I'll be back

I'll be back

Vijesti Napisao/la  Cobra Srijeda, 20 Srpanj 2016 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

20.07.2016. Božidar Žitnik

Vrlo su "zanimljive" PR objave pojedinih proizvođača pametnih telefona o dugo iščekivanim uređajima. Zvuče nam poput groteske. No, ovaj put nemamo takvu najavu, možda čak i gore, imamo "glasinu". No, zato se sada (možda?) radi o dugo iščekivanim uređajima. Zanima Vas dalje? Nas, da.

 

Nakon što je finska Nokia prodala Lumia brand kompaniji Microsoft, većina korisnika se s nostalgijom prisjećala ranijim Nokia modela pametnih telefona, ali i onih ranijih, sjajnih uređaja koji su obilježili jednu epohu. No, raduje nas skorašnji završetak ugovornog embarga, kao i glasine koje su se pojavile o novitetima iz Finske. Naime, embargo istječe u 4 kvartalu ove godine, a prema glasinama, Nokia bi trebala neposredno po isteku embarga izbaciti dva nova uređaja. Prve glasine o Nokia C1 pojavile su se još u svibnju, a prema njima, uređaj bi dolazio s 5 inčnim zaslonom, kamerama od 8 i 5MP, s Intelovim procesorom, 2GB RAM memorije, te u Android i Windows 10 varijanti. No, prema najnovijim informacijama, biti će dvije varijante, 5.2 i 5.5 inčnim 2K zaslonom, te Snapdragon 820 chipsetom, te Adreno 530 grafikom. Naravno, to baca sasvim novo svjetlo, jer će se očito raditi o premium uređajima koji nas još više intrigiraju. Također, uređaji će imati IP68 certifikaciju, što znači da su, poput npr. Samsung serije 7, otporni na prašinu i vodu. Uređaje će proizvodi kineska kompanija Foxconn, a distribuirati će se kroz kompaniju HMD Global koja je i nastala kako bi stvorila novu generaciju Nokia pametnih telefona i tableta. Kompanija ima i 10-godišnji ugovor o proizvodnji i distribuciji. Važno je i napomenuti da su od Microsofta otkupljena prava o korištenju branda Nokia do 2024. godine. Također, zanimljivo je da će uređaji doći s Android 7.0 Nougat OS-om što bi moglo pripomoći i novom zaletu naših Bajadera.

Android Nougat

 

Samo bi trebalo pokušati kontaktirati HMD Global, i poslati im nekoliko kutija. Vjerujemo da će se i u Appleu i Samsungu zabrinuti zbog ovog povratka, obzirom da Nokia već poznaje kako je biti broj jedan i kako doći do pozicije. Ne treba niti govoriti o kvaliteti uređaja i dizajna koji su uvijek bili na vrhu.

 

arto nummela

Arto Nummela, CEO, HMD global (izjava od 18. svibnja 2016.)  

“Potpuno ćemo se fokusirati kako bi stvorili jedinstvenu nišu Nokia mobitela i tableta, koji će odgovarati potrebama korisnika. Brandiranje je presudna razlikovnost u svijetu mobitela, a stoga je i naš poslovni model u središtu jedinstvene prednosti Nokia branda. Naravno i bogato iskustvo u prodaji i marketingu. Raditi ćemo zajedno s najboljim proizvođačima i distributerima svijeta, kako bi korisnici što prije dobili ono što žele.“

Pročitano 723 puta
slika 3

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja