B&O slušalice H7

B&O slušalice H7 Istaknuto

Objavljeno u Multimedija Napisao/la  Cobra Prosinac 05 2016 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Božidar Žitnik: Zagreb, 05.12.2016.

B&O slušalice H7

Nekoliko dana smo imali prilike družiti se s premium slušalicama danske kompanije Bang & Olufsen. Vjerujemo da malo tko nije čuo za kompaniju koja je poznata po sjajnom dizajnu, ali i tehnološkim inovacijama u svijetu slike i zvuka. Polako, ali sigurno, na tržištu je sve više bežičnih slušalica. Filozofija slušanja glazbe sa slušalicama se značajno promijenila. Naime, do nedavno, kvalitetne hifi slušalice bile su rezervirane za kućno slušanje, a kako se u današnje vrijeme sve pomiče razvojem tehnologije i pametnih telefona, tako imamo sve više kvalitetnih slušalica namijenjenih upravo prvenstveno prijenosnim uređajima.

 

Model H7 slušalica je dizajnom i oblikom predstavnik naglavnih – on ear slušalica, te i time pokazuje da spada u grupu ozbiljnijih uređaja. Dizajn je izuzetno moderan, slušalice izgledaju robusno, no, s druge strane, vrlo su i udobne za korištenje.

B i O slusalice 5

Uz još nekoliko zanimljivosti, kao na primjer baterija koja omogućava do 20 sati slušanja, koju ćete moći i sami jednog dana zamijeniti, tu je i bežična – bluetooth povezivost. Sama povezivost je vrlo jednostavna, uključite bluetooth pretraživanje na svom pametnom telefonu, tabletu, ili računalu i jednostavno se bezbolno spojite. Na slušalici se nalazi i pozicija za uparivanje, pa je potrebno, pri povezivanju, funkcionalnost aktivirati.

B i O slusalice 3

 

No, ono što nam je s korisničke strane bitno je kvaliteta zvuka. Već prvo slušanje daje dojam kvalitetnog uređaja, što je još naglašenije, obzirom da se radi o bežičnim slušalicama. Prostornost, dubina i jasnoća zvuka je baš onakva kako i priliči danskom proizvođaču. Glazbena izvedba je autoritativna, a istovremeno precizna. Tonovi su jasni, baš kao i osjećaj prostornosti. Kao da imate pozornicu u glavi. Vokali, instrumenti, raspored, baš kao na sceni. Za test smo koristili različitu glazbu, klasiku, jazz i rock, a izvor zvuka bio je pametni telefon HTC M9. Naravno, koristili smo flac datoteke, pomno biranih izvođača, ali i izdavača. Lakoća i prirodnost zvuka oduševljavaju, a još nam se više sviđa udobnost. Naime, niti nakon dužeg slušanja, nećete osjetiti umor koji je obično proizvod težine slušalica. Udobnost je gotovo nevjerojatna zahvaljujući pjeni koja memorizira oblik vaše ušne školjke a sama slušalica je obložena janjećom finom kožom.

B i O slusalice 1

Tu je još korišten anodizirajući aluminij, tako da je ukupna težina oko 280 grama, što je, subjektivno gledano, odličan omjer. Ono što nas je ipak zbunjivalo su kontrole na dodir koje se nalaze na desnoj slušalici. Rekli bismo da su preosjetljive.

B i O slusalice 2

Često nam se događalo da nehotično utišamo, poglasnimo ili zaustavimo glazbu, ili se neuspješno javimo na telefonski poziv. No, radi se o navici za koju je potrebno samo određeno vrijeme.  Uzevši sve navedeno u obzir, radi se o odličnim slušalicama koje obzirom na kvalitetu zvuka i udobnost ostavljaju bolji utisak od konkurencije, koja je i više nego ozbiljna. B&O H7 slušalice su gotovo bez konkurencije i mana, bez obzira što je zvučni doživljaj na kraju ipak subjektivna stvar, ukoliko izuzmemo nedostatak tvrde kutijice za arhiviranje što je u ovoj kategoriji danas standard. 

B i O slusalice 6

 

 

Pročitano 836 puta Poslijednja izmjena dana Poslijednja izmjena dana Prosinac 05 2016
slika 3

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja