Trofej za ovogodišnju utrku „Wings for Life World Run“ osmislio je student dizajna na Visokom učilištu Algebra

Trofej za ovogodišnju utrku „Wings for Life World Run“ osmislio je student dizajna na Visokom učilištu Algebra

Vijesti Napisao/la  Cobra Nedjelja, 09 Svibanj 2021 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

09. svibnja, 2021. | Zagreb 
Uredio: Božidar Žitnik  

Trofej za ovogodišnju utrku „Wings for Life World Run“ osmislio je student dizajna na Visokom učilištu Algebra 

Trofej za humanitarnu utrku „Wings for Life World Run“ ove je godine osmislio student druge godine preddiplomskog studija dizajna na Visokom učilištu Algebra, Lovro Bjegović. Utrka će se održati ovog vikenda, a njezin cjelokupni prihod namijenjen je daljnjem istraživanju ozljeda leđne moždine i paraplegije. 

Sjajna stvar je kada studenti mogu svoju kreativnost i znanje pokazati ne samo teoretski već i stvarno. Stoga se i Lovro Bjegović, student druge godine preddiplomskog studija dizajna u Algebri, kao i samo Visoko učilište Algebra mogu ponositi uspjehom koji svakako nije nezapažen. Naime, Lovro je autor je trofeja koji će ovih dana biti dodijeljen pobjednicima utrke „Wings for Life World Run“ a ista se tradicionalno održava svake godine u svibnju sa ciljem pomoći zakladi Wings for Life. Naime, zaklada sredstva usmjerava u daljnje istraživanje ozljeda leđne moždine i paraplegije. Ovom suradnjom Visoko učilište Algebra pruža konkretnu i praktičnu priliku studentima dizajna kako bi radom u stvarnom projektu stekli vrijedno iskustvo.  Obzirom kako se radi o izrazito značajnom projektu humanitarnog karaktera, ovdje se radi o dobitnoj kombinaciji za sve. Kako za samog organizatora, tako i za Visoko učilište Algebra, ali možda i ponajviše i mladim dizajnerima koji su dobili priliku konkurirati u potrazi za svježim, ali lokalno relevantnim i prepoznatljivim rješenjem dizajna trofeja za „Wings for Life World Run“ utrku.


Studenti druge i treće godine preddiplomskog studija dizajna dobili su zadatak osmišljavanja kreativnog koncepta izgleda trofeja u sklopu kolegija „Vizualno oblikovanje“, pod mentorstvom doc.art.dr.sc. Siniše Bogdanovića, voditelja studija dizajna. Osim pobjedničkog rješenja Lovre Bjegovića, 15 studenata napravilo je ukupno 25 idejnih prijedloga rješenja, među kojima su se još istaknula rješenja u finalnom izboru čiji su autori bili Stella Kralj i Dominik Gadže.

Lovro Bjegović i Siniša Bogdanović, Algebra

„Zadatak koji smo dali studentima bio je zahtjevan jer je bilo potrebno objediniti samu srž natjecanja, koje se ove godine u Hrvatskoj ne odvija samo u Zadru već po cijeloj zemlji, a da se pritom zadrži i jasno komunicira lokalni dodir izvorne utrke. Studenti su sam izazov da se osmisli i izvede originalno rješenje prihvatili s velikom dozom motiva te su kroz mentorske radionice stvorili veliku količinu kreativnih ideja. Pobjedničko rješenje odabrano je 'za dlaku' u odnosu na ostala koja su bila predložena pa sve studentice i studenti koji su radili na projektu trofeja za utrku 'Wings for Life World Run' zaslužuju iskrene čestitke“, naglasio je doc.art.dr.sc. Siniša Bogdanović, voditelj studija dizajna na Visokom učilištu Algebra.

„Kao dizajner želio sam da idejno rješenje trofeja komunicira čvrstoću i snagu, poput ljudi koji se odluče sudjelovati u utrci i boriti se za onima kojima treba pomoć, za one koji se svakodnevno bore s ozljedama leđne moždine ili paraplegijom. Ideja trofeja dolazi iz svrhe utrke i komunicira pronalazak lijeka i borbu za liječenje leđne moždine. Prilikom razrade smjernica važan mi je bio upravo lokalni aspekt, motiv vezan za Hrvatsku. Ideja samog trofeja dolazi iz ljudske kralježnice i 'hrvatskih kockica', a inspiracija mi je svakako bio Boris Ljubičić sa svojim 'kockicama'“, kaže Lovro Bjegović, student dizajna u Algebri, autor nagrađenog i odabranog idejnog rješenja trofeja za „Wings for Life World Run“.

Lovro Bjegović nagrađen je novčanom nagradom u iznosu od 2000 kuna, a svi studenti čija su rješenja došla do finala primili su poklon-pakete Red Bulla.


Pročitano 151 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja