Hrvatska prelazi na DVB-T2 signal – otkucavanje sata postaje sve brže

Hrvatska prelazi na DVB-T2 signal – otkucavanje sata postaje sve brže

Vijesti Napisao/la  Cobra Srijeda, 21 Listopad 2020 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

12. listopada, 2020.|Zagreb

Hrvatska prelazi na DVB-T2 signal – otkucavanje sata postaje sve brže 

Obzirom da živimo vjerojatno u najdinamičnijem vremenu suvremene povijesti, tako se gotovo svakodnevno događaju promjene kojima se prilagođavamo, nekad lakše, nekad teže. Neke promjene dolaze i neočekivano, poput prirodnih nepogoda ili općih zdravstvenih okolnosti, no, mnoge promjene nam čine život ugodnijim i zanimljivijim zahvaljujući tehnološkom razvoju.


Jedna od ljudima najzanimljivijih stvari već gotovo cijelo stoljeće predstavlja televizor. Da, zvuči nestvarno, no, 1926. godine je John Logie Baird predstavio sam koncept uređaja, a već slijedeće, 1927. godine, BBC je započeo s emitiranje. Stariji korisnici dobro pamte razvoj kvalitete slike (ne nužno poznavajući tehničke podatke), a evolucija ovih dana i kod nas doseže suvremeni tehnološki vrhunac.Naime, 27. listopada Hrvatska prelazi na DVB-T2 |HEVC signal. Sam prijelaz će se odvijati po digitalnim regijama, a trajati će do 12. studenog ove godine. Navedeni napredni signal će omogućiti emitiranje i gledanje tv sadržaja u jednoj sasvim novoj dimenziji. Iako su napredni tv korisnici već i ranije uživali u vrhunskoj slici, no, sada će i naše TV kuće moći pružati ono što omogućavaju i najbolji i najkvalitetniji TV uređaji. Dakle, kako biste mogli gledati i uživati u vrhunskoj kvaliteti slike, nužno je imati i odgovarajući prijemnik koji podržava DVB-T2 signal. Ovih dana nas okružuje niz zapravo polovičnih rješenja, a jedno od pravih i jednostavnih rješenja je izbor Samsung TV uređaja QLED ili Lifestyle serije koji već dolaze su ugrađenim DVB-T2 prijemnikom. Na taj način ćete moći uživati u tv sadržajima koji sada dolaze u punoj HD rezoluciji uz prirodne boje i oštrinu.


Tehnološki benefiti Samsung TV uređaja


QLED tehnologija omogućava već navedenu kvalitetu slike uz izuzetno pristupačne cijene, a pun raspon i prirodnost boja brine Quantum Dot tehnologija. Zanimljivo je vidjeti tehnologiju na djelu i kako sam Quantum 8K procesor radi, čak i neovisno i izvornoj originalnoj kvaliteti video zapisa. Naravno, korisnicima sami nazivi i nisu bitni, no, ono najvažnije predstavlja sud korisničkog vidnog doživljaja. Druga stvar koja predstavlja bitan kriterij je zvuk. Bez dobrog zvuka i najbolja slika doima se praznom, čega su svjesni i Samsung razvojni inženjeri. Uostalom, svima je poznata povijest Harman Kardon kompanije. Stoga nas ne čudi kristalno čist zvuk Samsung 4K QLED TV uređaja koji dolaze s tehnologijom Active Voice Amplifier uz koju sada doživljavate omiljene filmove i serije na jedan sasvim novi način. Naime, dijalozi u scenama postaju jasni i apsolutno razumljivi, a tu je i Objeck Tracking Sound+ tehnologija uz koju ćete stvarno zvučno osjetiti kretanje predmeta.

https://www.samsung.com/hr/

Navedene karakteristike predstavljaju odlične razloge za nabavku Samsung TV uređaja upravo sada, a uz najvažniji razlog – prelazak na novi DVB-T2 standard signala, tu je i ponuda koju nikako ne biste smjeli propustiti, a što i sami ne želimo. Naime, do 15. studenog ove godine, kupovinom određenih modela, dobiti ćete neočekivano vrijedan poklon – The Frame TV, veličine 32 inča. Dakle, odaberite jedan od 8K TV uređaja ili jedan QLED veličine 75 inča ili više i poklon je vaš. No, iako biste mogli pomisliti da je tu kraj, Samsung daje još. Uz kupovinu UHD TV uređaja veličine 65 inča pa na više, dobiti ćete vaučer za HBO GO uslugu u trajanju od 12 mjeseci. Ukoliko želite saznati više, preporučamo posjet službenim stranicama www.samsung.hr

I na kraju, rezime, vrhunska kvaliteta slike i zvuka, vrhunski dizajn i intuitivna upravljivost Samsung pametnim televizorima, izbor čine lakšim i logičnim.


Pročitano 241 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja