LG proširuje pametnu TV platformu webOS i na druge TV partnere

LG proširuje pametnu TV platformu webOS i na druge TV partnere Istaknuto

Objavljeno u Multimedija Napisao/la  Cobra Veljača 24 2021 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

24. veljače, 2021. | Zagreb

Uredio: Božidar Žitnik 

LG proširuje pametnu TV platformu webOS i na druge TV partnere 

Popularnu platformu i integrirane usluge sadržaja LG čini dostupnima za proizvođače kako bi pružio bolje TV iskustvo još većem broju korisnika 

LG Electronics (LG) najavljuje dostupnost svoje popularne TV platforme webOS i kod drugih brandova televizora te tako mijenja status quo u industriji gdje različiti proizvođači koriste različite operacijske sustave. Tako će LG odsad primjenjivati svoju stručnost i izvan proizvodnje televizora kako bi obuhvatio razvoj i usvajanje softverske platforme webOS TV i od strane drugih TV brandova. To predstavlja potencijal za preoblikovanje TV industrije i za dobavljače tehnologija i za dobavljače sadržaja, dok se istovremeno značajno povećava LG-eva prisutnost i istaknutost na globalnom tržištu kućne zabave.


Kao sastavni dio LG-evog najistaknutijeg ekosustava za kućnu zabavu, webOS pruža korisnicima LG TV-a iznimnu jednostavnost korištenja putem svog intuitivnog dizajna sučelja i to od 2014. godine. Vlasnici webOS TV-a dobivaju poznato i hvaljeno korisničko iskustvo zajedno s bogatom ponudom značajki poput glasovnog pretraživanja i upravljanja, integriranih AI algoritama i lakog povezivanja, zahvaljujući kojima je webOS hvaljen u industriji i među korisnicima. Uz LG webOS TV partneri također dobivaju pristup različitim sadržajima, uključujući globalne aplikacije za streaming usluge kao što su Netflix, YouTube, Amazon Prime Video i sportski streaming servis DAZN, kao i LG Channels, besplatnu premium uslugu streaminga sadržaja.* Kompatibilni TV modeli također uključuju i namjenski daljinski upravljač Magic Motion.

 

Preko dvadeset proizvođača televizora iz cijelog svijeta već se obvezalo na partnerstvo vezano uz platformu webOS, uključujući brandove kao što su RCA, Ayonz i Konka, a očekuje se da će ih se još pridružiti u budućnosti . Ekosustav webOS podržavaju tehnološki partneri kao što su Realtek, Nuance, Gracenote, CEVA, Universal Electronics i brojni drugi.

„Platforma webOS jedan je od najlakših i najprikladnijih načina za pristup milijunima sati filmova i TV emisija“, rekao je Park Hyoung-sei, predsjednik kompanije LG Home Entertainment. „Drago nam je da se i drugi proizvođači pridružuju ekosustavu webOS TV jer tako da i brojnim novim vlasnicima televizora omogućavamo doživljaj istog korisničkog iskustva i značajki dostupnih na LG televizorima. Radujemo se što ćemo te nove korisnike uvesti u nevjerojatni svijet webOS TV-a.“

Pročitano 285 puta Poslijednja izmjena dana Poslijednja izmjena dana Veljača 24 2021

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja