HONOR i WGSN otkrivaju tehnološke i modne trendove

HONOR i WGSN otkrivaju tehnološke i modne trendove

Vijesti Napisao/la  Cobra Srijeda, 17 Studeni 2021 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

17. studenog, 2021.| Zagreb
Uredio: Božidar Žitnik 

HONOR i WGSN otkrivaju tehnološke i modne trendove 

Glavni dizajner tvrtke HONOR otkriva proces dizajna koji stoji iza lansiranja modela HONOR 50 

Kako bi proslavili lansiranje novog HONOR 50 pametnog telefona, HONOR je pozvao WGSN i grupu stručnjaka, među kojima je i glavni dizajner kompanije HONOR Yuan Ze, kako bi razgovarali o rastućim trendovima koji podrazumijevaju spoj tehnologije i dizajna, kao i o ponašanju korisnika koji se sve više žele izdvojiti iz gomile u vremenu metaverzuma. U novom izvještaju, HONOR pruža uvid u proces dizajniranja sofisticiranog uređaja kao što je HONOR 50 radi odražavanja promjenljive potrebe korisnika u 2021. godini i kasnije.


Zaokret ka spajanju tehnologije i mode 

Tokom panel diskusije, iz WGSN-a, vodećeg svjetskog autoriteta iz područja potrošačkih i dizajnerskih trendova, otkrivaju da postoji promjena u ponašanju potrošača i nazivaju je „svakodnevnom ekstravagancijom” – koja vidi korisnike koji se prepuštaju sve većoj želji bijega od običnog i traže zadivljujuće trenutke koji podižu, povećavaju i potiču optimizam za budućnost. „Izražajni jezik dizajna bavi se problemom homogenosti stila u tehnološkom prostoru, čineći tehnologiju osobnijom i reprezentativnijom našim identitetima.”, kažu iz WGSN-a.

 

Jedinstvene boje koje pomažu potrošačima da se smjelo stilski izraze

Honor_sketch

 

U skladu s obnovljenim pristupom beskompromisnom stilu, WGSN je otkrio da je monogramski izgled tu kako bi ostao, a korisnici prihvaćaju nove načine izričaja stila i podizanja modnih identiteta kroz hrabri izgled. „Trenutno smo svjedoci nove ere monogramske mode, s brendovima koji koriste monograme kako bi svoje modne priče podigli na viši nivo, stvarajući veći angažman kod potrošača željnih da pronađu nove načine da izraze svoj stil“, navode iz WGSN-a.

 

U svjetlu rastuće potražnje za monogramom, HONOR 50 je dizajniran u nizu zadivljujućih boja i opcija inspiriranih modnom pistom. 

„Vidjeli smo promjenu u ponašanju kod potrošača koji traže nova iskustva i nove načine za izražavanjem kroz izbor pametnih telefona. U skladu s time, željeli smo se odmaknuti od tradicionalnih monokromatskih boja mobilnih telefona nudeći izbor jedinstvenih boja koje omogućavaju potrošačima da izaberu najbolje boje koje predstavljaju njihov jedinstveni stil i identitet”, kaže Yuan Ze, glavni dizajner u kompaniji HONOR.

 

„HONOR 50 razlaže pet slova i rekonstruira ih kako bi stvorio novu i holističku sekvencu slika koja prenosi energičan i živahan vizualni efekt. Ovaj privlačan dizajn je jedinstven za industriju pametnih telefona, inspiriran najnovijim modnim trendovima i označava iskorak od klasičnih crnih i prigušenijih tonova u ponudi drugih brendova pametnih telefona”, dodao je Yuan Ze.

 

Gaming efekt: HONOR dizajni inspirirani digitalnim svijetom

Honor_sketch

 

Pametni telefoni su sve više inspirirani digitalnim svijetom, u pitanju boja, materijala  i završne obrade, a estetika postaje smjelija i dizajnirana je kako bi ostavila utisak, kažu iz WGSN. 

„Od početka je HONOR odlučno kreirao zadivljujući i moderan dizajn za potpuno novi HONOR 50, sa ciljem udaljavanja od tradicionalnih boja kako bi odražavao modne i dizajnerske trendove koji se stalno mijenjaju. Uz pomoć́ potpuno nove tehnologije ’sparkle-like-diamond’, Frost Crystal boja blista i svjetluca kao dijamant. Koristeći inovativnu tehniku dizajna, HONOR 50 je prošao kroz izuzetno složenu proceduru obrade, dvostruke teksture i dvostrukog premaza kao dio proizvodnog procesa, da bi se stvorila sofisticirana tekstura. Zahvaljujući HONOR-ovom bogatom iskustvu, HONOR 50 se izdvaja od konkurenata bojama i završnim obradama”, rekao je Yuan Ze. 

Nastavljajući nasljeđe HONOR serije integracije vrhunske estetike i tehnologije, HONOR 50 crpi inspiraciju iz klasičnog dizajna prstena luksuznih brendova nakita. Glavna kamera posjeduje bezvremenski metalni prsten oko ruba, čime je postignuta savršena kombinacija oblika i karakteristika. 

„Ovaj jedinstveni dizajn nije bilo lako postići, jer je našem dizajnerskom i inženjerskom timu trebalo više od pet mjeseci kako bi ga usavršili. Ne samo da smo morali ubaciti ogroman modul kamere od 108 mega piksela u prsten, već smo također željeli stvoriti vrhunski izgled i osjećaj, koristeći savršenu kombinaciju metala, pravog stakla, polimernih materijala i tankih prevlaka dok nismo došli do konačnog dizajna”, komentira Yuan Ze. 

„Od koncepta do probne proizvodnje, za odličan dizajn potrebno je vrijeme. Iako je za ovo putovanje našem timu bilo potrebno oko 12 mjeseci, ponosni smo što smo kreirali uređaj koji kombinira vrhunsku izradu s nizom sofisticiranih boja i završnih obrada kako bi potrošačima pružili beskrajne mogućnosti isticianja iz gomile”, zaključio je Yuan Ze.


Pročitano 504 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja