Uz Lenovo svjetlosni mač – do vještina Jedi vitezova budućnosti

Uz Lenovo svjetlosni mač – do vještina Jedi vitezova budućnosti Istaknuto

Objavljeno u Multimedija Napisao/la  Cobra Kolovoz 01 2019 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma Video sadržaj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Zagreb, 1. kolovoza, 2019.

Lenovo Star Wars: Jedi Challenges

Uz Lenovo svjetlosni mač – do vještina Jedi vitezova budućnosti

Filmski serijal Ratovi zvijezda započeo je put sada već pomalo davne 1977. godine. Kao takav često je inspiracija mnogim dizajnerima, a sada je pred nama uradak kompanija Lenovo i Disney: Star wars Jedi challenges. Ovdje se radi o simbiozi hardwarea i softwarea koji nas uvodi u nikad bližu augmentativnu stvarnost. Izuzetno nam je zadovoljstvo da smo zahvaljujući Lenovo uredu, prvi u Hrvatskoj imali isprobati ovaj zanimljiv set koji omogućava uzbudljivo, ali i fizički aktivno igranje u bespućima svemira. 

Za početak, pred nama je prilično velika kutija u kojoj se nalazi sve potrebno za nesvakidašnji augmentativni doživljaj.

Jedi 023

Tu se nalazi kontroler svjetlosne sablje, Lenovo Mirage AR headset, svjetlosna kugla za praćenje kretanja, ladica za smještaj pametnog telefona, dvije AA baterije i svi potrebni kablovi. Svakako je potrebno i provjeriti kompatibilnost vašeg pametnog telefona, a sam sustav radi, i s iOS, i s Android pametnim telefonima.

Jedi 003

Dakle, potrebno je staviti pametni telefon u predviđenu ladicu, staviti ladicu u headset, povezati kablom, te uključiti kontroler svjetlosne sablje i svjetlosnu kublu za praćenje. Nakon toga, bežičnim putem – Bluetooth, povezujemo pametni telefon s kontrolerom svjetlosne sablje.

Jedi 019

Cijeli postupak je izuzetno jednostavan, a najvažnija stvar je već navedena kompatibilnost pametnog telefona sa cijelim sustavom. Zgodno je što je Lenovo omogućio zaista niz mogućnosti zabave. Dakle, možete se igrati sami, ali, pravi izazovi su dvoboji s pravim suparnicima. Sama igra se stalno unaprijeđuje, kako spram performansi, tako i spram novih mogućnosti igranja.

Jedi 016

 

Dakle, tu su borbe sa svjetlosnim sabljama u kojima usavršavate svoje vještine uz najopasnije suparnike mračne strane. Ovdje napredujete po stupnjevima diljem sedam planeta. Naravno, koristite i snagu sile kako bi strateški porazili svoje protivnike.

Jedi 013

 

Slijedeća mogućnost je otkrivanje ekspanzije Tamne strane. Tu su novi heroji, Rey i Yoda, a pred vama su epski dueli kroz tri razine težine igre. Uz navedeno, tu su i borbe brodova. Zaista je neobično pred sobom vidjeti flotu Imperije, X-wing i TIE bombardere, a osobito legendarni Millennium Falcon. Kako biste pobijedili potrebno je strateški upravljati napadačkim i obrambenim taktikama.

Jedi 004

Dvoboji 1 na 1 su uvijek zanimljivi, a na kraju možete pronaći najboljeg viteza svjetlosne sablje. Pred kraj, tu je i hološah. Ultimativna igra koncentracije uma i strategije. Zapravo prvi puta je viđena već davno, u epizodi IV – Nova nada. Sakupite osam jedinstvenih stvorenja, svaki s različitim prednostima i manama i nadvladajte svoje suparnike taktičkim vještinama i snažnim timom.

Jedi 015

Na samom kraju su strateške bitke u kojima ćete isprobati svoje vještine vojnog stratega i upravljanja vojskama protiv neprijateljskih trupa u ratovima u nizu različitih okruženja. Upravljati ćete zvjezdanim herojima, Lukom Skywalkerom i Obijjem-Wan-Kenobijem kako biste nadvladali snage tamne strane sile. Ovdje možete rekreirati epske bitke iz sage Rata zvijezda, poput Bitke za Hoth. Svojim razvojem kroz različite stupnjeve težine, možete otključati nove jedinice i trupe.

Konačni zaključak je da se radi o izuzetno zanimljivom rješenju augmentativne stvarnosti koje je napokon i cijenom pristupačno. Cijeli set će omogućiti sate i sate zabave u kojima ćete otkrivati prostranstva Ratova zvijezda, usavršavati svoja taktička znanja, ali se usput i fizički rekreirati. Naravno, pri svemu trebate paziti i na svoju sigurnost kao i sigurnost okoline, a sve uz vječnu poruku: “May the Force be with you”.

Jedi 021

Podržani pametni telefoni: iPhone® Xs, iPhone® Xs Max, iPhone® X, iPhone 8 Plus, iPhone 8, iPhone 7 Plus, iPhone 7, iPhone 6s Plus, iPhone 6s, iPhone 6 Plus, iPhone 6. Samsung Galaxy S9, S8, Samsung Galaxy S7 edge, Samsung Galaxy S7, Google Pixel XL, Google Pixel, Moto Z2 Force, Moto Z, LG G6. Mate 10, Mate 10 Pro, Nova 2S, Xiaomi MIX2, Sony Xperia XZ1. Naravno, zahvaljujemo Lenovo uredu koji nam je omogućio ovaj tekst, a naravno, uskoro slijedi i ekskluzivni video.

Pročitano 810 puta Poslijednja izmjena dana Poslijednja izmjena dana Kolovoz 05 2019

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja