Reakcija za medije tvrtke Huawei obzirom na nove odluke američke administracije

Reakcija za medije tvrtke Huawei obzirom na nove odluke američke administracije

Vijesti Napisao/la  Cobra Ponedjeljak, 18 Svibanj 2020 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

18. svibnja, 2020.|Zagreb 

Reakcija za medije Huaweija s obzirom na nove odluke američke administracije

Povijest ljudske civilizacije obilježena je beskrajnim nizom nesporazuma, sukoba i ratova. Na sreću, u današnje vrijeme čovječanstvo je ipak neusporedivo mudrije, tako da se ratovi izbjegavaju kao sredstvo za rješavanje sukoba – bez obzira na razlog. U današnje vrijeme kada još uvijek govorimo o globalnoj opasnosti uzrokovanoj virusom, malo je po strani sukob američke administracije i kineske kompanije Huawei. Naravno, ovdje se ne radi samo o kompaniji već priča ima i drugu pozadinu. U svakom slučaju, bez obzira što se korištenjem digitalnih tehnologija sve na prvi pogled može činiti jednostavnim i razumljivim, činjenica je da živimo u jednom prilično kompliciranom vremenu. Vjerojatno i najkompliciranijem u dosadašnjoj povijesti čovječanstva. U svakom slučaju, pred nama se nalazi tekst kojim se Huawei kategorički protivi izmjenama i dopunama pravila o stranim proizvodima koji se odnose na Huawei, a koje je predložilo američko ministarstvo trgovine.


Naime, 16. svibnja prošle godine, američka administracija dodala je kompaniju Huawei na listu entiteta kojima su potrebne posebne dozvole za izvoz u SAD-u, bez opravdanja. Od tada, unatoč činjenici da je Huaweiju onemogućen pristup brojnim industrijskim i tehnološkim elementima, kompanija i dalje nastoji poštivati sva pravila i propise američke vlade. U međuvremenu, Huawei je, prema vlastitim tvrdnjama, uspio ispuniti ugovorne obveze spram kupaca i dobavljača, a osim što je tvrtka preživjela, krenula je naprijed s razvojem i proizvodnjom, unatoč mnogim „crnim“ predviđanjima. 

U neumoljivoj težnji pooštravanja mjera prema Huaweiju, američka administracija odlučila je provesti odluku, uz potpuno ignoriranje zabrinutosti mnogih kompanija i industrijskih udruženja. Ekonomski, a i šire, odluka je, prema Huaweiu, bila proizvoljna i štetna, ali i prijeti industriji cijelog svijeta. Novo pravilo utjecati će na širenje, održavanje i kontinuirano funkcioniranje mreža u vrijednosti stotina milijardi dolara koje je Huawei uveo u više od 170 zemalja. Ovo će utjecati i na komunikacijske usluge za više od 3 milijarde ljudi koji koriste proizvode i usluge Huaweija širom svijeta. Kako bi napala vodeću kompaniju iz druge zemlje, američka vlada okrenula je leđa interesima Huaweijevih kupaca i potrošača. Isto se, prema tvrdnjama iz tvrtke, protivi tvrdnji američke vlade da je motivirana sigurnošću mreže.

Ova odluka američke vlade ne utječe samo na Huawei. Ona će imati ozbiljan utjecaj na velik broj industrija globalno. Dugoročno gledano, to će naštetiti povjerenju i suradnji na globalnom tržištu poluvodiča o kojoj ovise mnoge industrije, povećavajući sukobe i gubitke unutar tih područja. SAD se trude svojim vlastitim tehnološkim snagama uništiti kompanije izvan vlastitih granica. To će samo poslužiti potkopavanju povjerenja međunarodnih kompanija u američku tehnologiju i lance opskrbe. U konačnici, to će naštetiti američkim interesima. Huawei sveobuhvatno ispituje ovo novo pravilo. Neminovno će utjecati na poslovanje tvrtke. Naravno, Huawei će i ovog puta pokušati sve kako bi pronašli rješenje. U tvrtki se tako i nadaju da će njihovi korisnici i dobavljači ostati uz njih, čime će se umanjiti učinak ovog diskriminatornog pravila.

Pročitano 418 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja