciju. Ako je ljeti nešto mirnije u vašoj industriji, to može biti izvrsna prilika da potaknete svoj tim da ulože vrijeme u učenje i razvoj. Obavijestite svoj tim o edukacijama koje smatrate korisnima – naročito onima koje su usmjerene na zaštitu i održavanje mentalne dobrobiti. Na platformi LinkedIn Learning se može pronaći nekoliko takvih edukacija, uključujući one o jačanju otpornosti. 
  1. Motivirajte zaposlenike s dostupnim podacima. Alati poput Office 365 i Viva omogućuju zaposlenicima da ostanu povezani i pružaju uvid u podatke koji će im pomoći da se isključe i usredotoče na svoje zdravlje, dobrobit i osobne prioritete. S duljim danima u ljetnim mjesecima, podsjetite ljude da iskoriste alate poput ovoga - a zatim iskoriste priliku da izađu van! 
  1. Jasno komunicirajte povratak u ured.
Microsoft Work Trend IndexPročitano 160 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja