Lenovo predstavlja nova Yoga osobna računala koja potiču potrošače da naprave više, na svoj način

Lenovo predstavlja nova Yoga osobna računala koja potiču potrošače da naprave više, na svoj način

Vijesti Napisao/la  Cobra Utorak, 10 Svibanj 2022 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

10. svibnja, 2022. | Zagreb Uredio: Božidar Žitnik 

Lenovo predstavlja nova Yoga osobna računala koja potiču potrošače da naprave više, na svoj način

 • Na vrhuncu prijenosnih performansi, nova sedma generacija Yoga Slim premium linije prijenosnih računala donosi snagu, fleksibilnost i kolaborativne značajke, kao i pametne prilagodljive performanse značajki Lenovo X Power uparenih s briljantnim vizualnim prikazom Lenovo PureSight zaslona.
 • Dizajniran za moderan dom, novi Yoga AIO 7 ima lako podesivu šarku ekrana i beskrajne mogućnosti device-to-device suradnje za hibridni način života.
 • Zahvaljujući Lenovo CO2 Offset usluzi, emisije ugljika novih Yoga računala se kompenziraju od proizvodnje do prosječnog životnog ciklusa uređaja u Europi, Bliskom istoku i Africi.

 

Lenovo je predstavio novu generaciju vrhunskih, ultra tankih Windows 11 Yoga prijenosnih računala:

 • Flagship model, 14-inčni Yoga Slim 9i, prijenosno računalo certificirano1 kao ugljično neutralno koje nudi veću produktivnost i nevjerojatnu zabavu u pokretu
 • Yoga Slim 7i Pro X i Yoga Slim 7 Pro X, potaknuti Lenovo X Power koji omogućuje kreativnost bilo gdje i bilo kada
 • Yoga Slim 7i Carbon koji spaja snažnu mobilnost s izdržljivim stilom.

 

Nova linija Yoga uređaja donosi osvježenja 14-inčnih i 16-inčnih Yoga Slim 7 Pro, Yoga Slim 7i Pro i Yoga 7. Nastojeći zadovoljiti potrebe novog hibridnog kućnog ureda, Lenovo je također najavio novi Yoga AIO 7; novo 4K 27-inčno stolno računalo koje ima ergonomsku šarku za beskrajnu prilagodljivost, nudi suradnju na više uređaja te uključuje moderni inženjering za suvremeni dom. 

 


 

„Hibridni život nova je norma koja je inspirirala razvoj nove generacije Lenovo Yoga uređaja. Naš je cilj osnažiti ljude da 'budu svoji' – da koriste, stvaraju i surađuju pod vlastitim uvjetima”, rekao je Ouyang Jun, potpredsjednik tvrtke Lenovo i generalni direktor segmenta Intelligent Devices Group Consumer Business. „Dizajnirali smo i osmislili nova Yoga računala s pametnijim značajkama i još boljim vrhunskim korisničkim iskustvom kako bismo pomogli ljudima da ostvare svoje ambicije, opuste se i rade stvari na svoj način.”

 

Lenovo Yoga: Premium, moćan i prijenosan

Yoga_Slim_7i_Pro_X
 

Izrađena kao spoj nevjerojatne prenosivosti i svestranosti s više snage, konvertibilna prijenosna računala Yoga 2-u-1 tvrtke Lenovo bila su pioniri u otvaranjima mogućnosti za korisnike u pogledu okretanja i preklapanja, bilo da je riječ o poslu ili igrama. Podbrend Yoga se od tada proširio na još više premium uređaja za krajnje korisnike koji sada obuhvaćaju više faktora oblika, uključujući ultra-tanka prijenosna računala, stolna računala, Chromebook uređaje i tablete. U današnjem novom hibridnom okruženju, nova generacija Yoga uređaja osmišljena je kako bi pomogla ljudima u suočavanju s novim izazovima i prilikama kada su u pitanju načini kako se povezuju, stvaraju i surađuju iz kuće, škole, ureda i šire - dajući korisnicima alate kako bi mogli učiniti više i slobodu u tome da budu svoji. 

Nova linija Lenovo Yoga Slim uređaja primjer je vrhunca ove izvedbe i prenosivosti – definirana profinjenom izradom, vrhunskim iskustvima i hrabrom inovacijom. Ova ultra-tanka prijenosna računala integriraju udobno zakrivljene rubove s mekim konturama za lakšu i udobniju mobilnost i rukovanje. Također, izrađena su za vrhunska iskustva, a pokreće ih Lenovo X Power, novi definirani skup značajki predan boljoj nadograđenoj izvedbi. Uz to, računala su poboljšana neponovljivim PureSight zaslonima tvrtke Lenovo koji postavljaju novi standard vrhunskih značajki za oštrije, brže, realističnije vizualno iskustvo s Eyesafe certifikatom. 

Yoga Slim linija predstavlja vrhunske, prijenosne performanse – osnažuje korisnike da se prilagode hibridnom životu kroz pametnije performanse, sigurnost i prepoznavanje – sve to omogućuje Lenovo A.I. Engine+. Pametne  performanse A.I. pogonskog sklopa (engine) mogu predvidjeti potrebe korisnika za snagom ili baterijom na temelju onoga što rade, dok Lenovo Intelligent Sense i Integrirana sigurnost, također dio Lenovo A.I. Engine+, pomažu da rad i igra na Yoga uređajima ostanu jednostavni i sigurniji.

 

Potrošači također mogu uzeti naprednu podršku tvrtke Lenovo koja nudi Premium Care za poboljšano iskustvo usluge. VIP usluga uključuje prioritetni tretman, personaliziranu hardversku i softversku podršku stručnjaka, godišnje provjere stanja računala, te mnoge druge usluge.

 

Novi Yoga Slim i Convertible uređaji 7. generacije uključuju Lenovo CO2 Offset uslugu kao standard u Europi, Bliskom istoku i Africi. Verificirana usluga uzima u obzir prosječne emisije ugljika povezane s odgovarajućim uređajem, od proizvodnje do isporuke i prosječnog životnog ciklusa (do 5 godina). Osim toga, podržava projekte Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama kako bi se osigurao utjecaj i integritet ekoloških projekata.

 

Yoga Slim 9i: Pametan. Održiv. Snažan. 

Prijenosno računalo certificirano kao ugljično neutralno, Yoga Slim 9i (14”, 7) idealan je za ekološki osviještene korisnike bez kompromisa u pogledu mobilnog luksuza, vrhunskih značajki za zabavu i performansi s A.I. pogonom. Obuhvaćen u 3D staklu, udobni dizajn tankog i laganog kućišta od 14,9 mm ima zaobljene, glatke konture za udobnije rukovanje i iskustvo držanja.

13_Yoga_Slim_9i_Gen7
Spoj mobilnosti i performansi, Yoga Slim 9i također redefinira značenje prijenosne zabave i stvaranja sadržaja. Ima 14-inčni 16:10 koji može uključivati do 4K OLED PureSight zaslon osjetljiv na dodir, upotpunjen sa Sound by Bowers & Wilkins. Vizualno iskustvo Lenovo PureSight na opcionalnom 4K OLED zaslonu pruža ultra oštre detalje i jasnoću te bogate, foto-realistične boje — od duboke crne do žarko svijetlih. Uz Vesa Certified Display HDR True Black 500, njegova dubina od 10 bita može prikazati više od milijardu boja u jednom pikselu i puni raspon boja od 100% DCI-P3.

Yoga_Slim_9i_Gen7
Yoga Slim 9i svojim korisnicima omogućuje pristup prijenosnom načinu rada koji im se prilagođava, a pokreće ga Intel Evo koji sadrži Intel Core procesore 12. generacije. Pokrećući pametnija iskustva nove razine, Lenovo A.I. Core 2.0 donosi poboljšane performanse s AI-om i pametniju sigurnost, što uključuje enkripciju na razini hardvera dizajniranu za zaštitu uređaja od napada root-a i ransomware-a. Također, ovisno o zadatku i količini opterećenja sustava, A.I. motor također može dinamički prilagoditi brzinu ventilatora i performanse hardvera kako bi optimizirao i ubrzao performanse.

Cijena i dostupnost

 • Početna cijena Yoga Slim 9i (14”, 7) iznosi 1.899€ a očekuje se da že biti dostupna u lipnju 2022.
 • Početna cijena Yoga Slim 7i Pro X (14”, 7) s Intel Core procesorom iznosi 1.299€ a očekuje se da će biti dostupna do kraja lipnja 2022. Početna cijena Yoga Slim 7 Pro X (14”, 7) s AMD Ryzen 6000 Serijom procesora iznosi 1.199€ a očekuje se da će biti dostupna do kraja lipnja 2022.
 • Početna cijena Yoga Slim 7i Carbon (13”, 7) iznosi 1.199€ a očekuje se da će biti dostupna do kraja lipnja 2022.
 • Početna cijena Yoga Slim 7 Pro (14”, 7) s AMD Ryzen 6000 Seriejom procesorom je 999€ a očekuje se da će biti dostupna do kraja kolovoza 2022.12 Početna cijena većeg Yoga Slim 7 Pro (16”, 7) s AMD Ryzen 6000 Serijom procesora je 1.499€ a očekuje se da će biti dostupna do kraja srpnja 2022.
 • Početna cijena Yoga Slim 7i Pro (14”, 7) s Intel Core procesorom iznosi 1.099€ a očekuje se da će biti dostupna do kraja srpnja 2022. Početna cijena većeg Yoga Slim 7i Pro (16”, 7) s Intel Core procesorom iznosi 1.599€ a očekuje se da će biti dostupna do kraja srpnja 2022.12
 • Početna cijena Yoga AIO 7 (27”, 7) iznosi 1.499€ a očekuje se da će biti dostupna do kraja lipnja 2022.
 • Početna cijena Yoga 7 (14”, 7) iznosi 1.099€ a očekuje se da će biti dostupna do kraja lipnja 2022.
 • Lenovo Smart Lock Services – dostupnost na globalnim tržištima očekuje se tijekom rujna 2022.
Pročitano 138 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja