Predstavljene su pobjedničke fotografije koje su zadivile žiri Huawei NEXT Image natjecanja

Predstavljene su pobjedničke fotografije koje su zadivile žiri Huawei NEXT Image natjecanja

Vijesti Napisao/la  Cobra Srijeda, 12 Rujan 2018 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Zagreb, 12. rujna 2018. 

Predstavljene su pobjedničke fotografije koje su zadivile žiri Huawei NEXT Image natjecanja

Huawei Next Image natjecanje za regiju CEE&Nordic upravo je završilo, a tijekom njegova trajanja prijavili su se brojni fotografski entuzijasti iz dvadesetak zemalja. Osim samih prijava, jedan od ciljeva natjecanja bio je vidjeti svijet kroz oči i objektiv natjecatelja diljem svijeta te vidjeti koliko je u njihovim svakodnevnim životima prisutna mobilna fotografija. Od 9. srpnja do 27. kolovoza ukupno se 956.326 puta glasalo za neku od 67.610 prijavljenih fotografija, od kojih je 26.640 prijavljeno u najpopularnijoj od šest kategorija – Priroda.

Natjecanje je osiguralo i dragocjene nagrade za one najbolje. Pobjednik i dobitnik Grand Prix nagrade, korisnik Rekapavo s fotografijom Art&Leukemia iz Mađarske, odabran je među brojnim sudionicima od strane žirija, a uz novčanu nagradu od 10.000 eura osvojio je i MateBook X, putovanje u Italiju nazvano „Talijanska fotoekspedicija“ koju sponzorira i organizira National Geographic te mjesto za svoju fotografiju u novom izdanju National Geographic magazina. U svakoj pojedinačnoj kategoriji, nositelji prvog mjesta nagrađeni su novčanom nagradom od 2.000 eura te MateBookom X. No, nisu samo najbolji nagrađeni vrijednim nagradama. Drugo i trećeplasirani u svim kategorijama nagrađeni su Huawei P20 Pro i Huawei P20 mobitelima.

Sam natječaj, broj sudionika i prijavljenih fotografija, kao i broj glasova, pokazuju da mobilna fotografija privlači sve veći broj ljudi. Kao rezultat toga, sve više i više pojedinaca zainteresirano je da postanu profesionalni fotografi ili fotografi entuzijasti kako bi uhvatili one važne trenutke u svojim životima. Zahvaljujući modernim tehnologijama, to je moguće, s primjerice Huawei P20 Pro mobitelom, trenutnim liderom prema DxO ljestvici najboljih fotografskih pametnih telefona. Njegova trostruka kamera s prepoznavanjem slike, sjajnom noćnom načinu rada te AI tehnologiji, pomaže korisnicima da snima fotografije kao pravi NEXT image pobjednici ili profesionalci.

Žiri je sastavljen od šest vrhunskih profesionalaca s različitim artističkim iskustvom. Dominic Bracco, službeni fotograf magazina National Geographic Official, Alex Lambrechts, certificirani Leica fotograf, Tomasz Lazar, laureat World Press Photo, danski fotograf Bobby Anwar te Gal Gadot, glumica i zaštitno lice Huawei P20 serije te Yanmin Wang, predsjednik Huawei Consumer Business Group Huawei CEE&Nordic, zajedno su odlučivali o dobitnicima. “Željeli smo omogućiti svim ljubiteljima fotografije da snime najbolju fotografiju pametnim telefonom. Tisuće prijavljenih fotografija koje smo vidjeli u NEXT image natječaju, potiču nas da nastavimo dalje istraživati mogućnosti nove generacije vizualne kulture zajedno s korisnicima mobilnih telefona diljem svijeta.”, izjavio je Yanmin Wang.

Yanmin wang

NEXT Image natjecanje za CEE&Nordic regiju usmjerilo se i na posebno područje fotografije – mobilnu fotografiju. Moderni pametni telefoni opremljeni su kamerama koje se mogu usporediti s onim tradicionalnim. Prosječan korisnik možda će vrlo teško razlikovati koja od dviju fotografija je slikana pametnim telefonom, a koja profesionalnim fotoaparatom. Razvoj u ovom području je neizbježan, a članovi žirija ovog natjecanja to dokazuju – čak i profesionalni fotografi, učeni tradicionalnoj fotografiji – primjećuju ovaj trend. Mobilna fotografija prilika je za sve da ulove najbolje trenutke koji mogu postati umjetnost. Kod odabira onih najboljih, žiri je vodio računa o tri karakteristike – prvo, umjetničkoj vrijednosti fotografije, potom, kvaliteti te konačno – elementu jedinstvenosti. Naravno, nama je žao što među laureatima nismo zapazili domaće autore, a razlozi su nam stvarno nepoznati.

Kategorije i pobjednici

Lica – eksperimentiranje s identitetom te moći portreta;

Lica Costin mocanu The Rainy day ROMANIA

Costin.mocanu_The Rainy day

 

Laku noć – snimanje prizora u slabijem osvjetljenju;

Laku no Wes MW Caught in a Beam of Light POLAND

Wes.MW_Caught in a Beam of Light

 

Život! – ekspresija emocija ili inspiracije svakodnevnim doživljajima;

ivot Costin mocanu Solo ROMANIA

Costin.mocanu_Solo

 

Check-In – otkrivanje novih mjesta i novih iskustava;

Check in Emiliobgr Sir Archibald BULGARIAEmiliobgr_Sir Archibald

 

Priroda – flora, fauna i krajolici;

Priroda Viktor No name UKRAINE

Viktor_No name

 

Priča – pričanje priča u devet slika koji prikazuju smislen i dojmljiv narativ.

Pria Zdenek dvorak Moments from life of my daughter CZECHZdenek-dvorak_Moments from life of my daughter

Pročitano 528 puta
slika 3

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja