Novi singl Mayalesa "Adio galioti" i koncerti u Zagrebu i Šibeniku

Novi singl Mayalesa "Adio galioti" i koncerti u Zagrebu i Šibeniku

Vijesti Napisao/la  Cobra Ponedjeljak, 03 Svibanj 2021 00:00 Video sadržaj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

03. svibnja, 2021. | Zagreb
Uredio: Božidar Žitnik 

 

Novi singl Mayalesa "Adio galioti" i koncerti u Zagrebu i Šibeniku 

Unatoč tome što mnogi misle kako se glas domaće glazbene scene ne čuje, stvari su ipak malo drugačije. Znamo koliko velik i značajan utjecaj glazba može imati, mijenjajući vidike, oblikujući kulturu. Upravo smo i poslušali novi singl grupe Mayales „Adio galioti“ s njihovog novog albuma „Domovina“ i zaista smo ugodno iznenađeni. Zapravo, drugo nismo niti očekivali obzirom da ozbiljni kritičari imaju samo pohvale i na njihove prethodne albume. Naravno, treba naglasiti kako to nije puka floskula već iskrena i spontana reakcija na ono što je zaista dobro.


Kako stvari stoje, iako je album „Domovina“ izašao prije samo tjedan dana, mnogi ga već vide kao album godine. Vjerojatno bolju kritiku niti sami autori nisu očekivali. Unatoč što su s albumom predstavili i liric video za pjesmu "Divlje pastrve" Mayalesi već sada izlaze s novim singlom i to za pjesmu "Adio galioti". Pjesmu prati i odličan spot redatelja Dinka Šimca, u kojem nastupa majstorica uličnog performansa Nikolina Majdak.

 
Mayales - promocija albuma Domovina - Lauba

Još bolja vijest je kako uz novi singl Mayales najavljuju i koncertne promocije albuma Domovina koje će se održati u utorak 15. lipnja (link na ulaznice putem sustava Entrio), u dvorištu zagrebačke Laube i u petak 18. lipnja na tvrđavi Barone u Šibeniku. U prodaju će biti puštena ograničena naklada ulaznica za oba koncerta.

Novi album Mayalesa - Domovina donosi 12 novih pjesama kojima su se Mayalesi filigranski bavili posljednjih godina pod budnim uhom Pavla Miholjevića i Jure Ferine, producentskog para s kojima nastavljaju suradnju započetu na Simbolu za sunce
 
Od izlaska posljednjeg album, Simbol za sunce (2017), ova jedinstvena glazbena institucija fanatično je predstavljala svoju mnogoljudnu koncertnu inkarnaciju odnosno pjesme koje su neupitno obogatile hrvatsku kulturnu baštinu, baš kao što su i širile okvire čak nekoliko glazbenih žanrova posljednjih gotovo tri desetljeća postojanja.  Uvijek u nekom svojem filmu, u svojem tempu, Mayalesi idu izvan trendova, posvećeni isključivo vlastitom instinktu te virtuoznoj glazbenoj igri i eksperimentiranju. „Domovina“ označuje da Mayalesi nastavljaju svojim putem u svojim epskim prostranstvima, u vremenima u kojima se albumi slušaju u jednom dahu, od početka, do kraja.

I ovaj album nosi intrigu, zagonetan koncept isprepleten kroz stotine glazbenih slojeva, provučen kroz čarobne melodija i otpjevan kroz lucidne tekstova koji zovu slušatelja da sjedne i prepusti se otkrivanju domovine iz zaigranih glava Mayalesovih autora.  Definitivno preporuka albumu i Mayalesima. Stoga, svakako ukoliko možete, budite dio jednog od koncerata, ili pak slušanjem albuma u svome domu.

Album je dostupan u svim normalnim prodavaonicama nosača zvuka, te na digitalnim servisima.

Mayales
                                                                                                 Foto: Boris Ščitar

I na ovom albumu nastavlja se dobra navika suradnje s različitim umjetnicima - s dugogodišnjom suradnicom benda Ivanom Starčević, novom zvijezdom scene Mary May, odnosno duet koji je vođa benda, autor i pjevač Petar Beluhan, realizirao s Aljošom Šerićem.  

Ovoga puta Mayalesi su na izradi svojeg vizualnog identiteta surađivali s fantastičnim mladim umjetnikom Vicom Tomasović.


Pročitano 112 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja