Lenovo Copilot+ osobna računala Lenovo Copilot+ osobna računala Izvor: Lenovo

Lenovo osnažuje sljedeću generaciju Copilot+ osobnih računala s najnovijim modelima Yoga Slim 7x i ThinkPad T14s Gen 6

Vijesti Napisao/la  Cobra Utorak, 04 Lipanj 2024 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
04. lipnja, 2024. | Zagreb l Uredio: Božidar Žitnik 

Lenovo osnažuje sljedeću generaciju Copilot+ osobnih računala s najnovijim modelima Yoga Slim 7x i ThinkPad T14s Gen 6 

Lenovo™ je predstavio Lenovo Yoga™ Slim 7x i Lenovo ThinkPad™ T14s Gen 6, svoja prva Copilot+ osobna računala sljedeće generacije koje pokreće Snapdragon® X Elite. Kako industrija osobnih računala ulazi u novu fazu ere umjetne inteligencije, Lenovo je spreman ponuditi nove razine personalizacije osobnog računalstva kroz portfelj osobnih računala. Copilot+ računala kombiniraju inteligentnu lokalnu softversku obradu zadataka, povećanu produktivnost, kreativnost i sigurnost kako bi pružila potpuno novo iskustvo u interakciji s osobnim računalom. Lenovo proširuje svoj već sveobuhvatan portfelj uređaja, softvera i optimiziranih usluga spremnih za AI s dva nova prijenosna računala za krajnje potrošače i poslovne korisnike — Lenovo Yoga Slim 7x i Lenovo ThinkPad T14s Gen 6.


Pokretani novim procesorom Snapdragon X Elite tvrtke Qualcomm Technologies s 12-jezgrenim Qualcomm Oryon™ CPU-om, Qualcomm Adreno™ GPU-om i namjenskim Qualcomm Hexagon™ NPU-om (jedinicom neuronske obrade), nova prijenosna računala isporučuju vodeće performanse računala po vatu s najbržim do AI NPU procesuiranjem do 45 trilijuna operacija u sekundi (TOPS). Uz najnovija poboljšanja od Microsofta i Copilot+, korisnici sada mogu pristupiti mogućnostima Large Language Model (LLM) čak i kada su izvan mreže, nudeći besprijekornu produktivnost i kreativnost. Najnovija Lenovo prijenosna računala omogućuju korisnicima pristup opsežnoj bazi znanja Copilot+, osnažujući ih da istražuju beskrajne kreativne mogućnosti. Iskorištavanjem generativne umjetne inteligencije i strojnog učenja, Copilot+ pomaže u sastavljanju teksta, izradi privlačnih vizualnih elemenata i pojednostavljenju uobičajenih zadataka produktivnosti. S mogućnošću izvanmrežnog rada s istom fluidnošću kao online, Yoga Slim 7x i ThinkPad T14s Gen 6 postavljaju nove standarde u AI PC inovacijama, obećavajući futurističko i pojednostavljeno korisničko iskustvo za krajnje korisnike.

„Dok ulazimo u početak ere računala s umjetnom inteligencijom — točku promjene na tržištu koja se događa jednom u 30 godina — ponosni smo što možemo ponuditi jedan od najširih portfelja uređaja koji podržavaju umjetnu inteligenciju, rješenja s AI-om i AI- optimizirana iskustva za korisnike širom svijeta i donijeti AI svima,” rekao je Luca Rossi, predsjednik Lenovo Intelligent Devices Group. „Lenovo Yoga Slim 7x i ThinkPad T14s Gen 6 najnoviji su članovi Lenovo portfelja uređaja koji koriste novu snagu umjetne inteligencije uključujući višednevno trajanje baterije i bržu, sigurniju lokalnu obradu koja korisnicima pruža vrhunsku personalizaciju i kontrolu, oslobađajući njihov neograničeni potencijal za kreativno izražavanje i neusporedivu produktivnost.”

„Sinergija između tvrtki Lenovo i Microsoft dokaz je naše zajedničke vizije inovacije i izvrsnosti. Naše partnerstvo bilo je ključno u pomicanju granica mogućeg, pružajući vrhunsku tehnologiju koja osnažuje i pojedince i organizacije da postignu više. Uz predstavljanje Copilot+ računala tvrtke Lenovo, Yoga Slim 7x i ThinkPad T14s Gen 6, postavljamo novi standard za računalstvo poboljšano umjetnom inteligencijom, nudeći neusporediva iskustva koja su i intuitivna i transformativna. Predanost Lenova kvaliteti, u kombinaciji s Microsoftovom kompetencijom za AI, osigurava da naši korisnici imaju pristup najnaprednijim i najpouzdanijim rješenjima na tržištu,” izjavio je Mark Linton, potpredsjednik Device Partner Sales, Microsoft Corp.

Lenovo ThinkPad_T14sIzvor: Lenovo

Lenovo Yoga Slim 7x—Pametniji način stvaranja 

Uz Lenovo Yoga Slim 7x kojeg pokreće umjetna inteligencija, kreatori mogu potrošiti manje vremena na uređivanje, renderiranje i obradu, a više vremena na stvaranje, bez obzira na to gdje se nalazili. Hexagon NPU u procesoru Snapdragon X Elite uređaja Lenovo Yoga Slim 7x pruža kreatorima ugrađeni pristup značajkama kao što su pretvaranje teksta u sliku, napredne funkcije za uređivanje fotografija i videa, stvaranje teksta i povratne informacije o uređivanju kao i mnoge druge funkcije koje oslobađaju vrijeme koje je bolje potrošiti na smišljanje novih kreativnih pothvata. Dodatna pametnija korisnička iskustva uključuju naprednu kvalitetu i funkcionalnost kamere i poziva, zvuk visoke razlučivosti, 4K streaming, bržu internetsku vezu i poboljšanu sigurnost. To znači da, iako Lenovo Yoga Slim 7x može brzo rješavati čak i složene zadatke, on je također iznimno energetski učinkovit kada procesorska opterećenja padnu, što dovodi do višednevnog trajanja baterije od 70Wh baterije tako da protok ideja nikada ne mora prestati. Lenovo AI Core također radi u tandemu sa Snapdragon X Elite procesorom kako bi inteligentno odredio točan korisnički scenarij, dinamički prilagođavajući snagu i učinkovitost ovisno o zadatku koji se obavlja. To znači pristup snažnim značajkama omogućenim AI-om u tankom prijenosnom uređaju koji je spreman za rad kad god i gdje god se pojavi kreativnost. 

S težinom od samo 1,28 kg i debljinom od 12,9 mm, Lenovo Yoga Slim 7x je jednako prenosiv koliko i moćan. Kreacije napravljene na Lenovo Yoga Slim 7x oživljene su na živopisnom 14,5” 16:10 3K 90Hz 1000nits, svjetline PureSight OLED, dodirnom panelu sa podrškom za 100% sRGB i P3 paletu boja, kao i podrškom za TUV Rheinland Low Blue Light. FHD MIPI IR web kamera označava jasnije slike u video pozivima i ima četiri Voice ID mikrofona za jasnije razgovore. Zvuk također zvuči živopisno čisto zahvaljujući vrhunskom zvučnom sustavu Lenovo Premium Suite s četiri zvučnika. Tipkovnica Premium Suite koristi tipke čiji je hod 1,5 mm prilikom svakog dodira. Dodatak novog Yoga premaza s dugotrajnijim svojstvima protiv masnoće poboljšava osjećaj tipkanja i udobnost, dok trackpad do 135x80 mm znači veću preciznost kada ste u pokretu.

Lenovo Yoga Slim 7x također je učinkovit u pogledu resursa u svom dizajnu i pakiranju, bez plastike u materijalu za pakiranje. Uređaj dolazi u kutijama izrađenim od FSC™ certificiranog papira i drugog kontroliranog materijala i koristi suho prešanu papirnu masu kao amortizaciju, a uključena sustavna torba izrađena je od brzo obnovljivih bambusovih vlakana. Lenovo također uključuje CO2 Offset Service prilikom kupnje ovog uređaja. Ova usluga pomaže u kompenzaciji procijenjenih emisija CO2 povezanih s korisnikovim uređajem tijekom njegovog prosječnog životnog ciklusa kupnjom kompenzacijskih kredita za podršku provjerenim CDM, Gold Standard®, Climate Action Reserve i klimatskim akcijskim projektima Ujedinjenih naroda koji imaju za cilj pomoći u smanjenju emisije CO2 u atmosferu. 

Yoga Slim 7x također ispunjava uvjete za uslugu Lenovo Premium Care, naprednu uslugu podrške koja pruža personaliziranu hardversku i softversku pomoć stručnih tehničara uz brze popravke kada je to potrebno.

ThinkPad T14s Gen 6 osmišljen za posao 

ThinkPad T14s Gen 6 prva je Lenovo komercijalna nova generacija Copilot+ računala i označava značajan korak u području računala s AI-om za komercijalnu upotrebu. S naprednim Snapdragon X Elite procesorom na ploči, opremljenim integriranim Adreno GPU-om i AI motorom na uređaju, ThinkPad T14s Gen 6 obećava vrhunsko korisničko iskustvo koje postavlja nove standarde u performansama i učinkovitosti za Windows poslovna prijenosna računala. Integrirani 45 TOPS NPU pruža vrhunske AI mogućnosti na uređaju usmjerene na povećanje produktivnosti i olakšavanje besprijekornih procesa stvaranja. Lenovo ThinkPad T14s Gen 6 korisnicima omogućuje istraživanje beskrajnih kreativnih mogućnosti s novim kreativnim alatima. Copilot+ pomaže u racionalizaciji uobičajenih zadataka produktivnosti kroz snagu generativne umjetne inteligencije i strojnog učenja, a uz besprijekornu integraciju u Microsoft 365 aplikacije radna učinkovitost postaje slična personaliziranom pomoćniku koji pokreće AI na dohvat ruke. 

Lenovo ThinkPad_T14sIzvor: Lenovo

Opremljen s do 64 GB brze LPDDR5x memorije i smješten u elegantnom 14” ultratankom obliku s uskim okvirima, ThinkPad T14s Gen 6 odiše profesionalnom sofisticiranošću. Korisnici će doživjeti izvanrednu video suradnju s praktičnom komunikacijskom trakom koja sadrži FHD+IR MIPI kameru s fizičkim zatvaračem kamere za privatnost. Korisnici mogu ostati povezani s Wi-Fi 7 i opcijskim 5G sub 6 mogućnostima, osiguravajući stalnu povezanost kamo god krenuli, a mogu imati koristi od baterije od 58 Wh za uživanje u višednevnom trajanju baterije koristeći energetski učinkovitiju ploču zaslona niske potrošnje. 

Windows na Snapdragon za Enterprise 

Kroz dugogodišnju trosmjernu suradnju, Lenovo, Qualcomm Technologies i Microsoft pripremili su opsežan popis više od stotinu poslovnih softverskih aplikacija neovisnih dobavljača softvera (ISV) optimiziranih za funkcionalnost na Windowsima koje pokreće Snapdragon. S pristupom koji razmišlja unaprijed i fokusom na kritična područja kao što su upravljanje uređajima, suradnja, produktivnost i chip-to-cloud sigurnost, ova kolaboracija aktivno surađuje s vrhunskim komercijalnim softverskim tvrtkama s dodanom vrijednošću, kao što je DynamoAI, koji koriste AI tehnologiju dizajniranu za postizanje vrhunske učinkovitosti i zaštite.

Lenovo_Yoga_Slim_7XIzvor: Lenovo

Kontinuirano čuvanje uređaja i podataka organizacija te zaštita privatnosti u eri umjetne inteligencije od ključne je važnosti. ThinkPad T14s Gen 6 pomaže upravljati i minimizirati rizike na svakoj krajnjoj točki s robusnim ThinkShield sigurnosnim značajkama i rješenjima koja daju prioritet zaštiti bez ugrožavanja učinkovitosti. Softverski partneri kao što je SentinelOne, na primjer, omogućuju tvrtkama da isporuče robusnu, višeslojnu obranu od ransomwarea. Nadalje, ThinkShield nudi otkrivanje prijetnji uz pomoć umjetne inteligencije sa sigurnim postupkom pokretanja i firmverom koji se samooporavlja, pruža čvrst temelj za ukupnu sigurnost sustava koji radi u suradnji s Qualcomm Secure Processing Unit s rješenjem Microsoft Pluton. 

Iskorištavajući opsežnu stručnost Lenova u isporuci prijenosnih računala ThinkPad temeljenih na ARM-u za poslovnu upotrebu, ThinkPad T14s Gen 6 ističe se nizom skalabilnih sigurnosnih značajki, uslugama prilagodbe i implementacije koje pokreće Lenovo TruScale™. Ovo omogućuje IT administratorima da strateški upravljaju implementacijom sljedeće generacije AI PC uređaja u cijeloj svojoj floti s preciznošću i povjerenjem. Ove su usluge osmišljene za zaštitu osjetljivih informacija i pružanje fleksibilnosti i kontrole neophodne za ispunjavanje specifičnih poslovnih potreba za implementacije većih razmjera.

Specifikacije proizvoda 

 

Lenovo Yoga Slim 7x (14”, 9)

Lenovo ThinkPad T14s Gen 6

Dimensions & Weight

(mm): 325 x 225.15 x as thin as 12.9mm 

(inches): 12.80” x 8.86” x as thin as 0.51“

 

Starting at 1.28kg (2.82lbs)

(mm):  313.6 x 219.4 x 16.9mm

(inches): 12.34” x 8.64” x 0.67“

 

Starting at 1.24kg (2.72lbs)

Display

 

14.5” 3K (2944 x 1840) 90 Hz 16:10

PureSight OLED Touch, 1000 nits peak, Delta E<1, 100% sRGB, 100% P3, VESA Certified DisplayHDR™

True Black 600, Dolby Vision®,

TÜV Low Blue Light Certification

14” WUXGA 16:10 IPS, 400 nits, Low Power, 100% sRGB, EyeSafe

14” WUXGA 16:10 IPS, Touch, DBEF5, 400 nits, 45% NTSC6

14” 2.8K OLED, 400 nits, 100% DCI-P3, Dolby Vision, HDR True Black 500, EyeSafe    

Processor

Qualcomm Snapdragon X Elite

Graphics

Snapdragon X Elite Qualcomm Adreno™ GPU

Memory

Up to 32 GB LPDDR5X 8448 MHz Dual Channel

Up to 64 GB LPRRD5X 8533MT/s Dual Channel

Storage

Up to 1TB PCIe Gen 4 2242 M.2

Operating System

Windows 11

Battery

70WHr

58WHr

Camera

FHD MIPI Webcam, IR Camera, Camera Shutter, Four Microphones

FHD + IR MIPI Camera with privacy shutter, always on Computer Vision HPD, Two Microphones

Ports

Left Side:

2 X USB Type-C™ (40Gbps, PD 3.1, DP 1.4)

 

Right Side:

1 X USB Type-C (40Gbps, PD 3.1, DP 1.4)

2 x USB-A (5Gbps)

2 x USB-C (USB4 40Gbps)

Audio jack

HDMI 2.1

 

Audio

Dolby Atmos® Audio

Dolby Audio, dual speakers

Connectivity

Wi-Fi 7, Bluetooth 5.3

Wi-Fi 7, Bluetooth 5.3

Security

 

Fingerprint Reader on Power Button

dTPM

Secured-Core PC

Colors

Cosmic Blue

Eclipse Black

 

 

 

 
Pročitano 357 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja