Cilj neto nultih emisija United Grupe odobren od Science Based Targets (SBTi) inicijative Cilj neto nultih emisija United Grupe odobren od Science Based Targets (SBTi) inicijative Izvor: United Grupa

Cilj neto nultih emisija United Grupe odobren od Science Based Targets (SBTi) inicijative

Vijesti Napisao/la  Cobra Petak, 02 Veljača 2024 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
2. veljače, 2024. | Zagreb l Uredio: Božidar Žitnik 

Cilj neto nultih emisija United Grupe odobren od Science Based Targets (SBTi) inicijative 

United Grupa, vodeći pružatelj telekomunikacijskih i medijskih usluga u jugoistočnoj Europi, sa zadovoljstvom objavljuje uspješno odobrenje cilja neto nultih emisija do 2040. godine od strane inicijative Science Based Targets (SBTi). Predanost kompanije održivosti okoliša usklađena je sa znanstveno utemeljenim pristupom, naglašavajući hitnost ublažavanja klimatskih promjena. SBTi je također potvrdio kratkoročne i dugoročne ciljeve United Grupe, čime je ojačana predanost ka kontinuiranom poboljšanju u pogledu održivosti. 


Znanstveno utemeljeni ciljevi, koji su priznati od strane SBTi, osiguravaju robustan okvir za kompanije poput naše da krenu putem smanjenja emisije stakleničkih plinova kao i usklađivanje s najnovijom znanošću o klimi i ciljevima Pariškog sporazuma. Sve s ciljem ograničavanja globalnog zatopljenja na 1,5°C iznad predindustrijskih razina, sprječavajući najgore utjecaje klimatskih promjena i potičući otporne, održive poslovne prakse. 

Miriam Di Traglia, izvršna direktorica za usklađenost, rizik i održivost, izjavila je: „Ova potvrda naglašava robusnost ekoloških ciljeva United Grupe u vrijeme kada su hitne klimatske mjere najvažnije. Prepoznajući odgovornost da vodimo primjerom, posvećeni smo smanjenju naših emisija dok istovremeno kataliziramo transformativne promjene u svim industrijama. Iskorištavajući snagu digitalizacije, posebno s mogućnostima koje pruža 5G tehnologija, nastojimo omogućiti i ubrzati veća smanjenja u industriji, osiguravajući snažan zajednički doprinos globalnim naporima u borbi protiv klimatskih promjena.”

Potvrđeni ciljevi United Grupe koji su znanstveno utemeljeni uključuju: 

  • Ukupni cilj neto nultih emisija

United Grupa obvezuje se postići nultu neto emisiju stakleničkih plinova u cijelom lancu vrijednosti do 2040. godine.

  • Kratkoročni ciljevi

United Grupa obvezuje se smanjiti apsolutne emisije stakleničkih plinova opsega 1 i 2 za 90% do 2030. godine u odnosu na 2020. baznu godinu. United Grupa se također obvezuje smanjiti apsolutni opseg 3 emisije stakleničkih plinova koji pokrivaju kupljenu robu i usluge, kapitalna dobra, aktivnosti povezane s gorivom i energijom i poslovna putovanja za 40% do 2030. godine u odnosu na 2022. baznu godinu.

  • Dugoročni ciljevi

United Grupa obvezuje se održavati najmanje 90% apsolutnih smanjenja emisija opsega 1 i 2 od 2030. do 2040. godine, u odnosu na 2020. baznu godinu. United Grupa obvezuje se smanjiti apsolutni opseg 3 emisije stakleničkih plinova koji pokrivaju kupljena dobra i usluge, kapitalna dobra i aktivnosti povezane s gorivom i energijom za 90% do godine u odnosu na baznu 2022. godinu.

Pročitano 292 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja