Ericsson ubrzava 5G akvizicijom Cradlepointa

Ericsson ubrzava 5G akvizicijom Cradlepointa

Vijesti Napisao/la  Cobra Ponedjeljak, 21 Rujan 2020 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

21. rujna, 2020.|Zagreb

Ericsson ubrzava 5G akvizicijom Cradlepointa 

Ericsson (NASDAQ: ERIC) je dogovorio akviziciju kompanije Cradlepoint, SAD, tržišnog lidera u Wireless Edge WAN 4G i 5G rješenjima za poslovne korisnike. Ova je investicija ključna za Ericssonovu strategiju osvajanja tržišnog udjela u brzorastućem segmentu 5G u kojem Cradlepoint nadopunjuje Ericssonov postojeći portfelj vezan uz privatne mreže i globalnu IoT platformu. Ovako kombinirana ponuda će kupcima omogućiti nove vrijedne izvore prihoda dajući podršku punom opsegu 5G-omogućenih usluga za poslovne korisnike, ubrzavajući povrat investicija u mreže.


Cradlepoint će postati Ericssonova podružnica u njegovom punom vlasništvu i nastavit će poslovati pod postojećim brandom. Cradlepointovi zaposlenici će ostati u kompaniji sa sjedištem u u gradu Boise u američkoj saveznoj državi Idaho. Kompanija će biti dio Ericssonovog poslovnog područja Tehnologija i novi biznis. Vrijednost ove transakcije je 1,1 milijardu američkih dolara te se očekuje se da će biti provedena do kraja zadnjeg tromjesečja 2020. Doprinos ove akvizicije novčanom toku očekuje se od 2022. godine. Edge rješenja za bežične širokopojasne mreže (WAN mreže) povezuju se preko 4G i 5G omogućavajući brzu, sigurnu i fleksibilnu povezanost bilo gdje i bilo kada je to potrebno za mobilno poslovanjem a posebno za kritične i hitne službe. Cradlepoint ima jaku tržišnu poziciju s temeljnim rastom od 25-30%.


Börje Ekholm, predsjednik i CEO Ericssona, izjavio je: "Akvizicije kompanija koje su nam bliske po portfelju su sastavni dio naše strategije o kojoj smo ranije govorili. Akvizicija Cradlepointa nadopunjava našu postojeću ponudu i ključna je za našu strategiju podrške kupcima u odnosu na povećanje vrijednosti njihovih investicija u 5G mreže. Ericsson ima odličnu poziciju za nadogradnju Cradlepointove vodeće pozicije na bežičnom Edge i bežičnom WAN tržištu. Kombinirajući naše opsege ulaska na tržište i postojeće veze s najvećim svjetskim mobilnim operatorima, snažno investiramo kako bismo podržali naše kupce u njihovom rastu na ovom uzbudljivom tržištu. Svim zaposlenicima Cradlepointa želim toplu dobrodošlicu.”


 George Mulhern, CEO i predsjedavajući Cradlepointa rekao je: “Bili smo predvodnici u donošenju prednosti mobilnih mreža i tehnologija kupcima iz poslovnog i javnog sektora pomažući im u povezivanju koje ide dalje od tradicionalnih žičanih WAN mreža. Ericsson kao globalni 5G lider nam je odličan par i jako mi je drago da ćemo nastaviti zajednički širiti naše poslovanje.”


Osnovan 2006., Cradlepoint ima više od 650 zaposlenika, a nude bežična WAN rješenja koja omogućuju povezanost za poslovne korisnike. Osim sjedišta  kompanija ima i centar za istraživanje i razvoj u Silicijskoj dolini i nove urede za tržišta u Ujedinjenoj Kraljevini i Australiji. Cradlepointov model pretplate kombinira softver isporučen putem oblaka s hardverom, podrškom i obukom. Ericssonova dugoročna suradnja s Cradlepointom započela je s pokretanjem 4G na tržištu SAD prije više od desetljeća.

Pročitano 273 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja