Američka agencija za zaštitu okoliša dodijelila LG-u priznanje ENERGY STAR 2022

Američka agencija za zaštitu okoliša dodijelila LG-u priznanje ENERGY STAR 2022

Vijesti Napisao/la  Cobra Subota, 07 Svibanj 2022 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

07. svibnja, 2022. | Zagreb Uredio: Božidar Žitnik 

Američka agencija za zaštitu okoliša dodijelila LG-u priznanje ENERGY STAR 2022. 

Prepoznat za izvrsnost u području održivog okoliša,

LG je također osvojio nagradu za tehnologije u nastajanju 

Američka agencija za zaštitu okoliša (EPA) proglasila je LG Electronics ENERGY STAR® partnerom godine za izvrsnost u području održivosti za 2022. godinu. Od 2012. godine LG je devet puta dobio ovo prestižno priznanje koje predstavlja predanost kompanije zaštiti okoliša ponudom proizvoda i promocija s certifikatom ENERGY STAR.


Uz nagradu za partnera godine, LG je prošli mjesec dobio i nagradu ENERGY STAR za tehnologiju u nastajanju, a EPA je dodijelila i priznanja za 43 LG-eva modela hladnjaka i zamrzivača. Tako je LG dobio više priznanja od bilo kojeg drugog branda. Nagrađivani modeli imaju napredne kompresore i koriste R-600a, radnu tvar s vrlo niskim potencijalom globalnog zagrijavanja (GWP). 

Hladnjaci koji imaju navedene značajke nadmašuju minimalni savezni standard za najmanje 25 posto kada je kompresor u prilagodljivom načinu rada u usporedbi s načinom rada s fiksnom brzinom. Istaknuti proizvodi također sadrže radnu tvar i pjenu s niskim potencijalom globalnog zagrijavanja (ispod 15). Kompresor Inverter Linear Compressor™*, koji se nalazi u LG-evim hladnjacima, učinkovito održava hranu svježom te smanjuje razinu buke u usporedbi s LG-evim konvencionalnim modelima.

Svake se godine ENERGY STAR dodjeljuje kompanijama i organizacija koje su dale izniman doprinos zaštiti okoliša kroz vrhunska energetska dostignuća. Dobitnici nagrade ENERGY STAR u svojoj su industriji predvodnici u proizvodnji, prodaji i usvajanju energetski učinkovitih proizvoda, domova, zgrada, usluga i strategija. Ti su napori ključni za borbu protiv klimatske krize te zaštitu javnog zdravlja.

U okviru svoje inicijative Zero Negative Environmental Impact, LG planira uspostaviti više proizvodnih stanica koje imaju pozitivan utjecaj na okoliš. Kako bi osigurao da kompanija postigne svoje dugotrajne ciljeve u pogledu ugljične neutralnosti i kružnog gospodarstva, LG je najavio namjeru smanjivanja upotrebe plastike na bazi petrokemije uvođenjem do 600.000 tona reciklirane plastike u svoj proizvodni proces do 2030. i do tada gotovo udvostručiti oporabu elektroničkog otpada na 8 milijuna tona.

LG jasno pokazuje što je potrebno za izgradnju održivije budućnosti, prema riječima Michaela S. Regana, administratora EPA. „LG je još jednom pokazao kako je poduzimanje akcija u svrhu potpore gospodarstvu temeljenom na čistoj energiji dobro ne samo za okoliš, već i za poslovanje i kupce. Svjesni smo da ćemo svi zajedno i dalje morati raditi na rješavanju klimatske krize”, istaknuo je Regan.

 

Pročitano 135 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja