Canon je osvojio četiri cijenjene nagrade 2019 TIPA World Awards i nastavlja s optičkom izvrsnosti u cijeloj ponudi

Canon je osvojio četiri cijenjene nagrade 2019 TIPA World Awards i nastavlja s optičkom izvrsnosti u cijeloj ponudi

Vijesti Napisao/la  Cobra Utorak, 02 Travanj 2019 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Zagreb, 02. travnja 2019.  

Canon je osvojio četiri cijenjene nagrade 2019 TIPA World Awards i nastavlja s optičkom izvrsnosti u cijeloj ponudi 

Canon Europe primio je četiri priznanja od Udruženja novinara za slikovne tehnologije (Technical Image Press Association, TIPA) kojima se ističe Canonova impresivna slikovna tradicija i inovacije u raznim primjenama: od objektiva EF do revolucionarnog sustava EOS R. Godina 2019. Canonova je 25. godina u kojoj dobiva nagradu TIPA-e, i to nakon važne godine za tvrtku u kojoj su predstavljeni sustav EOS R i navoj RF, koji će obilježiti cijelo jedno razdoblje.

Ovogodišnje nagrade govore o Canonovoj stalnoj i nenadmašnoj stručnosti u području fotografije. TIPA World Awards, natjecanje koje provodi 30 časopisa iz branše iz 15 država s pet kontinenata, jedna je od globalno najcjenjenijih nagrada iz svijeta fotografije i slikovnih tehnologija.

Nagrade 2019 TIPA World Awards dobili su sljedeći proizvodi:

Najbolji napredni fotoaparat punog kadra: Canon EOS RP

Najbolji DLSR profesionalni objektiv fiksne žarišne duljine: Canon EF 400mm f/2.8L IS III USM

Najbolji APS-C objektiv fiksne žarišne duljine za fotoaparate bez zrcala: Canon EF-M 32mm f/1.4 STM

Najbolji standardni objektiv fiksne žarišne duljine za fotoaparate bez zrcala: Canon RF 50mm F1.2 L USM

Proizvodi iz Canonova novog sustava fotoaparata punog kadra bez zrcala prepoznati su kao vodeći u branši – osvojili su dvije nagrade. Prva je za cjenovno pristupačno, kompaktno i lagano tijelo fotoaparata, EOS RP, a druga za revolucionarni objektiv serije L fiksne žarišne duljine RF 50mm F1.2 L USM. Oba proizvoda postavljaju standarde u fotografskim performansama, nudeći kreativne mogućnosti snimanja zahvaljujući prednostima sustava EOS R, uključujući najbrže automatsko fokusiranje na svijetu

Issei Morimoto, viši potpredsjednik upravljanja proizvodima i marketinga u Canonu Europe:

“Ponosni smo što nas je TIPA počastila tim četirima nagradama. Već 25 godina za redom prepoznato je naše stalno nastojanje da nudimo najinovativnije proizvode na tržištu i stavimo objektive i optiku u središte svog poslovanja. To globalno priznanje dodatno je učvrstilo Canonov položaj vodeće tvrtke na fotografskom tržištu koja će kroz budući razvoj inovativnih proizvoda biti potpora fotografima svih žanrova i razina vještine u naumu da snime savršenu fotografiju.

Ocjenjujući Canonove nagrađene proizvode, TIPA-in panel sudaca ponudio je sljedeću argumentaciju:

 

Canon EOS RP

Najbolji napredni fotoaparat punog kadra: Canon EOS RP

EOS RP je kompaktan, lagan, svestran i cjenovno pristupačan fotoaparat bez zrcala s CMOS senzorom od 26,2 megapiksela, procesorom DIGIC 8 i Dual Pixel CMOS sustavom automatskog fokusiranja. Prikaz i kadriranje odvijaju se preko LCD-a Vari-Angle dijagonale 7,6 cm i elektroničkog tražila razlučivosti 2,36 M točaka. Fotoaparat može snimati 4K 24/25p videozapise te je opremljen HDMI-jem i priključcima za slušalice i mikrofon. EOS RP namijenjen je onima koji traže napredni fotoaparat punog kadra koji se lako koristi te ima vođeno korisničko sučelje koje omogućuje korisnicima da na zaslonu vide kako mijenjanje načina rada utječe na njihove slike. Među dodatnim su prednostima poboljšano automatsko fokusiranje u uvjetima slabog osvjetljenja koje uz objektiv f/1.2 podiže osjetljivost automatskog fokusiranja na nevjerojatnih EV-5.

Canon EF 400mm f 2.8L IS III USM

Najbolji DLSR profesionalni objektiv fiksne žarišne duljine: Canon EF 400mm f/2.8 IS III USM

Mala masa, stabilizacija slike u 5 koraka i lakoća rukovanja važne su karakteristike za fotografe koji rade na terenu, a Canonov objektiv EF 400mm najlakši je u svojoj klasi. I značajka lakog rukovanja igra veliku ulogu, dok ugrađene kontrole za stabilizaciju slike u pet koraka i zaključavanje/aktiviranje fokusiranja uz mogućnost stalnog ručnog podešavanja čine ovaj svestrani objektiv prikladnim za držanje u ruci. Među ostalim impresivnim značajkama jest blenda s devet listova, USM motor prstenastog tipa i minimalna udaljenost za fokusiranje od 2,5 metra. Taj objektiv nudi stalno ručno fokusiranje te se sastoji od 17 elemenata u 13 grupa s elementima od fluorita i super UD elementima, a tu su i premazi Air Sphere, Super Spectra i premaz od fluora.

 

Canon EF M 32 mm f 14 STM

 

Najbolji APS-C objektiv fiksne žarišne duljine za fotoaparate bez zrcala: Canon EF-M 32mm f/1.4 STM

Kompaktan i lagan objektiv fiksne žarišne duljine za fotografije i videozapise. Fotografi koji rade oboje znat će cijeniti STM ovog objektiva EF-M zbog njegovog glatkog i tihog fokusiranja prilikom snimanja fotografija i skoro nečujnog rada prilikom snimanja videozapisa. Objektiv je kompaktan veličinom i lagan (235 g), a ima širok prsten za fokusiranje s mogućnošću stalnog ručnog podešavanja. Objektiv se sastoji od 14 elemenata u 8 grupa, a tehnologija premaza Super Spectra pomaže smanjiti ghosting i flare. Velik maksimalni otvor blende stvara zadivljujući bokeh, dok njegova minimalna udaljenost fokusiranja (0,23 m) i maksimalno uvećanje od 0,25x otvaraju brojne kreativne slikovne mogućnosti.

 Canon RF 50mm F 1.2L USM

Najbolji standardni objektiv fiksne žarišne duljine za fotoaparate bez zrcala: Canon RF 50mm F 1.2 L USM

Ovaj ultrabrz i superoštar objektiv fiksne žarišne duljine za Canonove fotoaparate iz serije EOS R otporan je na nepovoljne vremenske uvjete te se sastoji od 15 elemenata u 9 grupa. Tu su UD i asferični elementi, kao i premazi Air Sphere, Super Spectra i premaz od fluora. Objektiv ima blendu s deset listova i minimalnu udaljenost od 40 cm prilikom fokusiranja s prilagodljivim kontrolnim prstenom koji se može upotrebljavati za podešavanje otvora blende, brzine zatvarača, ISO postavki i kompenzacije ekspozicije. Fokusiranje je brzo i tiho zahvaljujući ultrazvučnom motoru prstenastog tipa.

Kako biste saznali više o nagradama 2019 TIPA World Awards, posjetite web-mjesto www.tipa.com/en-en/index.html

Pročitano 239 puta
slika 3

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja