LG postavlja trendove sa 6G THZ dalekosežnim pojasom nove generacije

LG postavlja trendove sa 6G THZ dalekosežnim pojasom nove generacije

Vijesti Napisao/la  Cobra Subota, 17 Rujan 2022 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

17. rujna, 2022. | Zagreb Uredio: Božidar Žitnik 

LG postavlja trendove sa 6G THZ dalekosežnim pojasom nove generacije

 

Kompanija sada može bežično slati i primati 6G THz podatke na udaljenosti od 320 metara 

LG Electronics (LG) ponovno je potvrdio svoje globalno vodstvo u tehnologiji mobilnih mreža, uspješno testirajući bežični prijenos i prijam podataka od 6G THz – u frekvencijskom rasponu od 155 do 175 GHz – na udaljenosti od 320 metara na otvorenom.


To dostignuće ostvareno 7. rujna na Institutu Fraunhofer Heinrich Hertz (HHI – Fraunhofer Heinrich Hertz Institute) u Berlinu značajan je korak ka komercijalizaciji 6G THz u otvorenim i zatvorenim urbanim područjima budući da je referentna pokrivenost baznih stanica za urbane makroćelije oko 250 metara na otvorenom. To je veliki skok i u odnosu na kolovoz 2021. kada je LG dokazao da može prenositi 6G THz podatke na udaljenosti od 100 metara na otvorenom.


6G-THz-LG-Yeongho-Je_Thomas-Merkle-Director-Fraunhofer-IAF_02
6G, koji koristi ultraširokopojasne frekvencije, ima relativno mali domet te je moguć gubitak snage od prijenosa do prijama. Kako bi riješili te probleme, LG, Institut Fraunhofer Heinrich Hertz i Institut za primijenjenu fiziku čvrstog stanja Fraunhofer (IAF – Fraunhofer Institute for Applied Solid State Physics) zajednički su razvili pojačalo koje može povećati snagu prijenosa i pojačalo prijamnika s niskim šumom koje poboljšava kvalitetu dolaznog signala. 

Višekanalno pojačalo koje je korišteno u demonstraciji ima izlaz veći od 20dBm što predstavlja povećanje od preko 5dBm u odnosu na rješenja koja su LG, HHI i IAF postavili u prethodnom ispitivanju. Korišteno je i pojačalo prijemnika koje minimizira stvaranje šuma kod prijamnog signala. Te nove tehnologije integrirane su u LG-ev najnoviji modularni dizajn spreman za buduću proizvodnju integriranih krugova kako bi se olakšao put prema komercijalizaciji.

„S ovim najnovijim uspjehom korak smo bliže ostvarenju 6G brzina od 1 terabita u sekundi u otvorenim i zatvorenim urbanim područjima,“ rekao je dr. Kim Byoung-hoon, tehnički direktor i izvršni potpredsjednik LG Electronicsa. „LG će nastaviti surađivati ​​s istraživačkim institutima i inovatorima kako bi dodatno učvrstio vodstvo u 6G tehnologiji. Očekujemo da će 6G biti glavni pokretač budućeg poslovanja i novih korisničkih iskustava, stoga ne postoji mjesto na kojem bismo radije bili nego ovdje, na čelu njegova razvoja.“

LG planira objaviti potpune rezultate svog najnovijeg testa 6G komunikacija i pregled dosadašnjeg razvoja tehnologije na nadolazećem 6G Grand Summitu koji će se održati 23. rujna u LG Science Parku u Seulu. Tvrtka je domaćin događaja u suradnji s Korejskim naprednim institutom za znanost i tehnologiju (KAIST – Korea Advanced Institute of Science and Technology) i Korejskim istraživačkim institutom za standarde i znanost (KRISS – Korea Research Institute of Standards and Science).

Očekuje se da će rasprave o standardizaciji 6G mreže započeti oko 2025. godine, a komercijalizacija tehnologije predviđena je za 2029. U usporedbi s 5G bežičnim mrežama, 6G će pružiti daleko bolje brzine prijenosa podataka s nižom latencijom i većom pouzdanošću.

Globalne tvrtke utrkuju se za ulazak u 6G prostor s obzirom na ključnu ulogu koju će imati u omogućavanju svih vrsta inovacija, od ultrarealističnih mobilnih holograma do sljedeće faze interneta stvari  i ambijentalnog računalstva, koje će osigurati fleksibilnije i osobnije iskustvo kroz organsko povezivanje ljudi, predmeta i prostora.

Kako bi osigurao svoje kontinuirano vodstvo u 6G, LG aktivno surađuje s renomiranim istraživačkim institutima, sveučilištima i tvrtkama iz cijelog svijeta. Kompaniji je također cilj uspostaviti suradnje u području istraživanja i razvoja  osnovnih 6G tehnologija s organizacijama, uključujući HHI, IAF, KAIST, KRISS i Keysight Technologies, Inc., kako bi se ubrzao dolazak sljedeće generacije bežičnih mrežnih komunikacija.

Također, Savez sljedeće generacije (Next G Alliance), inicijativa Saveza za rješenja u telekomunikacijskoj industriji (ATIS – Alliance for Telecommunications Industry Solutions) odabrao je još u lipnju 2021. upravo LG za predvodnika radne skupine za aplikacije koja će raspravljati o 6G tehnologijama i voditi budući smjer 6G telekomunikacijskih usluga.

Pročitano 114 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja