Gameri u Hrvatskoj dobili su poligon kakav zaslužuju –  GameBar

Gameri u Hrvatskoj dobili su poligon kakav zaslužuju – GameBar

Vijesti Napisao/la  Cobra Petak, 28 Rujan 2018 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Zagreb, 28. rujna 2018.

Gameri u Hrvatskoj dobili su poligon kakav zaslužuju – GameBar

Na konferenciji za medije, 25. rujna u Zagrebu je predstavljen GameBar. Radi se o platformi koja će se sastojati od web portala www.gamebar.hr YouTube kanala, Twitcha, Facebooka. Obzirom na količinu video sadržaja, imati će i ekstenziju u formatu TV emisije na NewsBar TV-u. Gaming industrija se u posljednjih 30 godina sve više širi, a njeni razmjeri broje se u stotinama milijuna gledatelja. Ukupna vrijednost gaming industrije, prema izvješću analitičke kompanije Clarifed International, uskoro će doseći 82 milijarde dolara. Procjenjuje se kako će do kraja godine broj ljudi koji aktivno prati esport biti veći od 400 milijuna. Ovdje ne govorimo o igranju nego o praćenju gaming contenta i na toj brojci padaju svi stereotipi o gamingu kao razonodi za klince.

Osnivač GameBara, Vlado Lucić, pojasnio je kako su odlučili iskoristiti svoj najjači adut, a to je višegodišnje iskustvo u tv i video produkciji i pokrenuti GameBar. „To je medij koji će ujedno biti i platforma za gamere iz hrvatske i regije, gdje ćemo kroz organizaciju različitih turnira povezati gaming comunity i sponzore s publikom, i na taj način potakli afirmaciju gaminga u zemlji. Esport je ozbiljan sport, on se ni po čemu ne razlikuje od bilo kojeg drugog sporta. Okupili smo u ovom projektu eminentne stručnjake i sada je na svima nama težak zadatak da tu tezu prenesemo u kod široke publike.“ zaključuje Lucić

 DSC3369

Foto: Božidar Žitnik

I u Hrvatskoj nastaje sve više timova i organizacija koje su posvećene upravo natjecanju u videoigrama, a o razmjerima esporta u Hrvatskoj govorio je Damir Hoyla Blumenschein, project manager GameBara, dok je Saša Vrcelj iz Zagreb 360 Gaming, kluba koji okuplja i trenira gejmere i vodi ih na natjecanja govorio o tome kako od esporta napraviti relevantan i financijski profitabilan proizvod. Vedran Jelavić iz Kazna Kru, jedan od najboljih u World of Tanks na svijetu, usporedio je razmjere esporta u svijetu u odnosu na Hrvatsku, zaključivši kako imamo još puno posla u stvaranju pozitivne percepcije gamera.

 DSC3365

Foto: Božidar Žitnik

Jedna od novosti u sklopu GameBar platforme je i prva domaća TV gaming arena u kojoj će biti organizirani turniri s izravnim video prijenosom, a pred nama je PES turnir od 27. do 30. rujna, s fondom nagrada od 20.000 kuna. Ovo je najvrjedniji PES turnir u regiji, ujedno i jedini koji će biti u isto vrijeme prenošen i na društvenim mrežama, webu i tv-programu. Četvrtfinale, polufinale i finale turnira će se snimati u TV studiju, a takav će atraktivan sadržaj doprijeti i gledatelja koji nužno i nisu gameri.

 DSC3373

Foto: Božidar Žitnik

Pročitano 255 puta

Naš Facebook

IT iglasnik

Plesni studio Fever

fever logo1

Nokia 6 i 7

HR Nokia 6 i 7 300x250

Mobis

mobis
SamsungJ5

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček  Lana LandekaLana Landeka

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja