Jeste li hrvatski scaleup u potrazi za investicijom? Ovo je stvar koju trebate učiniti.

Jeste li hrvatski scaleup u potrazi za investicijom? Ovo je stvar koju trebate učiniti.

Vijesti Napisao/la  Cobra Ponedjeljak, 27 Svibanj 2019 00:00 Video sadržaj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Zagreb, 24. svibnja 2019.

Jeste li hrvatski scaleup u potrazi za investicijom? Ovo je stvar koju trebate učiniti.

Hrvatski poduzetnički ekosustav razvija se brzo, a hrvatski startupi koji planiraju svoj sljedeći krug širenja, okreću se prema inozemstvu. Nadahnjujuće priče o uspjehu poput one kada je Rimac prikupio 125,9 milijuna dolara od velikih internacionalnih brandova kao što su Hyundai Motor Company, Kia Motors, Porsche, Camel Grupa i drugi, potiču na stvaranje. Kada je riječ o izgradnji prodajnog pipeline-a i prikupljanja sredstava, ništa ne može nadmašiti međunarodne skupove u smislu povrata ulaganja (ROI). Međutim, izlaganje na velikim industrijskim eventima jednostavno više nije dovoljno. Danas u prosjeku osoba može zadržati pozornost samo 8 sekundi, pa je mogućnost da se izgubite u buci više od običnog rizika, ona je realnost. Kako možete potaknuti investitore da vas zapamte među stotinama pitcheva? Nadalje, globalni eventi se ne fokusiraju na osobitost regije, pa se na njima dovodi u nepravedan položaj balkanske startupe koji se po istim uvjetima natječu sa startupima iz San Francisca.

Srećom, tu je ScaleIT: platforma i scaleup program koji tijekom cijele godine povezuje scaleupe iz Jugoistočne Europe s međunarodnim investitorima i poduzećima.

Svake godine detaljno proučimo stotine prijava i odaberemo 15 najuspjelijih scaleupa. Nakon lean programa usredotočenog na odabir i unapređenje, pozivamo finaliste u listopadu u Milano kako bi sudjelovali u pitchu na pozornici ispred 70+ VC fondova i 150 top investitora koji su zainteresirani za regiju i spremni za ulaganje. Mi stoga stvaramo zdravu ravnotežu od 10+ investitora po jednom scaleupu, a rezultati govore sami za sebe: tvrtke sa ScaleIT pozornice prikupile su preko 230 milijuna dolara u protekle 3 godine, a priče o uspjehu uključuju BeMyEye, MotorK, Musement, Cuebiq, Buzzoole, Supermercato24, Shopfully i druge.

ScaleIT ScaleupSection18 9

Lorenzo Franchini, osnivač programa ScaleIT, kaže kako su u izdanju iz 2018. godine sudjelovala “32 međunarodna fonda, održano je preko 100 sastanaka jedan-na-jedan između tvrtki i međunarodnih investitora, a kod odabranih scaleupa zabilježen je prosječan porast prihoda od 177% i 48% međunarodne prodaje.”

Sada ScaleIT ponovno otvara svoja vrata digitalnim i tehnološkim scaleupima Jugoistočne Europe s najboljim performansama za nove krugove financiranja u rasponu od 3 do 30 milijuna dolara!

ScaleIT WelcomeSpeech18 13

Provjerite kriterije za ispunjavanje uvjeta za ScaleIT 5. izdanje i registrirajte se na scaleit.biz/apply do 30. lipnja 2019. kako biste bili jedan od 15 scaleupa koji će imati svoj pitch na pozornici ispred investitorskih brendova kao što su Accel, Amadeus Capital, Ardian, Cisco Investments, DN Capital, Draper Esprit, EarlyBird VC, Eight Roads, Highland Europe, Holtzbrinck Ventures, Idinvest, Index Ventures, Iris Capital, Partech Ventures i tvrtke poput Euronext, AWS, Salesforce, Silverpeak, Orrick, Badenoch & Clark, Poste Italiane, Ludovici & Partners i SisalPay.

Pročitano 457 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja