Od Minecrafta do GTA: Utjecaj na okoliš Vaše omiljene videoigre

Od Minecrafta do GTA: Utjecaj na okoliš Vaše omiljene videoigre

Vijesti Napisao/la  Cobra Četvrtak, 06 Kolovoz 2020 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

06. kolovoza, 2020. | Zagreb

Od Minecrafta do GTA: Utjecaj na okoliš Vaše omiljene videoigre

 

  • Minecraft je na prvom mjestu kao najprodavanija, ali i s najviše utjecaja na zagađenje okoliša, video-igra svih vremena - s emisijom CO2 od ukupno 600 milijuna kg. 
  • SaveOnEnergy otkrio je da je kombinirana emisija CO2 za prvih šest najprodavanijih igara 841.131.250 kg – to je ekvivalent putovanja oko svijeta 75.064 puta. 
  • S druge strane, Kinect Adventures proglašen je najprikladnijom ekološkom igrom, stvarajući 2.700.000 kg CO2 emisije za svu prodaju tijekom vremena - a također se može pohvaliti najnižom prosječnom emisijom CO2 po igri od 0,1125 kg. 
  • Zanimljivo je i kako svih pet Call of Duty igara spadaju u najmanje onečišćujuće, unatoč skupnoj prodaji od 118 milijuna. 

Tržište online video igara je ogromno, sa čak 2,5 milijarde igrača na globalnoj razini. A od ožujka ove godine, industrija je zabilježila 63% porasta u globalnoj prodaji videoigara.


Ipak, vjerujemo da se rijetko tko ponekad i upita kakav je utjecaj video igara na okoliš u kojem živimo? Iako je ovo odlična, ali i pozitivna vijest za industriju, ona ističe i rastuću zabrinutost za okoliš, jer čini se da videoigre mogu emitirati CO2, dokazano štetan za naš planet. U svjetlu toga, SaveOnEnergy.com/uk istražio je najprodavanije videoigre svih vremena na globalnoj razini, analizirajući vremena završetka i prosječne emisije CO2 po satu igre na svim konzolama kako bi utvrdili koje su hit igre najbolje, a najgore za okoliš.
Pročitano 130 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja