Samsung Galaxy Watch3 i bežične slušalice Galaxy Buds live

Samsung Galaxy Watch3 i bežične slušalice Galaxy Buds live

Vijesti Napisao/la  Cobra Utorak, 22 Rujan 2020 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

21. rujna, 2020.|Zagreb

Samsung Galaxy Watch3 i bežične slušalice Galaxy Buds live 

Samsung Galaxy Watch3 – uređaj vrhunske izrade i vrhunskog dizajna 

Nedugo nakon globalnog predstavljanja na virtualnom događaju Galaxy Unpacked 2020 dobili smo priliku isprobati dva praktična i korisna uređaja. Radi se o novom Samsung pametnom satu Galaxy Watch3 i bežičnim slušalicama Galaxy Buds Live.
Za početak, krenuli smo sa satom Galaxy Watch3. Kao što se vidi, sat je vrlo elegantan, a sam dizajn nam se jako svidio, i zbog novih boja (mistično crnoj, mistično srebrnoj i mističnoj brončanoj) i dimenzija, te onog što nam je možda i najvažnije, zbog dopadljive kvalitete izrade.

 

 

Iako se izgledom čini kako se radi samo o još jednom poslovnom satu, taj izgleda vara. Naime, Galaxy Watch3 je najinovativniji Samsungov sat ikad napravljen. Unutar njega nalazi se niz pametnih tehnologija koje će vaš život učiniti ljepšim. https://www.samsung.com/hr/wearables/galaxy-watch3-r845/SM-R845FZKAEUF/

 

Mogućnosti Galaxy Watch3 sata 

Samsung je i ovog puta ispunio očekivanja vezana uz današnje vrijeme i tehnološki napredak. Uređaj daje sve što pametni sat treba dati, pa čak i ponešto više. Naravno, prate se sve naše aktivnosti i jednostavno i brzo se dolazi do svih potrebnih informacija koje nas u datom trenutku zanimaju zahvaljujući rotirajućem okviru promjera 45mm ili 41mm.

 

Svi znamo koliko današnji pametni satovi mogu biti korisni, a Galaxy Watch3 pruža najnaprednije praćenje zdravstvenog stanja danas. 

 


Zdravi san za zdravi dan
 

Obzirom na vrijeme u kojemu živimo, mnogi od nas imaju problema sa spavanjem. Podsvjesno se budimo i prekidamo san koji je puno važniji za naše zdravlje nego što mnogi misle. Kako bi se što bolje naspavali, Galaxy Watch3 sigurno može pomoći. Naime, uređaj za vrijeme spavanja precizno bilježi REM faze, faze dubokog sna, te ukupno vrijeme spavanja. Na taj način i sami možemo unaprijediti kvalitetu sna, te na taj način čuvali svoje zdravlje i imuno sustav. Još je zgodnije znati da je Samsung partner i američka Nacionalna zaklada za spavanje. Na prvi pogled, to ne znači puno, sada možemo pristupiti edukativnim sadržajima i savjetima o spavanju. 

 


Omnia mea mecum porto
 

Jedna od najkorisnijih informacija za naše zdravlje predstavljaju podaci o našem krvnom tlaku. No, s druge strane, ne volimo ga mjeriti jer uglavnom nemamo vremena, a čak se i kućni, digitalni ručni uređaji čine nezgrapnim i kompliciranim. No, uz Smart Watch3, uvijek imamo svoj tlakomjer pokraj sebe, točnije, na vlastitoj ruci. Za početak, prvo je potrebno kalibrirati sat uz pomoć tlakomjera, a nakon toga, pametni senzori Galaxy Watcha3 izmjeriti će krvni pritisak temeljem analize pulsnog vala za vrijeme nošenja uređaja. Aplikacija Samsung Health Monitor omogućiti će tako svakodnevne provjere i analize na zaslonu pametnog telefona, tako potrebne za čuvanje našeg zdravlja.

 


Dinamičan ritam života i EKG

Danas zasigurno živimo u jednom od najdinamičnijih razdoblja suvremene povijesti, a isto ostavlja dosta tragova i na našem srčanom ritmu. Zanimljivo je da je Samsung u Galaxy Watch3 ugradio elektrodni senzor koji mjeri srčani ritam. Na taj način, korisnici sata uza sebe imaju pravi pokretni EKG koji provjerava fibrilacije arterija (Afib), a rezultate mjerenja možemo pregledno vidjeti i analizirati. Zgodno je da se dobiveni rezultati mogu i dijeliti radi eventualne stručnije analize.

 

 SpO- formula uspjeha 

Iako mnogi misle kako je fizička kondicija važna samo za sportske rezultate, bitna je i za svakodnevne radne i životne napore. Ključni element predstavlja količina zasićenosti krvi kisikom ili SpO2. To znači da je upravo zasićenost kisikom izravno povezana s tjelesnim mogućnostima, a uz mjerenje i evidenciju, svoje vježbanje možete podići na višu razinu. Tehnički gledano, Galaxy Watch3 koristi crvene LED diode i infracrvene zrake za procjenu same razine zasićenosti krvi kisikom. Definitivno, još jedna vrlo napredna mogućnost koja čini Galaxy Watch3 poželjnim.

 

Kratica maksimalnih mogućnosti – VO2 max 

Olimpijsko načelo krije se u svakom od nas. Citius. Altius. Fortius. Brže, više, jače, moto je svakog tko se bavi sportom, od profesionalaca, pa sve i do povremenih rekreativaca. Uz ugrađeni vodič za trčanje na pametnom satu Galaxy Watch3, otvaraju vam se nove mogućnosti koje možda niste niti slutili. Naime, pametni algoritam sata analizira kretanje i tako ne samo da pomaže boljoj formi, već i sprječava ozljede. Sada je moguće mjeriti i maksimalni primitak kisika VO2 max, te na zaslonu svog pametnog telefona možete pratiti svoje rezultate, dnevno, tjedno pa i mjesečno. Uz Galaxy Watch3, zasigurno ćete i unaprijediti svaki svoj korak.

 

Najbolji rezultati snova! 

Nema sportskog napretka bez vježbe. To znaju svi, pa su tako u Samsungu pripremili više od 120 programa za kućno vježbanje. Na taj način, vježbanje neće nikada dosaditi, a svatko na kraju bira vježbe prema svojim afinitetima, željama i potrebama. Stoga, uz Galaxy Watch3 možete vježbati baš onda kada vi želite i koliko želite. Određeni program birate na svom pametnom telefonu, a prikaz jednostavno prebacite na TV. Tijekom vježbe na zaslonu ćete vidjeti podatke o otkucajima srca u stvarnom vremenu.Također, bitno je istaknuti da ukoliko želite još preciznije podatke za statistiku, tu je i udoban sportski remen s naborima (Ridge Sport Band) koji dolazi u dvije boje (sivoj i crnoj).

 

Per aspera ad astra

Svaki sportaš susretao se i onom tamnijom stranom, ozljedama, pa i teškim padovima. No, sigurno može biti nezgodno ukoliko ste sami, a niste u mogućnosti obavijestiti nikoga o svom padu i stanju. Uz Galaxy Watch3 stvari stoje drugačije. Uređaj posjeduje unaprijeđeni akcelerometar koji samostalno automatski prepoznaje teške padove te upućuje poziv za pomoć unesenim kontaktima za hitna stanja. Naravno, tu su i precizni geo podaci vaše lokacije.


Sjajno je kako se sve navedene informacije odlično vide na oba zaslona, dakle, onog veličine 45mm i onog promjera 41mm. Prva verzija ima i veći zaslon u odnosu na raniju inačicu, sada dolazi u veličini od 1,4inča, a manja 41mm verzija ima zaslon veličine 1,2 inča. Tu se inače radi o Super AMOLED zaslonu koji može prikazati do 16 miliona boja.

 

Definitivno, Galaxy Watch3 donosi najnaprednije praćenje zdravstvenog stanja, najbolje iskustvo praćenja obavijesti i slušanja glazbe, a sve to uz jednostavnu upotrebu. Ono što će korisnike još zanimati je i brzina odziva uređaja pri korištenju. Grafičko sučelje je zaista brzo, zahvaljujući dvojezgrenom procesoru Exynos 9110 na taktu od 1.15GHz, te ugrađenih 1GB RAM memorije i 8GB interne što omogućava i izravno pohranjivanje drage glazbe na sam uređaj. Tu je i niz drugih mogućnosti. Integracija s drugim uređajima je fantastična pa ćete jednostavno pregledavati fotografije sa svog mobitela na Galaxy Watch3 satu, a zgodna je i mogućnost upravljanja glazbom, pa čak i prebacivanja s uređaja na uređaj, ili provjeravati podsjetnike.Za kraj još samo dodatak kako se Galaxy Watch3 ponosi i s IP68 certifikatom što u praksi znači da se ne morate bojati kraćeg uranjanja u vodu do 1.5m, no, nikako duže od 30min. Ovdje treba naglasiti kako ovdje ne govorimo o morskoj vodi. Obzirom da nam je ručni sat uvijek najvjerniji pratioc, očekivano je i Galaxy Watch3 bude otporan na udarce koji su dio našeg aktivnog života, ali i na ekstremne uvjete i temperature.  https://www.samsung.com/hr/wearables/galaxy-watch3-r845/SM-R845FZKAEUF/

Galaxy Watch3 je pokazatelj ogromnog napretka u evoluciji pametnih satova, jer za one koji se sjećaju, prošlo je samo sedam godina od prvog pametnog Samsungovog sata koji je predstavljen u Berlinu 4. rujna 2013. godine na Samsung unpacked događanju. Svakako je zgodno i prisjetiti se kako je uređaj radio na Android OS-u kojeg je Samsung slijedeće godine zamijenio vlastitim OS-om, Tizen.


 

Bežične slušalice Galaxy Buds Live
 
Dizajn i stil 

Kada o najnovijim Samsung slušalicama govorimo kako predstavljaju najnoviji tehnološki napredak s aspekta kvalitete zvuka, onda to nikako nije samo fraza. Na prvi pogled uočavamo sjajni ergonomski i stilski privlačan dizajn. Nama su udobnost i ergonomija uz kvalitetu zvuka primarni faktori pri odabiru slušalica, a Galaxy Buds Live definitivno spadaju u sam vrh obzirom na način korištenja u uhu.

 

Naime, slušalice su vrlo udobne i za razliku od nekih drugih, osobito ranijih modela, ne ispadaju iz uha. Uostalom to im i je svrha. Kao što vidimo, radi se o sasvim novom obliku koji gotovo zrcalno prati krivulje uha i lica, čime se postiže gotovo prirodan izgled. Naravno, kada govorimo o izgledu, ističu se i kada se nalaze u kutijici koja čak podsjeća na onu za čuvanje nakita. Naravno, dimenzije su zaista malene i jednostavno ih je smjestiti u džep ili torbicu. Kako biste i individualno istaknuli svoju stilsku osobnost tu je izbor od tri boje: mistično brončane, mistično bijele ili mistično crne.

  Cjelodnevna udobnost korištenja 

Ono što svakako nije fraza, već se morate i sami uvjeriti, baš poput nas, je nježno pristajanje u unutrašnjost uha. Nema iritacija, žuljanja, već samo udobnost. Kako bi se slušalice što bolje prilagodile svakom uhu, tu su i dvije veličine krilaca za uši. 

 


Sjajne zvučne karakteristike Galaxy Buds Live
 

Ono što najviše razlikuje nove Samsung Galaxy Buds Live slušalice je tehnologija aktivnog poništavanja buke (ANC – Active Noise Cancellation) koja je preuzeta slušalica otvorenog tipa. Na taj način, Galaxy Buds Live slušalice propuštaju baš ono što vam je važno, ono što želite čuti ili slušati. Razina pozadinske buke je smanjena. Filtrirana je na način tako da čujete sve ono što je vama važno, poruke i glasove.

 

Samu značajku moguće je i konfigurirati u aplikaciji Galaxy Wearable, a ANC tehnologija na ovim slušalicama dobila je UL verifikaciju zbog mogućnosti smanjenja pozadinske buke do čak 97% pri niskim frekvencijama.

 

Za navedeno, tu su čak tri ugrađena mikrofona i jedinica za prepoznavanje tonova glasa, čime dobivamo najbolju moguću kvalitetu poziva. Zanimljivo je tehnološko rješenje gdje jedinica za prepoznavanje glasovnih frekvencija prepoznaje pomicanje čeljusti i temeljem nastalih vibracija, podaci se pretvaraju u signale koji rezultiraju odličnom kvalitetom zvuka, pa čak i u bučnim okruženjima poput stadiona ili aerodroma. 

 


Tehnološko AKG iskustvo u Galaxy Buds Live slušalicama
 

Poznavateljima Hi-Fi-a je dobro poznata tvrtka AKG. Ista je nastala u Beču 1947. godine, a osnivači su dvojica inženjera, Dr. Rudolf Görike i Ernest Plass. Inače, AKG Acoustics je originalno Akustische und Kino-Geräte Gesellschaft m.b.H.. Priča je još zanimljivija kada znamo da je AKG danas u sastavu grupacije poznate Hi-Fi grupacije  Harman International Industries, inače Samsung podružnice. Na taj način Samsung je pokazao predanost dobrom zvuku, kojeg sjajno primjenjuje u svojim audio-video uređajima. Uz navedeno, nije nas previše začudila kvaliteta slušanja glazbe koja omogućava zvuk gotovo poput onog iz prvog reda dvorane u kojoj glazba živi uživo.

 

Tu su 12-milimetarske zvučničke jedinice koje uz navedeni ergonomski dizajn reproduciraju bogat zvuk, a uz velike kanale stvaraju i prirodne niske frekvencije uz protok zraka za neometanje zvuka. Znalcima je svakako poznato kako je teško postići takav zvuk u ovako malim slušalicama i koliko je potrebno znanja i tehnoloških rješenja.

Naime, niske frekvencije su problematične i kod većih, ozbiljnih zvučnika, a limitirajući faktori su, zbog valnih duljina, dimenzije prostorija i samih zvučničkih jedinica. No, Samsung je ovdje uz AKG napravio odličan posao.


 Budućnost je tu – pametni pomoćnik Bixby 

Mnogi korisnici još uvijek ne koriste dovoljno Bixby koji je dostupan i kod nas. Zgodno je što omogućava upravljanje telefonom bez korištenja ruku. Tako možete kontrolirati pozive, prilagoditi glasnoću, ili provjeriti vremensku prognozu u pokretu. No, to nije sve. To je samo maleni dio mogućnosti. Naime, uz Bixby ćete istinsku uživati u povezanom životu. Vi govorite, a Bixby sluša. Svoje pametne uređaje možete povezati na SmartThings, tako da govorom sada navečer možete isključiti navečer svjetla, ili promijeniti TV kanal. Naravno, uz slušalice Galaxy Buds Live, priča je još jednostavnija.

Više energije za više zabave

Bežična tehnologija zahtjeva i dovoljno energije za autonomno korištenje. Naravno, isto vrijedi, pa i još više, za bežične slušalice. No, Galaxy Buds Live slušalice su u potpunosti ispunile naša očekivanja, pa i više. Naime, samo informacija da je svega pet minuta punjenja dovoljno za sat vremena slušanja glazbe, ili nečeg drugog, recimo podcasta, zvuči i više nego dobro.

 

 

Još bolje je znati da u slučaju potrebe svoje Galaxy Buds Live možete nadopuniti i u pokretu, bežično uz bateriju vašeg pametnog telefona. Sjajno. Inače, uređaj je kompatibilan s Wireless PowerShare tehnologijom bežičnog dijeljenja energije odabranih Samsung pametnih uređaja.

 Praktičnost primjene Galaxy Buds Live slušalica

Kao što je mnogima već poznato, uz slugu Buds Together, svoje slušalice možete jednostavno povezati sa slušalicama prijatelja i vašim ili njegovim pametnim telefonom i zajedno uživati u taktovima odabranih glazbenih djela bez ikakvih žica i komplikacija povezivanja.

 

Za vaš pametni telefon trebati ćete instalirati aplikaciju Galaxy Wearable ukoliko imate Android pametni telefon, a problema nećete imati i čak ukoliko ste iOS fan. 

Naime, tu je aplikacija Galaxy Buds i uparivanje postaje trivijalno. Naravno, slušalice se mogu upariti putem Bluetootha i s osobnim računalima, uz korištenje Swift Pair opciju brzog uparivanja na Windows 10 OS-u.


Na tržištu postoji puno sličnih slušalica, no, uz bežično povezivanje, svaka sličnost tu i prestaje.

Galaxy Watch3 i Galaxy Buds Live bit će savršeni asistenti u obavljanju dnevnih rutina. Oba uređaja lako se povezuju s ostalim Samsung inovacijama unutar Galaxy ekosustava, koji pomažu korisniku održati zdravlje i kondiciju te kontakt s drugima. Galaxy Buds Live predstavljaju ekstravagantni unikat bez obzira na odabranu boju, a dodatni sjaj glamura pruža i pripadajuća kutijica.


O kvaliteti zvuka i tehnološkim rješenjima smo saznali dovoljno, a u praksi je sve baš tako kao što i ovdje piše, tako da je cijena od 1.399,00kn iznenađujuće prihvatljiva. Jedini potencijalni nedostatak bi bio ukoliko ih izgubite, pa čak i samo jednu. https://www.samsung.com/hr/wearables/galaxy-buds-live-r180/SM-R180NZNAEUG/
Pročitano 361 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja