LG se obvezuje na neutralizaciju ugljika do 2030.

LG se obvezuje na neutralizaciju ugljika do 2030.

Vijesti Napisao/la  Cobra Petak, 24 Svibanj 2019 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Zagreb, 24. svibnja 2019.

LG se obvezuje na neutralizaciju ugljika do 2030.

Kompanija planira daljnja smanjenja emisije stakleničkih plinova i projekte čiji je cilj neutralizacija ugljika

Kako stvari stoje, za našu planetu više nema šale. Promjene uvjetovane djelovanjem i životom čovjeka su prevelike, a upitno jesmo li već zakasnili sa spašavanjem Zemlje? Ipak, drago nam je kada velike kompanije ulažu ogromne napore i pokazale da se nešto ipak može pokušati. Ta smo upravo i primili sjajnu vijest. Naime, LG Electronics (LG) je pokrenuo inicijativu Zero Carbon 2030, obvezujući se u sklopu svog globalnog poslovanja ostvariti nultu neto stopu emisije ugljika i to u roku od 12 godina. U skladu sa svojom širom strategijom održivog poslovanja, LG će u okviru svog globalnog poslovanja nastojati smanjiti emisije ugljika za 50 posto u odnosu na 2017. godinu i to provedbom različitih inicijativa za smanjenje ugljika i korištenje obnovljivih izvora energije. Ovaj će napor pomoći da se LG približi ostvarenju krajnjeg cilja u neutralizaciji ugljika, postižući nultu neto stopu njegove emisije.

Kompanija će putem niza strateških inicijativa smanjiti emisije ugljika na svojim proizvodnim lokacijama diljem svijeta, s gotovo 2 milijuna tona zabilježenih u 2017. na 960.000 tona do kraja 2030. LG želi proširiti svoje visokoučinkovite objekte i tehnologije usmjerene na smanjivanje stakleničkih plinova te ublažiti stvaranje emisija ugljika tijekom proizvodnog procesa. LG će proširiti postrojenja za obnovljive izvore energije korištenjem solarnih energetskih proizvoda te će aktivno iskoristiti vlastita B2B tehnološka rješenja kao što su visokoučinkoviti rashladni agregati i sustavi Energy Management (EMS) kako bi se smanjila emisija ugljika.

Osim toga, širenjem projekata mehanizma čistog razvoja (CDM), LG planira osigurati dozvole za ovjereno smanjenje emisija (CER). Takve napredne CDM inicijative promiču čist razvoj u zemljama u razvoju pomažući tvrtkama da smanje emisije ugljika u manje razvijenim zemljama, koristeći vlastiti kapital i tehnologije. Takvi projekti su ključni za dobivanje dozvola za ovjereno smanjenje emisija koje izdaje Okvirna konvencija Ujedinjenih naroda o promjeni klime (UNFCC) nakon temeljitog procesa evaluacije. Kao prvi proizvođač kućanskih uređaja koji je 2015. dobio dozvole za ovjereno smanjenje emisija, LG je zahvaljujući korištenju visoko učinkovitih kućanskih uređaja učvrstio vlastiti status pionira u zaštiti okoliša. Do kraja 2018. godine, LG je kroz svoje inicijative mehanizma čistog razvoja osigurao ukupno 340.000 tona ovjerenog smanjenja emisija.

„Naša predanost borbi protiv globalnih klimatskih promjena je neupitna. Progresivni LG-evi koraci u smanjenju emisija ugljika na radnim mjestima diljem svijeta, uz još mnogo aktualnih projekata mehanizma čistog razvoja u sklopu UN-ove inicijative predstavljaju apsolutnu predanost kompanije održivom poslovanju,“ rekao je Lee Young-jae, potpredsjednik za ekološku sigurnost tvrtke LG Electronics.

Pročitano 333 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja