Samsung QLED 8K televizori 2020.

Samsung QLED 8K televizori 2020.

Vijesti Napisao/la  Cobra Ponedjeljak, 16 Studeni 2020 00:00 Video sadržaj
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

16. studenog, 2020.|Zagreb

Samsung QLED 8K televizori 2020. 

A da vrijeme brzo prolazi dovoljno govori podatak da je već i tranzicija na DVB-T2 sustav sada iza nas. Novi digitalni signal na taj način omogućava najbolju rezoluciju TV sadržaja, a kako biste mogli uživati u punoj kvaliteti slike potreban je i odgovarajući TV uređaj. Znalci će se upravo iz tog razloga osvrnuti k jednom od novih Samsung modela televizora.


Ovdje ćemo istaknuti QLED 8K seriju koja, ne samo da se ističe sjajnim tehničkim karakteristikama, već i nevjerojatno minimalističinim dizajnom koji zbog omjera samog kućišta i zaslona od fantastičnih 99%, rubove uređaja čini gotovo neprimjetnim. Sam doživljaj gledanja je impresivan i riječima zapravo teško opisiv. Zapravo, dobivamo stvaran osjećaj uranjanja u same scene zbivanja, bilo da se radi o dokumentarnim, informativnim ili zabavnim sadržajima. 

QLED 8K – tehnologije

Za pravu i punu 8K rezoluciju brine se Quantum 8K procesor. Ovdje s razlogom možemo govoriti o veličanstvenoj rezoluciji od 33 miliona pixela. Obzirom da je 4 puta veća od 4K UHD rezolucije i čak 16 puta veća od pune HD rezolucije, govorimo o supervisokoj rezoluciji. Za one koji vole brojke, radi se o rezoluciji od 7680 x 4320 pixela. Ono što je korisnicima možda još i važnije je 8K AI Upscaling tehnologija koja uz pametne algoritme i analizu svake scene, uključujući podatke o boji, teksturi, svjetlu i kontrastu optimizira kvalitetu slike podižući istu na 8K. Na taj način korisnici imaju kvalitetu i rezolucije budućnosti, neovisno o današnjoj kvaliteti.


                                                                                                                                                                                 QUANTUM DOT TEHNOLOGIJA 


Inače, QLED televizori koriste kvantne točke. Radi se o inovativnom poluvodičkom materijalu koji emitira svjetlost u skladu s veličinom nanočestica. Kvante točke su jedinstvene obzirom na održivu sposobnost rada bez gubitka kvalitete. Iz tog razloga QLED televizori su visoko učinkoviti spram svjetline, a mogu se pohvaliti najboljim prikazom boja u odnosu na bilo koju drugu vrstu televizora današnjice. Dakle, Quantom Dot tehnologija omogućava 100% trodimenzionalni opseg boja, čime se postiže značajan napredak kvalitete slike. To znači duboke crne tonove i bogate detalje, bez obzira na osvjetljenje samog prostora ili sadržaja koji se gleda. Osim poboljšane kvalitete slike i boja, isto je konstantno bez obzira na širinu kuta gledanja. 
 

 

Vrhunsku sliku prati i vrhunski zvuk
Active Voice Amplifier


S pravom se možemo upitati, kakav bi bio puni doživljaj gledanja ukoliko bi zvuk zaostajao za besprijekornom slikom? Upravo iz tog razloga, Samsung 8K QLED TV uređaji dolaze s ugrađenom Active Voice Amplifier tehnologijom. Ista je zaslužna za pojačavanje određenih zvučnih frekvencija u pojedinim scenama kako bi dijalozi bili jasni i razumljivi. Za potpuno zvučno iskustvo, tu je i Object Trackin Sound+ tehnologija uz koju se i zvučno doživljava kretanje predmeta. I na kraju, ugrađeni zvučnici adaptiraju najbolje pozicije reprodukcije zvuka za što realniju zvučnu sliku.

Naravno, uz vrhunsku tehnologiju dolazi i odgovarajuća cijena, a svakako nije naodmet ne iskoristiti sjajnu Samsung promociju i tako ostvariti čak 5 godina jamstva na kupljeni TV uređaj iz Samsung QLED serije iz 2020. godine. https://www.samsung.com/hr/offer/tv-5yw/Osim toga, tu su i druge Samsung pogodnosti tako da obavezno posjetite stranicu www.samsung.hr

Pročitano 263 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja