SAP - Objavljeni preliminarni rezultati za četvrto tromjesečje i cijelu 2015. godinu

SAP - Objavljeni preliminarni rezultati za četvrto tromjesečje i cijelu 2015. godinu

Vijesti Napisao  Ponedjeljak, 25 Siječanj 2016 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Agencijska vijest,

ZAGREB, 25. SIJEČANJ 2016. – SAP ostvario ciljeve za 2015. godinu – podiže očekivanja za prvu polovicu 2017. godine. 

-          Golemi zamah novih predbilježbi za usluge u „oblaku” (Cloud) – do 103 posto u cijeloj godini.

-          Predbilježbe za usluge u „oblaku” i podrška, vodeći pokazatelj nastavka snažnog rasta usluga u „oblaku”, povećanje 45 posto, dosegnuto 3,7 milijarda eura krajem godine.

-          Cjelogodišnji prihod od predbilježbi za neoporezive usluge u „oblaku” (izvan MFSI-a, Međunarodnog standarda financijskog izvješćivanja) i podršku do 109 posto, tj. 2,30 milijarda eura (dvije milijarde eura u stalnoj valuti, ostvarivanje smjernica tvrtke).

-          Cjelogodišnji neoporezivi prihod za usluge u „oblaku” i softver do 20 posto (12 posto u stalnoj valuti, premašivanje smjernica tvrtke).

-          Porast prihvaćanja SAP S/4HANA-e – više nego dvostruko povećanje broja klijenata u četvrtom kvartalu, broj klijenata prelazi 2700.

-          Cjelogodišnja neoporeziva poslovna dobit raste 13 posto, na 6,35 milijarda eura (5,903 milijarda eura u stalnoj valuti, premašivanje smjernica tvrtke).

-          Postizanje prihoda do četiri milijarda eura od neoporezivih predbilježbi za usluge u „oblaku” i podršku do 2017. godine.

SAP je imao izuzetan zamah u četvrtom tromjesečju, s brzim rastom usluga u „oblaku” i dvoznamenkastim rastom u svojem temeljnom poslovanju s licencama. U cijeloj godini neoporezivi prihod od usluga u „oblaku” i softvera porastao je za 20 posto ili 12 posto u stalnoj valuti. Nove predbilježbe za usluge u „oblaku”, najvažnije mjerilo SAP-ovog prodajnog uspjeha u „oblaku”, porasle su 103 posto u cijeloj poslovnoj godini, na 883 milijuna eura, i 75 posto u zadnjem kvartalu, na 344 milijuna eura. Neoporeziv prihod od predbilježbi za usluge u „oblaku” i podršku iznosio je 2,30 milijarda eura (dvije milijarde u stalnoj valuti, ostvarujući izglede za cijelu godinu od 1,95 do 2,05 milijarda eura u stalnoj valuti). Neoporeziva poslovna dobit bila je 6,35 milijarda eura (5,903 milijarda eura u stalnoj valuti, premašujući izglede za cijelu godinu od 5,6 do 5,9 milijarda eura u stalnim valutama).

„Naša snaga u 2015. godini pokazuje da inovacijski ciklus S/4HANA-e dobro napreduje”, rekao je Bill McDermott, SAP-ov izvršni direktor. “Sveobuhvatnost naše vizije usluga u ‘oblaku’ razlikuje SAP od postojećih tržišnih igrača i ponuđača brzih rješenja. Vodimo na području usluga u ‘oblaku’ i softvera, vodimo i u poslovnoj dobiti, i sigurniji smo nego ikada da će SAP i dalje u budućnost ostvarivati rast profitabilnog poslovanja.”

“Izvanredni poslovni rezultati u 2015. godini potvrđuju našu strategiju inovacija kroz glavnu djelatnost, usluge u ‘oblaku’ i poslovnu mrežu kako bismo pomogli našim klijentima da postanu pravi digitalni poduzetnici”, izjavio je Luka Mucić, financijski direktor SAP-a. “Transformirali smo svoju tvrtku i učinili ju fleksibilnijom prebacivanjem ulaganja s aktivnosti koje se ne odnose na našu temeljnu djelatnost na područja strateškoga rasta, što nam omogućava osvajanje golemih mogućnosti rasta na tržištu. To nas vodi do uspješnog puta u budućnost, što se ogleda u porastu naših ambicija do 2017. godine.” 

 

POSLOVNI REZULTATI U ČETVRTOM TROMJESEČJU 2015. GODINE

Porast uvođenja SAP S/4HANA-e, više nego udvostručeno u zadnjem kvartalu 2015. godine

SAP S/4HANA je sljedeća generacija poslovnog modela i „jezgra” oko koje tvrtke mogu upravljati svim svojim procesima u realnom vremenu i s lakoćom integrirati svoje poduzeće i svoj izvanjski ekosustav kako bi se omogućili uspješni poslovni rezultati. Korisničko prihvaćanje SAP S/4HANA-e nastavlja ubrzano rasti, s više od 2700 klijenata u svim područjima i industrijama do kraja 2015. godine, što znači više od dvostrukog povećanja u zadnjem kvartalu. S/4HANA također potiče klijente na široko prihvaćanje našeg cjelokupnog inovacijskog portfelja. Na primjer, tvrtka Merck okreće se S/4HANA-i zbog brzog pristupa podacima, poboljšanog korisničkog iskustva i produktivnosti kroz pojednostavljene poslovne procese.

Upravljanje ljudskim kapitalom pokazuje snažan zamah

Klijenti se sve više okreću SAP-u kako bi upravljali svojom globalnom radnom snagom, stalnom i fleksibilnom. Broj klijenata za SAP-ov SuccessFactors Employee Central, što je temelj naših ponuda upravljanja ljudskim kapitalom, premašio je brojku 1000 prvi put u četvrtom tromjesečju. SAP vodi u odnosu na svoje glavne konkurente na području upravljanja ljudskim kapitalom, osobito na tržištima izvan SAD-a. Primjerice, tvrtka Lufthansa izabrala je SAP-ov SuccessFactors. SAP-ove inovacije u upravljanju ljudskim kapitalom dovest će do daljnjeg porasta SAP-ove diferencijacije i povećanja tržišnog udjela.

Angažiranje klijenata i poslovni promet dovode do troznamenkastog porasta predbilježbi

SAP je uočio odlične rezultate svojih rješenja u angažiranju klijenata i poslovnom prometu. Klijenti izgrađuju novi, osobniji odnos sa svojim potrošačima, čineći ga bogatijim i povezanijim na svim razinama. SAP je jedinstven i zato što omogućava poslovnim subjektima da spoje urede u realnom vremenu i da izvrše internetsko poslovanje u cijelom vrijednosnom lancu. Nove predbilježbe za usluge u „oblaku” za angažiranje klijenata i poslovni promet postigle su troznamenkasti porast u 2015. godini.

Snažan rast poslovnih mreža

SAP predvodi hiperpovezani svijet. SAP-ova poslovna mreža obuhvaća Aribu, Fieldglass i Concur, pružajući zajednička obilježja bogate otvorene platforme i velik ekosustav klijenata, dobavljača, partnera i programera koji stvaraju sve širi sadržaj i inovacije. Nove rezervacije usluga u „oblaku” za poslovnu mrežu porasle su 187 posto u cijeloj godini, na 309 milijuna eura.

Oko dva milijuna povezanih tvrtki obrnulo je više od 740 milijarda dolara trgovine[3] na mreži Ariba, više od 32 milijuna krajnjih korisnika rješava putovanja i troškove s Concurom, a klijenti su pomoću platforme Fieldglass tijekom proteklih 12 mjeseci upravljali s više od 1,9 milijuna fleksibilnih radnika u oko 130 zemalja.

  

Učinak po regijama – U svim regijama dvoznamenkasti rast u prihodima za usluge u „oblaku” i softver

Regija EMEA (Europa, Bliski Istok i Afrika) postigla je izvanredne rezultate u četvrtom tromjesečju, s porastom od 11 posto u neoporezivom prihodu od usluga u „oblaku” i softvera, uključujući jake dvoznamenkaste rezultate za licencu softvera u Njemačkoj i Rusiji. Neoporezivi prihodi u EMEA-u od predbilježbi za usluge u „oblaku” i podrške porasli su 53 posto, s vrlo snažnim dvoznamenkastim rastom novih predbilježbi za usluge u „oblaku”.

Područje Amerike imalo je snažan dvoznamenkasti rast u neoporezivim prihodima od usluga u „oblaku” i softvera, dosegnuvši 27 posto, uključujući vrhunske poslovne rezultate u području softvera u SAD-u. Brazil se opravio kroz snažan dvoznamenkasti prihod od softvera, u makrookruženju koje je i dalje nestabilno. Na području Amerike, neoporezivi prihodi od predbilježbi na usluge u „oblaku” i podrške porasli su 89 posto, s dvoznamenkastim porastom novih predbilježbi za usluge u „oblaku”.

Regija APJ (Azija, Pacifik i Japan) vratila se u zadnjem kvartalu na solidan dvoznamenkasti rast od 18 posto za usluge u „oblaku” i softver, uključujući jak dvoznamenkasti porast prihoda od softvera u Australiji i Indiji. Neoporezivi prihod od predbilježbi na usluge u „oblaku” i podrške porasli su u APJ-u 55 posto. Tvrtka je imala izuzetan zamah u novim predbilježbama za usluge u „oblaku” i troznamenkasti porast.

Pročitano 742 puta
Božidar Žitnik

Ljubitelj novih tehnologija, zanimanje za primjenu istih u svakodnevnom životu i poslu. Demistifikacija tehnologije i vizija učenja kroz rad i zabavu. Idejni začetnik emisije Novi milenij kao i portala

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja