Canon predstavlja novi fotoaparat punog kadra i liniju objektiva kao dijelove revolucionarnog novog sustava EOS R

Canon predstavlja novi fotoaparat punog kadra i liniju objektiva kao dijelove revolucionarnog novog sustava EOS R

Vijesti Napisao/la  Cobra Srijeda, 05 Rujan 2018 00:00 Video sadržaj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Zagreb, 05. rujna 2018. 

Canon predstavlja novi fotoaparat punog kadra i liniju objektiva kao dijelove revolucionarnog novog sustava EOS R

Canon, svjetski vodeća tvrtka u slikovnim rješenjima, danas otkriva nadogradnju svoje legendarne i beskompromisne linije fotoaparata punog kadra predstavljanjem nove linije EOS R i prvog fotoaparata s inovativnim novim navojem RF. Novi model ima najbrži automatski fokus na svijetu i prvi je fotoaparat na svijetu s mogućnošću fokusiranja pri slabom osvjetljenju do -6EV te je savršen izbor za korisnike koji od svake snimke očekuju profesionalne rezultate. Posve nova linija RF objektiva počiva na Canonovoj stručnosti i tradiciji u optici, dok prateća dodatna oprema nudi fotografima i stvarateljima filmova veće kreativne mogućnosti i prilike za prilagodbu nego ikad prije.

EOS R

Konstruiran od nule, revolucionarni sustav EOS R nudi posve novu razinu inovacija, omogućujući bogatije rezultate uz nenadmašnu razinu oštrine i detalja. EOS R prvi je fotoaparat s navojem za objektive RF s 12-pinskim priključkom, udaljenosti stražnjeg dijela oboda od 20 mm i širokim promjerom navoja od 54 mm, što omogućuje još veću fleksibilnost u dizajnu objektiva. Kroz kombinaciju RF objektiva visokih performansi, 35-milimetarskog CMOS senzora punog kadra s efektivno oko 30,3 milijuna piksela i najnovijeg slikovnog procesora DIGIC 8, EOS R dosljedno omogućuje stvaranje slika visoke kvalitete. Digitalni optimizator objektiva, koji ispravlja čimbenike poput aberacija objektiva, iskorištava moć RF objektiva za slanje podataka o korekcijama tijelu fotoaparata uz minimalan utjecaj na brzinu kontinuiranog snimanja.

EOS R krasi najbrže automatsko fokusiranje na svijetu od samo 0,05 sekundi i sposobnost brzog i preciznog snimanja objekata u pokretu uz kontinuirano snimanje brzinom od 8 sličica u sekundi (fiksno automatsko fokusiranje) i 5 sličica u sekundi uz praćenje automatskim fokusiranjem, pa je korištenje ovog uređaja uvijek pouzdano. EOS R ima automatsko fokusiranje dodirom i povlačenjem (tzv. „Touch and Drag“) koje omogućuje intuitivan odabir između ponuđenih impresivnih 5655 položaja automatskog fokusa – više od bilo kojeg drugog fotoaparata u klasi. Kao prvi fotoaparat na svijetu koji omogućuje fokusiranje u uvjetima slabog osvjetljenja – čak pri -6 EV, EOS R optimiziran je za snimanje u tamnim uvjetima zahvaljujući naprednom elektroničkom tražilu (EVF-u) s 3,69 milijuna točaka, koje nudi stopostotnu pokrivenost scene i omogućuje da se objekti vide u vjernim bojama čak i u skoro totalnom mraku.

Canon EOS R 3

 

EOS R snima posve tiho i tako nudi posvemašnju diskreciju čak i u najintimnijim okruženjima snimanja, pa je savršen za fotoreportere i fotografe vjenčanja.EOS R izvrstan je i kao alat za snimanje filmova jer nudi prekrasne 4K videosnimke s potpunom kontrolom zvuka, zaslonom koji se može zakretati pod raznim kutovima i ručnim izoštravanjem kontrasta pri fokusiranju. Uz to, snimatelji filmova mogu prebacivati izlazne sadržaje preko HDMI-ja 10-bitnom brzinom, dok im Canon Log omogućuje snimanje sadržaja uz neutralan kontrast s do 12 koraka dinamičnog raspona pri osvjetljenju ISO 400, što sve omogućuje postprodukcijsko podešavanje tako da se izdvoje i najsuptilnije nijanse boje te jarko osvijetljeni detalji kao i oni u sjeni. Skoro svaka kontrola na tijelu EOS može se podešavati, donoseći korisnicima platforme EOS novu razinu personalizacije i lakoće rukovanja. Poznata, no dodatno unaprijeđena ergonomija sustava EOS i lako rukovanje – uključujući robusno tijelo od magnezijeve slitine otporno na nepovoljne vremenske uvjete – omogućuju korisnicima dugotrajno snimanje uz ugodno držanje u ruci i intuitivan raspored kontrola. EOS R prva je Canonova linija fotoaparata s prilagodljivom višefunkcijskom trakom koja se može personalizirati kliznim pokretom ili dodirom za namještanje postavki kao što je ISO. Tu je i uvijek uključen Bluetooth namijenjen korisnicima u pokretu koji omogućuje uparivanje aparata EOS R s pametnim telefonom i bilježenje GPS podataka na slikama. Daljinsko okidanje putem aplikacije Canon Camera Connect omogućuje dodatnu kreativnost i slobodu u snimanju. Nova značajka svih objektiva RF bit će prilagodljiv kontrolni prsten kojim korisnici mogu prilagoditi otvor blende, brzinu zatvaranja blende, ISO ili kompenzaciju pri ekspoziciji, što znači da nema potrebe za skidanje pogleda s objekta i riskiranje gubitka koncentracije, a sve to prati intuitivna ergonomičnost koja jamči što prirodnije iskustvo snimanja.

 

Revolucionarna optika

Navoj RFza objektive donosi radikalno nov optički dizajn – stražnji dio oboda od 20 mm i širok promjer navoja od 54 mm omogućili su Canonovim inženjerima da osmisle nove objektive koji prije nisu bili mogući. Objektivi ostaju okosnica sustava EOS – Canon danas predstavlja i četiri nova objektiva EOS R, koji proširuju mogućnosti u službi optičke izvrsnosti. Postavljajući nove standarde kvalitete i brzine, RF 50mm f/1.2L USM iznimno je brz 50mm f/1.2 zum-objektiv fiksne žarišne duljine iz linije L i prvi Canonov objektiv punog kadra s tehnologijom Nano USM. To ga čini savršenim za filmaše kojima je glatko fokusiranje imperativ radi prirodnih prijelaza fokusa, a to omogućuje vrhunsku kontrolu i glatko praćenje objekta kad se pomiče od kamere ili prema njoj. Objektiv je tanak i lako se njime rukuje te ima fiksni f/4 otvor blende. Brzi i tihi automatski fokus i 5 koraka stabilizacije slike čine ovaj objektiv savršenim za snimanje filmova. Standardni model sa zumiranjem RF 28-70mm f/2L USM krasi brzo zatvaranje blende te on omogućuje nove razine kreativnosti jer je prvi standardni zum-objektiv punog kadra s velikim otvorom blende, nudeći f/2 svjetlinu u cijelom rasponu zuma. Valjak objektiva ima mehanizam za apsorbiranje udara radi veće čvrstoće i trajnosti. Na posljetku, RF 35mm f/1.8 MACRO IS STM – superbrzi 35-milimetarski f/1.8 makro objektiv – savršen je za uličnu, putnu i makro fotografiju, nudeći prirodnu širokokutnu perspektivu, fokusiranje izbliza i hibridni IS. Fokusiranje, otvaranje blende i sustav IS pogona integrirani su u jednu jedinicu.


Svi objektivi na dohvat ruke

Tri nova prilagodnika za montiranje objektiva omogućuju da se s inovativnim sustavom EOS R koristi više od 70 EF i EF-S objektiva, dodajući nove funkcionalnosti postojećoj optici uz istovremeno zadržavanje izvrsnih razina performansi i funkcionalnosti, kakve se očekuju od EOS DSLR-ova. Canonov prilagodnik za montažu dodaje kontrolni prsten prisutan kod objektiva RF kako bi korisnici mogli zadržati postavke bez obzira koriste li objektive s navojima RF ili EF i EF-S. Prilagodnik za montažu spuštajućih filtara nudi mogućnost korištenja cijelog niza spuštajućih filtara (spuštajući kružni polarizacijski filtar ili varijabilni ND filtar). Spuštajući varijabilni ND filtar gustoće savršen je za filmaše i upotrebu s objektivima kojima se teško dodaju filtri jer kontrolira ekspoziciju, dok kružni polarizator smanjuje odbljeske i pojačava zasićenost boja – oboje je savršeno za stvaranje prekrasnih slika kakve zahtijeva vrhunsko pripovijedanje.

 

Prilagodba svih faza slikovnog putovanja

Bogata ponuda inovativne dodatne opreme dostupne za EOS R obuhvaća snažan i svestran držač za baterije i bljeskalicu. Držač za baterije BG-E22 omogućuje korištenje dviju litij-ionskih baterija LP-E6N velikog kapaciteta i nudi vanjsko punjenje baterija putem USB prilagodnika, a time i fotografu duže snimanje i napredno rukovanje prilikom korištenja u okomitom položaju. Za kreativne mogućnosti osvjetljenja BG-E22 nudi i PC terminal koji omogućuje da se uz EOS R koristi tradicionalna žična studijska bljeskalica. Speedlite EL-100 kompaktna je, lagana i snažna usmjerena bljeskalica s automatskim načinom rada koji omogućuje komunikaciju s kompatibilnim fotoaparatima i znatno olakšava stvaranje fotografija uz bljeskalice. S dovoljno snage za osvjetljenje raznih objekata, bilo u tamnim zatvorenim prostorima ili vani na Sunčevoj svjetlosti, okolnosti snimanja proširuju se mogućnošću odbijanja svjetla bljeskalice od zidova i stropa radi mekšeg dojma, baš kao kod prirodnog svjetla.

 

Digital Photo Professional Express (DPP Express)

Omogućujući fotografima stvaranje maksimalno dobrih slika i proširujući mogućnosti rada s formatom RAW, Canon danas predstavlja i Digital Photo Professional Express (DPP Express), za iPad. DPP Express intuitivan je i lako se koristi, a radi se o softveru za visokoperformansnu obradu, prikaz i uređivanje RAW slika za korištenje s fotoaparatima EOS i EOS R. Slike se mogu uvesti putem aplikacije Camera Connect i uređivati se izravno u aplikaciji za iPad – od prilagodbe balansa bijele boje i finog ugađanja karakteristika krivulje tonova do prilagodbi dinamičkog raspona. Softver za RAW slike DPP Express može prikazati zamrznute slike pomoću HDR formata PQ (Perceptual Quantization) koji je namijenjen filmskoj produkciji i distribuciji. Softver omogućuje uređivanje i prikaz slika visoke kvalitete u širokom dinamičkom rasponu.

 

Ponude od ulaza do izlaza

Danas Canon pojačava svoju ponudu rješenja od ulaza do izlaza novim softverom za ispis. Pomoću novog softvera za ispis Professional Print & Layout mogu se ispisivati slike visoke kvalitete uređene pomoću aplikacije Digital Photo Professional uz čuvanje važnih kvaliteta kao što su ton, oštrina i vjerna reprodukcija boja. Uz softver dolazi nova funkcija DPRAW ispisa koja omogućuje ispis u visokoj razlučivosti. Ta funkcija može procesirati podatke o dubini mape iz DPRAW datoteka i omogućuje reprodukciju oštrih detalja i tekstura prema zamisli fotografa. To ispisima daje dojam trodimenzionalnosti. Tu je i nova funkcija HDR ispisa koja omogućuje naglašenu reprodukciju osvijetljenih dijelova slike na ispisu. Štoviše, uz upotrebu funkcije optimizacije izložbenog osvjetljenja (Exhibition Lighting Optimisation) mogu se u kombinaciji s jakim osvjetljenjem proizvesti ispisi s proširenim dinamičkim rasponom za galerije i izložbe. Canon je, usredotočen na sustav EOS R, stvorio niz alata utemeljenih na potrebama fotografa i filmaša budućnosti uz istovremeno proširenje granica slikovnih tehnologija. EOS R, novi objektivi RF i dodatna oprema nude više kreativne slobode i mogućnosti nego ikad prije i pozivaju na uzbudljiva nova fotografska iskustva. Novi EF-M 32mm f/1.4 STM – inovativni 32-milimetarski objektiv za sustav EOS M – te EF 400mm f/2.8L IS III USM i EF 600mm f/4L IS III USM, dva revolucionarna lagana profesionalna supertelefoto objektiva, osiguravaju da svi fotografi i filmaši imaju pristup najboljim mogućim alatima za pripovijedanje svojih priča.

 

 Canon EOS R 2

SUSTAV EOS R – zajedničke glavne značajke

- bolje optičke performanse, mogućnosti dizajna objektiva i kreativna fleksibilnost

- unaprjeđena komunikacija i prijenos napajanja između objektiva i tijela fotoaparata

- što je jako važno, potpuna kompatibilnost s postojećim objektivima EF i EF-S i dodatnom opremom

- mogućnosti rada pri slabom osvjetljenju

 

EOS R – glavne značajke

kombinacija RF objektiva visokih performansi, 35-milimetarskog CMOS senzora punog kadra s efektivno oko 30,3 milijuna piksela i najnovijeg slikovnog procesora DIGIC 8

- automatsko fokusiranje pri slabom svjetlu do -6 EV – prvi fotoaparat na svijetu koji može fokusirati pri tako slabom osvjetljenju

- najbrži automatski fokus na svijetu – 0,05 s

- digitalni optimizator objektiva

- automatski fokus Touch and Drag – na izbor čak 5655 položaja automatskog fokusa

- tiho okidanje

- 4K videozapisi s izlazom brzinom 10 bita preko HDMI-ja

RF 50mm f/1.2L USM – glavne značajke

- standardni objektiv sa supersvijetlom i najvišom kvalitetom slika uz korištenje prednosti sustava EOS R

- brze i precizne optičke performanse

- legendarna kvaliteta slike i trajnost serije L

- namijenjen svakodnevnoj profesionalnoj upotrebi

 

RF 24-105mm f/4L IS USM – glavne značajke

- praktičan i profesionalan zum-objektiv opće namjene

- stabilne i profesionalne performanse pri korištenju

- 5 koraka stabilizacije slike

- brzo, glatko, tiho fokusiranje Nano USM savršeno za fotografiranje i snimanje videozapisa

- iznimna kvaliteta slike legendarne serije L za izvanredne detalje, dubinu i oštrinu

RF 28-70mm f/2L USM – glavne značajke

- prvi na svijetu standardni zum-objektiv velikog otvora blende kompatibilan s aparatima punog kadra, nudi svjetlinu f/2 u cijelom rasponu zuma

- redefinira očekivanja od standardnih zum-objektiva

- glatko i gotovo nečujno automatsko fokusiranje uz Canonovu tehnologiju USM

- pametne kontrole i intuitivna ergonomija za prirodno iskustvo snimanja

- pedigre legendarne Canonove serije L pobuđuje povjerenje

RF 35mm f/1.8 MACRO IS STM – glavne značajke

- prirodno širokokutni objektiv vrhunske kvalitete slike i kompaktnih dimenzija

- izvrstan pri slabom osvjetljenju, pomaže uhvatiti atmosferu i u uvjetima slabog svjetla

- približite se da biste uhvatili najsitnije detalje uz 1:2 makro uvećanje i stabilizaciju slike u 5 koraka

- putujte neopterećeni uz ovaj lagan objektiv i snimajte instinktivnije i kreativnije

 

Canonovi prilagodnici za montažu (Canonov prilagodnik za montažu EF-EOS R, Canonov prilagodnik za montažu kontrolnog prstena EF-EOS R i Canonov prilagodnik za montažu spuštajućeg filtra EF-EOS R)

 • korištenje postojećih objektiva s navojima EF i EF-S s fotoaparatom Canon EOS R
 • promjena postavki fotoaparata pomoću kontrolnog prstena na objektivu (samo uz prilagodnik za montažu kontrolnog prstena)
 • korištenje spuštajućih filtara (samo uz prilagodnik za njihovu montažu) – nude se spuštajući kružni polarizacijski filtar ili varijabilni ND filtar namijenjen profesionalnoj upotrebi

Glavne značajke držača za baterije BG-E22

 • vrhunsko rukovanje kad se koristi u okomitom položaju
 • lagan – 330 g
 • PC terminal za sinkronizaciju vanjske studijske bljeskalice

Glavne značajke bljeskalice Speedlite EL-100

 • jednostavan uvod u fotografiju s bljeskalicom
 • stvara prirodno osvjetljenje korištenjem odbijanja bljeska
 • naučite kako kreativno koristiti osvjetljenje
 • dio linije EOS fotoaparata i objektiva

Digital Photo Professional (DPP) Express

 • novi RAW format – kompatibilno s CR3
 • korisničko sučelje koje se intuitivno i lako koristi dodirom
 • više povijesti uređivanja za jednu sliku
 • prikaz zamrznutih slika pomoću PQ (Perceptual Quantization) – HDR formata namijenjenog filmskoj produkciji i distribuciji za iPad
 • suradnja s aplikacijom Camera Connect

 

Professional Print & Layout

 • ponovno stvaranje svijeta kako ga vidite svojim očima
 • vjerna reprodukcija boja
Pročitano 490 puta
slika 3

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja