SAP - Objavljeni preliminarni rezultati za četvrto tromjesečje i cijelu 2015. godinu

SAP - Objavljeni preliminarni rezultati za četvrto tromjesečje i cijelu 2015. godinu

Vijesti Napisao  Ponedjeljak, 25 Siječanj 2016 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Agencijska vijest,

ZAGREB, 25. SIJEČANJ 2016. – SAP ostvario ciljeve za 2015. godinu – podiže očekivanja za prvu polovicu 2017. godine. 

-          Golemi zamah novih predbilježbi za usluge u „oblaku” (Cloud) – do 103 posto u cijeloj godini.

-          Predbilježbe za usluge u „oblaku” i podrška, vodeći pokazatelj nastavka snažnog rasta usluga u „oblaku”, povećanje 45 posto, dosegnuto 3,7 milijarda eura krajem godine.

-          Cjelogodišnji prihod od predbilježbi za neoporezive usluge u „oblaku” (izvan MFSI-a, Međunarodnog standarda financijskog izvješćivanja) i podršku do 109 posto, tj. 2,30 milijarda eura (dvije milijarde eura u stalnoj valuti, ostvarivanje smjernica tvrtke).

-          Cjelogodišnji neoporezivi prihod za usluge u „oblaku” i softver do 20 posto (12 posto u stalnoj valuti, premašivanje smjernica tvrtke).

-          Porast prihvaćanja SAP S/4HANA-e – više nego dvostruko povećanje broja klijenata u četvrtom kvartalu, broj klijenata prelazi 2700.

-          Cjelogodišnja neoporeziva poslovna dobit raste 13 posto, na 6,35 milijarda eura (5,903 milijarda eura u stalnoj valuti, premašivanje smjernica tvrtke).

-          Postizanje prihoda do četiri milijarda eura od neoporezivih predbilježbi za usluge u „oblaku” i podršku do 2017. godine.

SAP je imao izuzetan zamah u četvrtom tromjesečju, s brzim rastom usluga u „oblaku” i dvoznamenkastim rastom u svojem temeljnom poslovanju s licencama. U cijeloj godini neoporezivi prihod od usluga u „oblaku” i softvera porastao je za 20 posto ili 12 posto u stalnoj valuti. Nove predbilježbe za usluge u „oblaku”, najvažnije mjerilo SAP-ovog prodajnog uspjeha u „oblaku”, porasle su 103 posto u cijeloj poslovnoj godini, na 883 milijuna eura, i 75 posto u zadnjem kvartalu, na 344 milijuna eura. Neoporeziv prihod od predbilježbi za usluge u „oblaku” i podršku iznosio je 2,30 milijarda eura (dvije milijarde u stalnoj valuti, ostvarujući izglede za cijelu godinu od 1,95 do 2,05 milijarda eura u stalnoj valuti). Neoporeziva poslovna dobit bila je 6,35 milijarda eura (5,903 milijarda eura u stalnoj valuti, premašujući izglede za cijelu godinu od 5,6 do 5,9 milijarda eura u stalnim valutama).

„Naša snaga u 2015. godini pokazuje da inovacijski ciklus S/4HANA-e dobro napreduje”, rekao je Bill McDermott, SAP-ov izvršni direktor. “Sveobuhvatnost naše vizije usluga u ‘oblaku’ razlikuje SAP od postojećih tržišnih igrača i ponuđača brzih rješenja. Vodimo na području usluga u ‘oblaku’ i softvera, vodimo i u poslovnoj dobiti, i sigurniji smo nego ikada da će SAP i dalje u budućnost ostvarivati rast profitabilnog poslovanja.”

“Izvanredni poslovni rezultati u 2015. godini potvrđuju našu strategiju inovacija kroz glavnu djelatnost, usluge u ‘oblaku’ i poslovnu mrežu kako bismo pomogli našim klijentima da postanu pravi digitalni poduzetnici”, izjavio je Luka Mucić, financijski direktor SAP-a. “Transformirali smo svoju tvrtku i učinili ju fleksibilnijom prebacivanjem ulaganja s aktivnosti koje se ne odnose na našu temeljnu djelatnost na područja strateškoga rasta, što nam omogućava osvajanje golemih mogućnosti rasta na tržištu. To nas vodi do uspješnog puta u budućnost, što se ogleda u porastu naših ambicija do 2017. godine.” 

 

POSLOVNI REZULTATI U ČETVRTOM TROMJESEČJU 2015. GODINE

Porast uvođenja SAP S/4HANA-e, više nego udvostručeno u zadnjem kvartalu 2015. godine

SAP S/4HANA je sljedeća generacija poslovnog modela i „jezgra” oko koje tvrtke mogu upravljati svim svojim procesima u realnom vremenu i s lakoćom integrirati svoje poduzeće i svoj izvanjski ekosustav kako bi se omogućili uspješni poslovni rezultati. Korisničko prihvaćanje SAP S/4HANA-e nastavlja ubrzano rasti, s više od 2700 klijenata u svim područjima i industrijama do kraja 2015. godine, što znači više od dvostrukog povećanja u zadnjem kvartalu. S/4HANA također potiče klijente na široko prihvaćanje našeg cjelokupnog inovacijskog portfelja. Na primjer, tvrtka Merck okreće se S/4HANA-i zbog brzog pristupa podacima, poboljšanog korisničkog iskustva i produktivnosti kroz pojednostavljene poslovne procese.

Upravljanje ljudskim kapitalom pokazuje snažan zamah

Klijenti se sve više okreću SAP-u kako bi upravljali svojom globalnom radnom snagom, stalnom i fleksibilnom. Broj klijenata za SAP-ov SuccessFactors Employee Central, što je temelj naših ponuda upravljanja ljudskim kapitalom, premašio je brojku 1000 prvi put u četvrtom tromjesečju. SAP vodi u odnosu na svoje glavne konkurente na području upravljanja ljudskim kapitalom, osobito na tržištima izvan SAD-a. Primjerice, tvrtka Lufthansa izabrala je SAP-ov SuccessFactors. SAP-ove inovacije u upravljanju ljudskim kapitalom dovest će do daljnjeg porasta SAP-ove diferencijacije i povećanja tržišnog udjela.

Angažiranje klijenata i poslovni promet dovode do troznamenkastog porasta predbilježbi

SAP je uočio odlične rezultate svojih rješenja u angažiranju klijenata i poslovnom prometu. Klijenti izgrađuju novi, osobniji odnos sa svojim potrošačima, čineći ga bogatijim i povezanijim na svim razinama. SAP je jedinstven i zato što omogućava poslovnim subjektima da spoje urede u realnom vremenu i da izvrše internetsko poslovanje u cijelom vrijednosnom lancu. Nove predbilježbe za usluge u „oblaku” za angažiranje klijenata i poslovni promet postigle su troznamenkasti porast u 2015. godini.

Snažan rast poslovnih mreža

SAP predvodi hiperpovezani svijet. SAP-ova poslovna mreža obuhvaća Aribu, Fieldglass i Concur, pružajući zajednička obilježja bogate otvorene platforme i velik ekosustav klijenata, dobavljača, partnera i programera koji stvaraju sve širi sadržaj i inovacije. Nove rezervacije usluga u „oblaku” za poslovnu mrežu porasle su 187 posto u cijeloj godini, na 309 milijuna eura.

Oko dva milijuna povezanih tvrtki obrnulo je više od 740 milijarda dolara trgovine[3] na mreži Ariba, više od 32 milijuna krajnjih korisnika rješava putovanja i troškove s Concurom, a klijenti su pomoću platforme Fieldglass tijekom proteklih 12 mjeseci upravljali s više od 1,9 milijuna fleksibilnih radnika u oko 130 zemalja.

  

Učinak po regijama – U svim regijama dvoznamenkasti rast u prihodima za usluge u „oblaku” i softver

Regija EMEA (Europa, Bliski Istok i Afrika) postigla je izvanredne rezultate u četvrtom tromjesečju, s porastom od 11 posto u neoporezivom prihodu od usluga u „oblaku” i softvera, uključujući jake dvoznamenkaste rezultate za licencu softvera u Njemačkoj i Rusiji. Neoporezivi prihodi u EMEA-u od predbilježbi za usluge u „oblaku” i podrške porasli su 53 posto, s vrlo snažnim dvoznamenkastim rastom novih predbilježbi za usluge u „oblaku”.

Područje Amerike imalo je snažan dvoznamenkasti rast u neoporezivim prihodima od usluga u „oblaku” i softvera, dosegnuvši 27 posto, uključujući vrhunske poslovne rezultate u području softvera u SAD-u. Brazil se opravio kroz snažan dvoznamenkasti prihod od softvera, u makrookruženju koje je i dalje nestabilno. Na području Amerike, neoporezivi prihodi od predbilježbi na usluge u „oblaku” i podrške porasli su 89 posto, s dvoznamenkastim porastom novih predbilježbi za usluge u „oblaku”.

Regija APJ (Azija, Pacifik i Japan) vratila se u zadnjem kvartalu na solidan dvoznamenkasti rast od 18 posto za usluge u „oblaku” i softver, uključujući jak dvoznamenkasti porast prihoda od softvera u Australiji i Indiji. Neoporezivi prihod od predbilježbi na usluge u „oblaku” i podrške porasli su u APJ-u 55 posto. Tvrtka je imala izuzetan zamah u novim predbilježbama za usluge u „oblaku” i troznamenkasti porast.

Pročitano 659 puta
Božidar Žitnik

Ljubitelj novih tehnologija, zanimanje za primjenu istih u svakodnevnom životu i poslu. Demistifikacija tehnologije i vizija učenja kroz rad i zabavu. Idejni začetnik emisije Novi milenij kao i portala

Pošalji e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
slika 3

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja