Uz snažnu potporu HT-a pobjednik Idea Knockouta startup STEMI uspješno se predstavio na sajmu CES

Uz snažnu potporu HT-a pobjednik Idea Knockouta startup STEMI uspješno se predstavio na sajmu CES

Vijesti Napisao/la  Cobra Ponedjeljak, 09 Siječanj 2017 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Božidar Žitnik, Agencijska vijest, Zagreb, 09.01.2017.

Uz snažnu potporu HT-a pobjednik Idea Knockouta startup STEMI uspješno se predstavio na sajmu CES

 

  • Zahvaljujući pobjedi na Idea Knockoutu pod pokroviteljstvom Hrvatskog Telekoma, startup STEMI sudjelovao je na najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike CES u Las Vegasu
  • Tehnološkim novinarima i investitorima iz cijelog svijeta predstavili su robot pauk Hexapod, interaktivnu platformu koja omogućava stjecanje STEM znanja i vještina
  • HT je najveći startup akcelerator u Hrvatskoj, koji pored vlastitog Hack it! hackatona i HT Innovation Campa na različite načine podupire akademsku i startup zajednicu

Na najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike CES koji se održao u Las Vegasu, predstavio se i hrvatski startup STEMI sa svojim robot-paukom. Odlazak u Las Vegas i prilika za predstavljanje pred tehnološkim novinarima, investitorima i distributorima iz cijeloga svijeta je nagrada za pobjedu na Idea Knockoutu 2016., čiji je generalni pokrovitelj Hrvatski Telekom. 

 

CES se održao po pedeseti put, a riječ je o jednom od deset najeksponiranijih medijskih događaja na svijetu, stoga je izlaganje na ovom događaju vrijedna prilika za promociju hrvatskih inovativnih proizvoda. STEMI je jedan od šestotinjak startupova iz cijelog svijeta koji je izlagao u Eureka Parku, za koji je apliciralo više od šest tisuća startupova, no mjesta je bilo samo za najinovativnije. Za njihovog robota zainteresirani su u Amazonu, Googleu, Samsungu, Philipsu i mnogim drugim velikim kompanijama, a priloge o njima snimili su mnogi online i TV mediji, uključujući CNN.

Robot pauk

„U 2017. godini želimo se okrenuti zapadnom tržištu Europe i Amerike te nam je odlazak na CES bila sjajna prilika da ostvarimo kontakte i poznanstva koja će nam pomoći to ostvariti“, poručio je jedan od osnivača STEMI-ja Marin Trošelj.

Hexapod robot-pauk tinejdžeri moraju sastaviti sami, prateći video-upute kroz koje stvaraju strast prema programiranju, elektronici i tehnologiji. Tek nakon što pauk sastave mogu njime upravljati preko aplikacije na mobitelu. Generalno pokroviteljstvo Idea Knockouta, najvećeg i najuzbudljivijeg regionalnog natjecanja tehnoloških ideja koji organizira magazin Bug, dio je dugoročne strategije Hrvatskog Telekoma koji se etablira kao najveći startup akcelerator u Hrvatskoj. Pored organizacije hackatona Hack It i HT Innovation Campa, HT suorganizira Zid poslovnog uspjeha te podupire akademsku zajednicu putem projekta STEM:HUB usmjerenog na stipendiranje studenata deficitarnih STEM zanimanja.

Osim STEMI-ja, u Eureka Parku predstavio se i startup MyBrushes iz Vukovara, koji je sa svojim zanimljivim konceptom četkice za zube za najmlađe također sudjelovao na Idea Knockoutu.  

Pročitano 446 puta
slika 3

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja