Zaba je uvela plaćanje mobitelom koje plastične kartice šalje u povijest - a možda i iPhone?

Zaba je uvela plaćanje mobitelom koje plastične kartice šalje u povijest - a možda i iPhone?

Vijesti Napisao/la  Cobra Srijeda, 22 Studeni 2017 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Zagreb, 22. studenog 2017.               

Zaba je uvela plaćanje mobitelom koje plastične kartice šalje u povijest

U m-zabu je integrirana usluga m-novčanik s digitaliziranom go!card Mastercard karticom kojom je moguće plaćanje na prodajnim mjestima diljem svijeta

Zagrebačka banka prva je banka u Hrvatskoj koja je digitalizirala Mastercard karticu. Zaba je, naime, u aplikaciju m-zaba uvela novu uslugu m-novčanik kroz koju korisnici mogu plaćati mobitelom na način koji nalikuje dosadašnjem plaćanju karticom. Mobilni telefon u trenu plaćanja čak ne mora biti spojen na internet, niti korisnik treba pokretati aplikaciju m-zaba – može nastaviti koristiti aplikaciju koju je koristio tijekom čekanja u redu na blagajni, a mobitel treba samo na tren približiti POS uređaju. 


Ova inovativna usluga, koju je Zagrebačka banka razvila u suradnji s Asseco SEE Hrvatska, omogućava plaćanje mobitelom na svim POS uređajima koji prihvaćaju beskontaktne Mastercard i Maestro kartice, a trenutno je za korištenje u m-novčaniku moguće odabrati go!card Mastercard kreditnu karticu. Zaba je tako postala i prva banka koja ima beskontaktna plaćanja integrirana u aplikaciju mobilnog bankarstva.

m novcanik predstavljanje

„Gotovo pet milijardi ljudi u svijetu koristi mobilne telefone, a struka predviđa da će do 2022. u Europi biti više bezgotovinskih transakcija od onih koje podrazumijevaju gotovinu. U Zabi danas imamo gotovo 350 tisuća korisnika mobilnog bankarstva. Tehnološki napredak mijenja način na koji živimo pa potrošači traže brzo, jednostavno i sigurno iskustvo kupnje, u skladu s njihovim načinom života. Uvođenjem m-novčanika postali smo prva banka s Mastercard karticama u mobilnom novčaniku te prva banka koja je implementirala plaćanje bez pokretanja aplikacije na prodajnom mjestu, i to upravo u godini kad obilježavamo 10. godišnjicu m-zabe i go!card kartice“, istaknula je Dijana Hrastović, članica Uprave Zagrebačke banke.

Funkcionalnosti nove usluge objasnio je Luka Tomašković, direktor Kanala isporuke Zagrebačke banke koji je istaknuo da je za plaćanje mobitelom potrebno imati Android pametni telefon s podrškom za NFC i instaliranu m-zabu. Ukratko, to znači, da nećete s iPhoneom, kao najnaprednijim pametnim telefonima današnjice - prema riječima iz Applea, moći koristiti navedenu uslulgu. Za korištenje m-novčanika nije potrebno ići u poslovnicu, a nova usluga će tijekom 2018. biti dostupna i za ostale Mastercard i Maestro kartice. Osim toga, dodao je da je svim klijentima koji imaju m-zabu omogućena i nova usluga upravljanja dnevnim limitima po karticama, a uskoro će im biti dostupan i financijski planer. 

m novcanik

 

Naša istraživanja pokazuju da velika većina Hrvata digitalizaciju smatra pozitivnim procesom te traži više inovacija u različitim područjima, među njima i u segmentu financijskih usluga. Istovremeno, prema nekim procjenama korisnici pametnih telefona i tableta će do 2019. stvoriti gotovo 200 milijardi mobilnih transakcija godišnje. Ovo potvrđuje da i kod nas, kao i u svijetu, želja potrošača za jednostavnim, sigurnim i digitalnim rješenjima u platnoj industriji raste, a pametni telefoni nameću se kao logično sredstvo plaćanja. Mastercard je predan pružanju praktičnog iskustva korisnicima, a upravo su inovacije poput m-novčanika konkretan primjer ostvarivanja naše vizije o omogućavanju plaćanja preko svakog povezanog uređaja. Izuzetno nam je drago da je upravo Zaba kao naš prvi i dugogodišnji partner pokrenula prvi Mastercard digitalni novčanik na tržištu“, rekla je Sanja Žigić, direktorica kompanije Mastercard u Hrvatskoj.

Povodom uvođenja nove usluge, korisnici m-zabe i go!card Mastercard kartice moći će sudjelovati u nagradnoj igri u kojoj će svakog tjedna do kraja siječnja 2018. moći osvojiti pametni telefon Samsung Galaxy S8. Za sudjelovanje u nagradnoj igri potrebno je napraviti transakciju putem m-novčanika i prijaviti se za sudjelovanje u nagradnoj igri preko weba Zagrebačke banke. Osim igre, jako nas zanimaju prvi komentari korisnika m-novčanika te je u pripremi i nagradni natječaj u kojem će prvih 50 korisnika koji na našem webu podijele svoje iskustvo korištenja m-novčanika dobiti poklon-paket. Radi se o izuzetno praktičnoj stvari koja je, međutim u razvijenijim zemljama već uobičajena, no, treba napomenuti da se uz ovaj način korištenja otvaraju i nove mogućnosti zloupotreba računa korisnika, tako da bi isti o tome trebali voditi računa. 

Pročitano 600 puta
slika 3

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja