Na Vip i B.net TV-u je danas počelo emitiranje PlanetSport programa na kojima će se iduće tri sezone uživo gledati Liga prvaka

Vijesti Napisao/la  Cobra Nedjelja, 01 Srpanj 2018 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Zagreb, 1. srpnja 2018.

 

Na Vip i B.net TV-u je danas počelo emitiranje PlanetSport programa na kojima će se iduće tri sezone uživo gledati Liga prvaka

 

Vipnet je s ponosno objavio početak emitiranja programa na kojima ćemo u iduće tri sezone pratiti utakmice najgledanijeg sportskog natjecanja na svijetu. Korisnicima je od danas na raspolaganju 5 PlanetSport programa koji će svakog utorka i srijede uživo emitirati srazove najvećih europskih klubova u terminima u 18:55 i 21 sat. PlanetSport paket programa sa svim utakmicama Lige prvaka, korisnicima je dostupan već od 45 kuna mjesečne naknade. 

 


Naravno, radi se o velikom iskoraku obzirom na „planetarnu“ popularnost nogometa, iako su pažljivi promatrači vide i značajne promjene u strukturi gledatelja nogometa. Naime, evidentno je da i uslijed razvoja tehnologije, „nogoloptanje“ polako gubi dosadašnje zanimanje obzirom i na promjenu generacija. Danas kod nas imamo poveće zanimanje za nogomet za vrijeme velikih događanja i to pod uvjetom da i sami igramo značajniju ulogu. Uostalom, isto je primjetno i kod drugih sportova, poput nekad nevjerojatno popularne košarke, pa čak i rukometa. Na utakmicama nam je sve manje gledatelja, a i utakmice lige prvaka danas se više gleda kroz prizmu generacije ljubitelja kladionica nego istinskih ljubitelja i poznavatelja nogometne vještine. Uostalom, vidljivo je i da imamo sve manje pogodnih livada u gradovima za nogomet („zatrpana“ asfaltom, zgradama, ili nečim trećim). Nažalost, i klincima je danas važnije biti prisutnima na društvenim mrežama, nego biti vani i trčati „tamo za nekom loptom“.  Samim time, bitno se, već danas, sužava masa onih, koji bi „trebali“ biti konzumentima nogometnih TV programa. Također, zanimljivo je kako će PlanetSport 1 i 2 programi biti emitirani neprestano, dok će PlanetSport 3, 4 i 5 programi biti aktivni utorkom i srijedom na dan odigravanja utakmica.

 

PlanetSport paket

 

Novi paket će uz 5 PlanetSport programa sadržavati i 8 sportskih kanala (Sportskool, Motors TV, Extreme Sports, Nautical channel, SK Golf, Body in Balance, Lov i Ribolov, Auto Motor und Sport) kao i 2 kanala za odrasle (Hustler TV (HD), Private TV). Ipak, čini nam se da i u kompaniji na svijet gledaju retro pogledom,  obzirom da ovdje ne vidimo zanimanje na globalno popularnu košarku ili zaista planetarno popularni stolni tenis. Kao što je uobičajeno u ovakvim prilikama uvođenja novih usluga, potencijalni korisnici dobivaju i određene pogodnosti, kako bi iz kategorije potencijalnih postali stvarnim. Naime, sve do 1. listopada ove godine, „korisnici“ su oslobođeni plaćanja mjesečne naknade za korištenje PlanetSport programskog paketa. Svakako treba naglasiti i da su očekivanja prilično „velikog broja“ novih korisnika opravdana, ali je već sada uočljiv problem uvođenja novih usluga najviše kvalitete bez adekvatne optičke infrastrukture. Iako je optička infrastruktura na nivou cijele RH stanovnicima samo san, vjerujemo da bi ovakve usluge, ali i nove (koje će se tek pojaviti) opravdale ulaganje. Ovako, možemo samo žaliti što je javna nacionalna televizija uspjela ispustiti ovakav kolač i na taj način „pripomoći“ općem padu zanimanja za sport općenito, te i neizravno „pripomoći“ da naša sportska stvarnost bude takva kakva jest. 

 

Rezime: Vipnet je otkupio prava za Ligu prvaka do 2021. godine

 

Vipnet je prava otkupio za sezone 2018/2019, 2019/2020 i 2020/2021. Riječ je o 120 utakmica uživo koje će tijekom sezone biti emitirane u HD kvaliteti. Podsjetimo, Vipnet ima prava na sve utakmice uživo utorkom i sve utakmice uživo srijedom (osim jedne koju prvo odabire javna televizija). Prijenosi utakmica uživo počinju u kolovozu s posljednjom kvalifikacijskom rundom, nastavljaju se s prijenosima grupne te knockoutfaze. U okviru ugovora, Vipnet je otkupio prava na arhivske utakmice Lige prvaka. Osim arhive, Vipnet je nositelj prava i za otprilike 200 sati dodatnog sadržaja Lige prvaka poput sažetaka, magazina i sl.

UEFA Liga prvaka dostupna na svim Vipnetovim TV platformama

Utakmice Lige prvaka bit će dostupne na svim Vip i B.net TV platformama u svim dijelovima Republike Hrvatske. To konkretno znači da će korisnici Ligu prvaka moći pratiti u HD kvaliteti preko vlastite Vipnetove optičke mreže koja je dostupna u više od 480 tisuća kućanstava u Hrvatskoj. Pored toga, najgledanije sportsko natjecanje bit će dostupno u HD kvaliteti na Vip satelitskoj televiziji te na IPTV-u, odnosno na bakrenoj infrastrukturi.

 

Vip TV – najbogatija sportska ponuda na tržištu

 

Osim utakmica Lige prvaka koje su korisnicima nesumnjivo jedan od ključnih razloga za odabir TV providera, Vipnet već danas nudi najbogatiju sportsku ponudu na tržištu. Dokaz tome je i više od 120 programa u Osnovnom paketu, što je 25 više nego kod glavnog konkurenta. Premium sportski sadržaj koji se emitira na kanalima Sport klub 1 i Sport Klub 3 u Vipnetu već je dostupan u Osnovnom paketu, a Prošireni paket sadrži više od 25 HD kanala za koje Vipnet na hrvatskom tržištu ima ekskluzivu, kao i za esport sadržaj koji je također dostupan u Osnovnom paketu. Esport sadržajima Vipnet uočava potencijal novih generacija i novih trendova u sportu općenito. Naravno, unatoč predikcijama stručnjaka, nemoguće je s potpunom pouzdanošću predvidjeti budućnost, ali mnogi pripadnici novih generacija su oduševljeni upravo esportom (pod uvjetom da ih naši medicinski stručnjaci ne proglase ovisnicima). 

Pročitano 592 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja