Foto: Mateo Gobo Foto: Mateo Gobo

Primjer strateškom pristupu tehnologiji: što se krije iza najnovijih Samsung preklopnih pametnih telefona?

Vijesti Napisao/la  Cobra Četvrtak, 22 Rujan 2022 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

22. rujna, 2022. | Zagreb Uredio: Božidar Žitnik 

Primjer strateškom pristupu tehnologiji: što se krije iza najnovijih Samsung preklopnih pametnih telefona?
 

Rigidni proizvodni proces, kao i odlična kvaliteta uređaja recept su za uspjeh i dobar brend 

S obzirom da se bavimo i poslovnom pričom tehnološkog svijeta, praćenje takvih vijesti tehnološkog sektora koji je u konstantnom porastu dio je svakodnevnice našeg posla. Dapače, ponekad i mi kao prosječni korisnici svih tehnoloških čuda volimo pročitati vijesti o najnovijim inovacijama i otkrićima, pogotovo kada na tržištu ti noviteti zažive. Odličan takav primjer uspjeha je predstavljanje Samsung Galaxy Z Flip4 i Galaxy Z Fold4 preklopnih pametnih telefona.


Nakon što su prošlogodišnji modeli osvojili tržište, ovogodišnji modeli samo su pojačali popularnost tzv. Foldables linije uređaja brojnim novitetima. Poslovna strategija gdje je Samsung slušao svoje korisnike i napravio poboljšanja na ovogodišnjim modelima pokazalo se odličnim poslovnim receptom, zbog čega smo malo odlučili istražiti više o ovim ljupkim preklopnjacima koji su vratili jedan staromodni koncept mobitela – natrag u mainstream.

 

Ekološki pristup

Fold-4-Flip4

Samsung kao tvrtka nije izostao iz svjetskih trendova borbe protiv globalnog zatopljenja. Naprotiv, aktivno su među prvima u Hrvatskoj krenuli s programom vraćanja uređaja starog za novo, čime su omogućili cirkularnu ekonomiju uređaja na lokalnoj razini. Nedavno su najavili i novu ekološku strategiju koja u svojim ciljevima uključuje postizanje nulte neto emisije ugljika u cijeloj tvrtki i planove za korištenje više obnovljive energije, kao i ulaganje i istraživanje novih tehnologija za razvoj energetski učinkovitih proizvoda, povećanje cirkularnosti potrošene vode i razvoj tehnologije za hvatanje ugljika.  

Mnogi bi čitatelji mogli reći da to nije ništa novo u 2022. godini, ali ovo je samo nastavak prethodne uspješne strategije. Inače su Samsung pametni telefoni i proizvodi poznati po kvaliteti, a dulji vijek trajanja tehnologije smanjuje sam otisak na okoliš. Razdoblja ažuriranja na Samsung pametnim telefonima uvijek traju iznimno dugo, zbog čega nije za čuditi da su često odabir broj 1 kod korisnika. Isto se može očekivati i za Galaxy Z Flip4 i Galaxy Z Fold4.

 

Kontrolirana proizvodnja 

Prije nego dođu u ruke korisnika, Samsung kao tvrtka ulaže velike napore u rigorozna testiranja. To je iznimno bitno za preklopne pametne telefone poput Galaxy Z Flip4 i Galaxy Z Fold4, čiji preklopni mehanizam treba izdržati i jednako kvalitetno raditi i nakon nekoliko stotina tisuća preklapanja.

Prilikom istraživanja naišli smo i na ovaj video koji pokazuje proces testiranja najnovijih preklopnjaka. Pogledajte video! U videu možete vidjeti kako se proizvode Samsung Galaxy Z Fold4 i Galaxy Z Flip4 u skladu s najnovijim standardima proizvodnje. Dodatno, testiraju se funkcije mreže, kamere i bežičnog punjenja, kao i ono najvažnije – preklapanja! Nama je najbolji dio testa vodootpornosti na vodu iz više kuteva.

Značajke bitne korisnicima

Samsung Galaxy Fold-4-Flip4

Na kraju, kao i recenzenti uređaja, obožavamo isprobati njihove funkcije i preporučiti ako su dobre. S Galaxy Z Fold4 i Galaxy Z Flip4, tih preporuka možda ima i previše! Dobar strateški pristup ovdje je pokazao da Samsung nije napravio preklopne pametne telefone samo radi „šminke“, nego je njihovu preklopnu srž prenio i na funkcionalnost.

Na primjer, na Galaxy Z Flip4 uređaju moguće je putem Cover Screen prednjeg zaslona snimati glavnom kamerom selfije u različitim kutovima, čim je preklopni dizajn postao esencija nekog iskazivanja privatnog sebe. Zato kada kažu da su ovi pametni telefoni za izražavanje vlastitog stila, doista možemo vidjeti i zašto, pogotovo kada takav preklopni dizajn stane u svačiji džep.

Nadalje, Galaxy Z Fold4 je ponudio sve što jednom IT biznismenu treba. Neki bi rekli da je to možda uređaj za nišniju publiku, ali zapravo – trebao bi ga probati svatko. Naime, kombinacija manjeg vanjskog zaslona koji se preklapanjem pretvara u moćan tablet unutarnjim zaslonom – prava je poslastica. Takav preklopni dizajn omogućio je implementaciju funkcija kao što je TaskBar za lako mijenjanje aplikacije koje se koriste, kao na računalu. Kako je zaslon velik, moguće je svoj rad podijeliti na nekoliko prozora odjednom i tako koristiti više aplikacija odjednom uz pomoć Multi-window opcije. Nišna publika? Ne, ovakva produktivnost treba svakome.

Od neodoljivog Galaxy Z Flip4 do moćnog Galaxy Z Fold4, Samsung je ovom serijom preklopnih pametnih telefona još jednom pokazao da je ljudska inovativnost granica koja služi da se probije. Kako su sada ovi modeli postali mainstream, možemo zaključiti da je ovo bio sjajan tehnološki, ali i poslovni potez tvrtke.

Baš sada je aktualna i posebna promocija gdje uz kupnju Galaxy Z Flip4 i Galaxy Z Fold4 na poklon dobivate Galaxy Watch5, također nedavno predstavljeni pametni sat o kojem ćemo možda pisati ubuduće! Ponuda vrijedi do 16. listopada 2022. godine ili do isteka zaliha. Za ostvarivanje prava na poklon potrebno je da, nakon preuzimanja kupljenog Samsung Galaxy Z Flip4 ili Samsung Galaxy Z Fold4 uređaja iz ove promocije, krajnji korisnik tog uređaja na istom uređaju izvrši putem Samsung Members aplikacije prijavu za sudjelovanje u ovoj promociji najkasnije do 30. listopada 2022. godine.

Samsung Galaxy Z Flip4 i Fold4 - promocija

Pročitano 206 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja