Panasonic razvija dva modela svog prvog fotoaparata punog kadra bez zrcala - modeli S1R i S1

Panasonic razvija dva modela svog prvog fotoaparata punog kadra bez zrcala - modeli S1R i S1

Vijesti Napisao/la  Cobra Utorak, 25 Rujan 2018 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Osaka, 25. rujna 2018.

Panasonic razvija dva modela svog

prvog fotoaparata punog kadra bez zrcala

 

Ti fotoaparati prvi na svijetu podržavaju snimanje videozapisa razlučivosti 4K 60p/50p i dolaze s nosačem L-Mount tvrtke Leica Camera

 

Tvrtka Panasonic Corporation, razvila je dva modela svog prvog digitalnog fotoaparata s jednim objektivom bez zrcala i 35-milimetarskim senzorom punog kadra – Lumix S1R i S1. Ti modelu su opremljeni prvom funkcijom snimanja videozapisa razlučivosti 4K 60p/50p na svijetu i sustavom stabilizacije slike Dual I.S. Panasonic uređaje namjerava ponuditi globalno početkom 2019. godine, kao dio nove linije LUMIX S. Kroz stotinu godina od svog osnutka Panasonic je nastojao za korisnike širom svijeta stvoriti bolji život odgovaranjem na njihove potrebe. Radeći na konceptu stvaranja nove fotokulture u digitalnom dobu pomoću digitalnih fotoaparata, godine 2008. Panasonic je predstavio LUMIX G1 – prvi digitalni fotoaparat na svijetu s jednim objektivom i bez zrcala. Kroz desetljeće nakon toga Panasonic je na vrhu branše po inovacijama proizvoda, kao što su prvi fotoaparat na svijetu koji podržava snimanje 4K videozapisa te fotoaparat opremljen sustavom Dual I.S. (IS = stabilizacija slike) koji kombinira stabilizaciju u fotoaparatu s onom u objektivu.

U proteklih nekoliko godina, kako se povećava brzina telekomunikacijskih veza a dijeljenje videozapisa putem društvenih mreža postaje sve popularnije, sve više ljudi uživa u hibridnim fotografijama i videozapisima, proširujući raspon ekspresije u proizvodnji sadržaja. Za to je novo područje potrebna nova vrsta fotoaparata koja premašuje ograničenja fotografija i videozapisa. U tom svjetlu Panasonic je usvojio koncept buđenja fotografskog izražavanja i razvio digitalni fotoaparat s jednim objektivom bez zrcala, snažno se fokusirajući na ekspresivne sposobnosti fotografija i videozapisa. Tvrtka će te fotoaparate predstaviti tržištu u sklopu svoje linije LUMIX S uz ponudu „specijalizirane vrijednosti“ za korisnike koji žele više izražajnosti. Te fotoaparate krasi lakoća upotrebe i robusnost koji su nužni kao alati za profesionalce fotografe ili videografe, no istovremeno nude cijeli niz Panasonicovih tehnologija koje su usavršene kroz stoljeće postojanja u branši potrošačke elektronike i desetljeće razvoja digitalnih fotoaparata s jednim objektivom bez zrcala – digitalne tehnologije kao što su obrada slike i signala, optički noviteti, tehnologije odvođenja topline i slično. Kombinacija tih čimbenika omogućit će da se korisnicima ponude nove vrijednosti u sferama fotografije i videografije.

photokina 2018 2

Ključne značajke novorazvijenih fotoaparata LUMIX S1R i S1 su sljedeće.

  • Ekspresivne mogućnosti s visokom razlučivošću i visokom razinom izražajnosti postignute novorazvijenim 35-milimetarskim slikovnim senzorom punog kadra i modulom za obradu slika (efektivno piksela: oko 47M za S1R te 24M za S1).
  • Prva podrška za snimanje 4K 60p/50p videozapisa na svijetu kod digitalnog fotoaparata punog kadra s jednim objektivom bez zrcala.
  • Prvi fotoaparat punog kadra na svijetu opremljen tehnologijom Dual I.S. (stabilizacija slike), što omogućuje snimanje iz ruke pri slabom osvjetljenju ili na većoj udaljenosti – u situacijama koje bi prije zahtijevale upotrebu tronošca ili druge opreme.
  • Prvi put kod Panasonica: dva utora za XQD memorijske kartice i SD memorijske kartice; robustan nagibni LCD koji se može zakretati oko tri osi, što je zbog lakoće korištenja posebno dobrodošlo u području profesionalne fotografije i videografije.
  • Nosač L-Mount tvrtke Leica Camera omogućuje korištenje zamjenjivih objektiva partnerskih tvrtki Leica Camera i Sigma usklađenih sa specifikacijama za L-Mount. Izražajnost se dodatno povećava proširenjem mogućnosti kroz zamjenjive objektive.

Panasonic će proširiti i svoju liniju objektiva kompatibilnih s fotoaparatima LUMIX S. Plan je do 2020. predstaviti više od deset takvih objektiva, uključujući 50 mm/F1.4 s fiksnom žarišnom duljinom, 24-105 mm objektiv sa standardnim zumom te 70-200 mm telefoto objektiv sa zumom.

Za liniju LUMIX G digitalnih fotoaparata s jednim objektivom bez zrcala prema standardu Micro Four Thirds Panasonic je počeo razvijati objektiv LEICA DG VARIO-SUMMILUX 10-25 mm F1.7 koji će biti prvi zum-objektiv na svijetu s maksimalnim otvornom blende od F1.7 za cijeli raspon. Uz to, usluge podrške za profesionalne fotografe koje su uvedene u Japanu u travnju prošle godine postat će ove godine dostupne u Europi i Sjedinjenim Američkim Državama.

Digitalni fotoaparati s jednim objektivom bez zrcala LUMIX GH5, G9 i GH5S s vrha ponude koje Panasonic redovito predstavlja od 2017., već su se profilirali svojom izvrsnošću među profesionalcima i zahtjevnim amaterima širom svijeta zbog kvalitete slika i sposobnosti da uhvate vitalnost i ljepotu života. To se prvenstveno može zahvaliti Panasonicovoj prvoj na svijetu podršci za snimanje 4K 60p/50p videozapisa i najbržoj funkciji automatskog fokusiranja na svijetu utemeljenoj na tvrtkinoj vlastitoj tehnologiji DFD (Depth From Defocus). Panasonic će nastaviti svojim korisnicima pružati novu vrijednost kroz jedinstvene značajke kompaktne linije LUMIX G visoke razlučivosti, dok će profesionalno tržište nastojati zadovoljiti predstavljanjem linije LUMIX S punog kadra te šire dostupnosti tvrtkina sustava podrške. Te će mjere pomoći Panasonicu da stvori novu kulturu fotografije i videografije.

Prototipi prethodno predstavljenih novih fotoaparata i objektiva bit će izloženi na sajmu Photokina 2018.

Pročitano 100 puta

Naš Facebook

IT iglasnik

Plesni studio Fever

fever logo1

Nokia 6 i 7

HR Nokia 6 i 7 300x250

Mobis

mobis
SamsungJ5

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček  Lana LandekaLana Landeka

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja