Foto: Mateo Gobo Foto: Mateo Gobo

Ovaj vikend Labin se pretvara u središte IT industrije u Hrvatskoj - Počinje Digital Labin 2022.

Vijesti Napisao/la  Cobra Srijeda, 21 Rujan 2022 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

21. rujna, 2022. | Zagreb Uredio: Božidar Žitnik 

Ovaj vikend Labin se pretvara u središte IT industrije u Hrvatskoj - Počinje Digital Labin 2022.

 

Ružičasta budućnost našeg rudarskog grada 

Za nešto više od 24 sata počinje Digital Labin 2022. konferencija, koja je glavna tema svih razgovora posljednjih tjedana u Labinu. Lloyds digital pobrinuo se da ovog vikenda Labin postane središte IT industrije u Hrvatskoj. Konferencija je rasprodana do posljednjeg mjesta, te će se tako u našem rudarskom gradu okupiti preko 600 najvećih stručnjaka iz industrije digitalnog dizajna i developmenta.


U petak, 23.9. održat će čak 5 stručnih radionca na 5 različitih lokacija u prostorima Društveno-kulturnog centra Lamparna, Gradske knjižnice, Srednje škole Mate Blažine te Sportskog centra Franko Mileta, a voditelji radionica su međunarodni stručnjaci iz industrije, iz tvrtki kao što su Kiwi.com, Bornfight i Infinum, a u subotu 24.9., na glavnom danu konferencije održat će se simultano predavanja na dvije lokacije - Hangar Arena (Design & UX) te Mine Hall (Dev & Data).

DigitalLabin 
Dvorana Sportskog centra Franko Mileta nosi ime Hangar Arena, kako ju Lloydsovci vole interno nazivati, a voditeljica programa je Iva Šulentić, dok je Mine Hall ime kojim su interno nazvali prostor Lamparne, gdje će program voditi Ivan Šarić.

DigitalLabin 
Pripreme su u punom jeku, Labin već sad poprima ružičastu boju, a zasjati će u punom sjaju tijekom petka i subote, sinergijom mlade ekipe iz Lloyds digitala, Sonoluxa te Levela52. 

Od raznih detalja ružičaste boje koje će osvanuti po ulicama grada, ova mlada ekipa osvjetlit će Labinske rudarske znamenitosti ružičastim bojama, a iz Lloydsa kažu kako ove godine posebnu čast imaju što će se dio konferencije održati u Lamparni, gdje je prvotno bio predviđen 4. program Bijenale Industrijske Umjetnosti/Industrial Art Biennial (IAB), koji se trebao održati upravo u terminu od 17.9. do 29.9., gdje je dio konferencije Digital Labin 2022. trebao biti jedan od pratećih programa. Biennale_2023

S obzirom da je 4. program Bijenale Industrijske Umjetnosti/Industrial Art Biennial (IAB) odgođen za slijedeću godinu, prostor Lamparne će u tom periodu umjesto prepun umjetnika i kustosa te iznimne industrijske umjetnosti biti središte okupljanja stručnjaka iz IT industrije. Ova dva naizgled nespojiva svijeta, pronašla su zajednički jezik i spojili nespojivo. 

Tako će u sklopu konferencije Digital Labin 2022., koja će okupiti preko 600 ljudi, biti najavljen i program 4. Bijenala industrijske umjetnosti/Industrial Art Biennial (IAB) koje će se održati na ukupno 14 lokacija u Labinu, Raši, Puli i Rijeci od 13.5. do 30.6.2023., na način da će se ispred Lamparne (Mine Hall - Dev & Data track) biti postavljena 4 metra visoka metalna skulptura u obliku dva ukrštena rudarska čekića, radničko-umjetnički rad Metal Gurua pod nazivom “UC XXI – Ustav”. 

Digital Labin 2022. konferencija ove godine održat će se pod pokroviteljstvom Grada Labina, Turističke zajednice Labin Rabac te Turističke zajednice Istarske Županije, te smo im zahvalni na podršci i sinergiji kojom grad Labin zajednički postavljamo na svjetsku mapu i pokazujemo našim sugrađanima ali i ostatku regije kako je budućnost našeg grada zbilja ružičasta. 

Brojimo sitno - Sretno! 

Dig-it-All!
DigitalLabin

Pročitano 103 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja