2021 Gartner Magic Quadrant: Ericsson vodeći u 5G mrežnoj infrastrukturi za pružatelje komunikacijskih usluga

2021 Gartner Magic Quadrant: Ericsson vodeći u 5G mrežnoj infrastrukturi za pružatelje komunikacijskih usluga

Vijesti Napisao/la  Cobra Četvrtak, 25 Veljača 2021 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

24. veljače, 2021. | Zagreb

Uredio: Božidar Žitnik 

2021 Gartner Magic Quadrant: Ericsson vodeći u 5G mrežnoj infrastrukturi za pružatelje komunikacijskih usluga 

  • Ericssonovo komercijalno 5G vodstvo i evolucija tehnologije neovisno su prepoznati u cijeloj industriji.
  • U Gartnerovom magičnom kvadrantu - najviše mjesto u kategoriji „Sposobnost izvršenja“.
  • 5G platforma s kraja na kraj središnja je za 5G strategiju usmjerenu na kupca. 

Ericsson (NASDAQ: ERIC) je proglašen vodećim u magičnom kvadrantu za 2021. godinu za 5G mrežnu infrastrukturu za pružatelje komunikacijskih usluga od strane neovisne tvrtke za istraživanje i savjetovanje, Gartner. Priznanje Ericssonovog liderstva u kvadrantu u izvješću Gartner Magic Quadrant, iz veljače 2021. godine za 5G mrežnu infrastrukturu za davatelje komunikacijskih usluga prepoznaje vodeći položaj kompanije i u cjelini vizije i u mogućnosti izvršenja. 


Isporučitelje koji nude 5G rješenja za pružatelje komunikacijskih usluga sveobuhvatno su i neovisno procijenili Gartnerovi stručnjaci vezano uz njihovu cjelovitost vizije i sposobnost izvršenja, kako bi pružili aktualnu sliku o sposobnostima u području 5G infrastrukture. Isporučitelji 5G mrežne infrastrukture s kraja na kraj ocjenjivani su na temelju isporuke IT performansi davateljima usluga za njihovu konkurentnost, učinkovitost i djelotvornost te pozitivan utjecaj na prihod, zadržavanje korisnika i reputaciju u Gartnerovom pogledu na tržište. Procjena sposobnosti izvršenja uključivala je Ericssonove proizvode i usluge, odgovor na potrebe tržišta i praćenje rezultata, izvršenje marketinga, korisničko iskustvo i ukupnu održivost.

Fredrik Jejdling, izvršni potpredsjednik i čelnik jedinice Mreže, Ericsson, kaže: „Od istraživanja do uvođenja, uložili smo velika sredstva u 5G kako bismo imali najbolje proizvode, vještine i stručnjake na terenu kao odgovor na potrebe naših kupaca. Vjerujemo da priznanje od strane Gartnera za vodstvo u magičnom kvadrantu odražava naše tehnološko vodstvo, tržišnu konkurentnost, odlučnost u inovacijama i predanost našim kupcima."  


Ericsson, lider cijele industrije u 5G mrežama, trenutno ima više od 130 komercijalnih 5G sporazuma s jedinstvenim pružateljima komunikacijskih usluga i pokreće 79 5G mreža u radu širom svijeta. Ericsson kontinuirano razvija svoju cjelovitu ponudu 5G, koja uključuje Ericssonov radio sustav, 5G jezgrenu mrežu, orkestraciju i 5G transport, kao i profesionalne usluge. Kompanija je predstavila inovativna softverska rješenja kao što su Ericsson Spectrum Sharing, 5G agregacija nosača i Uplink Booster, koja značajno poboljšavaju pokrivenost, brzinu pristupa korisnika i spektralnu učinkovitost.

Ova rješenja podržavaju pružatelje usluga u postavljanju i razvoju 5G kako bi se osiguralo najbolje iskustvo krajnjeg korisnika. Uz to, proizvodi Ericssonovog radio sustava koji se isporučuju od 2015. mogu podržati 5G New Radio (NR) daljinskom instalacijom softvera. Ericsson Digital Services nudi rješenje za dvojnu 5G jezgrenu mrežu koje omogućuje vođenje pametnijeg poslovanja, što pružateljima komunikacijskih usluga nudi mnoštvo novih poslovnih prilika za mobilne korisnike i industriju.

Ericssonovo rješenje za 5G jezgrenu mrežu kombinira funkcije Evolved Packet Core i 5G jezgrene mreže u zajedničku cloud-native platformu koja podržava samostalni i nesamostalni 5G NR, plus 4G, 3G i 2G.

Pročitano 131 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja