Prvo kino s LG-evim LED Cinema displejem i zvukom Dolby Atmos za čaroban doživljaj filmova

Prvo kino s LG-evim LED Cinema displejem i zvukom Dolby Atmos za čaroban doživljaj filmova

Vijesti Napisao/la  Cobra Petak, 26 Lipanj 2020 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

26. lipnja, 2020.|Zagreb 

Prvo kino s LG-evim LED Cinema displejem i zvukom Dolby Atmos za čaroban doživljaj filmova 

Napredne značajke LED kina bez projektora uz Dolby Atmos zvuk koji oduzima dah 

LG Electronics (LG) je na Tajvanu otvorio prvo kino na svijetu opremljeno tehnologijom LG LED Cinema Display s kino serverom kompanije Dolby te uranjajućim zvukom Dolby Atmos. U suradnji s vodećim lancem kinodvorana Showtime Cinemas ovo futurističko kino prvo je na tržištu u potpunosti zamijenilo projektor s LED tehnologijom.


Kompanije LG i Dolby Laboratories blisko su surađivale na integraciji Dolbyjevog Integrated Media Servera (IMS3000) s LG-evim LED Cinema displejem. Dolbyjev IMS3000 omogućava reprodukciju filmova u Dolby Atmosu zaslužnom za široku lepezu zvukova koji okružuju publiku te odgovaraju pokretima i poziciji objekata na zaslonu. Kombinacija Dolby Atmosa s dinamičnim i živopisnim prikazom slike na LG LED Cinema displeju ostavlja dubok dojam na gledatelje, a odlazak u kino čini nezaboravnim.


Sa širinom od 14 metara i visinom od 7 metara, očaravajući LG-ev zaslon prikazuje detaljnu sliku u 4K razlučivosti. Za razliku od uobičajenih digitalnih projektora, LG-ev sustav donosi odličnu kvalitetu slike preko cijele površine zaslona, bez ikakvih izobličenja. Zahvaljujući mogućnosti kontrole svakog pojedinačnog piksela LG LED Cinema displej jamči superioran omjer kontrasta i nevjerojatnu preciznost boja. Štoviše, slijedi najviše standarde za sigurnost sadržaja i certifikaciju Digital Cinema Initiatives (DCI).

„Namjera nam je iskustvo kina podići na višu razinu i premašiti očekivanja potrošača,“ rekao je Paik Ki-mun, voditelj poslovne jedinice Information Display unutar kompanije LG Electronics Business Solutions. „Uvjereni smo da će napredne tehnologije LG LED Cinema displeja i Dolbyjeva rješenja povećati naš udio na rastućem tržištu LED kina.“

Pročitano 131 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja