Mastercard povećava limit za beskontaktna plaćanja u 29 zemalja Europe © Copyright European Commission 2014

Mastercard povećava limit za beskontaktna plaćanja u 29 zemalja Europe

Vijesti Napisao/la  Cobra Srijeda, 25 Ožujak 2020 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 25. ožujka, 2020. | Zagreb 

Mastercard povećava limit za beskontaktna plaćanja u 29 zemalja Europe 

Mjera se odnosi i na Hrvatsku u kojoj Mastercard preporuča povećanje limita za beskontaktna plaćanja bez autorizacije PIN-om na 350 kn u odnosu na dosadašnjih 100 kn 

Mastercard je danas najavio kako predano ulaže napore u osiguravanje povećanja limita za beskontaktna plaćanja diljem Europe. Silovit porast beskontaktnih plaćanja u posljednje vrijeme logičan su razlog ovog novog i važnog poteza kompanije Mastercard koji će omogućiti trgovcima brzo i učinkovito podizanje limita za beskontaktna plaćanja i omogućiti korisnicima kartica da biraju najbrži i najsigurniji mogući način plaćanja. U trenutku kada 29 zemalja radi na implementaciji novih limita, ovaj korak dolazi u pravo vrijeme kako bi u konačnici poboljšao iskustvo kupnje za sve ljude u regiji.


Mastercard je diljem Europe podržao nekoliko različitih inicijativa koje su rezultirale dramatičnim povećanjem plaćanja putem beskontaktnih kartica i mobilnih uređaja; 75% svih Mastercardovih transakcija u Europi danas su beskontaktne. Povećanje limita za beskontaktna plaćanja znači da će korisnici Mastercard kartica uskoro moći plaćati, a trgovci uskoro moći primati novac brže i sigurnije, bez potrebe unošenja PIN-a i u konačnici bez potrebe rukovanja gotovinom.  

„Mastercard je prvi prepoznao potencijal i potrebu i već od 1. siječnja 2020. osigurao da svi uređaji za plaćanje postanu beskontaktni. Danas svjedočimo kako ljudi brzo prihvaćaju beskontaktno plaćanje kao svoj preferirani način svakodnevnih plaćanja. Današnja najava i potez kompanije u skladu je s tempom promjene ponašanja ljudi, kojima i mi u konačnici služimo, pružajući im jednostavnost, brzinu i duševni mir u svijetu koji se neprestano mijenja“, izjavio je Milan Gauder, izvršni potpredsjednik za proizvode i inovacije za Europu u kompaniji Mastercard.  Od ovih 29 zemalja koje implementiraju promjene, Velika Britanija, Irska, Estonija i Poljska vode put ka trajnom povećanju limita, a zemlje poput Nizozemske i Grčke primjeri su implementacije privremenog povećanja limita kako bi pomogli svojim državljanima da lakše kupuju u ovim teškim vremenima. 
 Gauder dodaje: „Mastercard od početka promovira beskontaktno plaćanje kroz niz benefita koje takav način plaćanja osigurava korisnicima beskontaktnih kartica, a među kojima su svakako najznačajniji jednostavnost, sigurnost i brzina plaćanja. Današnja najava znači da neće samo oni koji već koriste beskontaktni način plaćanja imati još veću slobodu prilikom plaćanja, i to na način na koji najviše preferiraju, već da će Mastercard pružiti i dodatnu podršku ljudima u nošenju sa svakodnevnim izazovima s kojima se trenutno suočavaju.“  

Mastercard će u Hrvatskoj dozvoliti i preporučiti podizanje limita na 350 kn, međutim finalnu odluku o visini limita donosi Hrvatska narodna banka (HNB). Ukoliko HNB odluči implementirati i niži limit, Mastercard će omogućiti da se on u bilo kojem trenutku može povisiti na 350 kn i to bez potrebe bilo kakve dodatne implementacije ili izmjena od strane Mastercarda.  

„U današnje nesigurno vrijeme kada se ljude savjetuje da izbjegavaju sve nepotrebne kontakte i u kojem su kompanije širom svijeta prisiljene promišljati o novim i beskontaktnim poslovnim modelima, Mastercard u Hrvatskoj podržao je povećanje limita za beskontaktno plaćanje kako bi osigurao korisnicima svojih kartica najlakši i najsigurniji način plaćanja – beskontaktni. Na taj način, a u svom djelokrugu rada, nadamo se pomoći ljudima da se lakše nose s ovim zahtjevnim vremenima“, izjavio je Cosmin Vladimirescu, direktor kompanije Mastercard u Hrvatskoj.  

U tablicama niže možete pronaći stare i nove limite za 29 zemalja u kojima se događaju promjene limita za beskontaktna plaćanja:

 

Država

Hrvatska

Cipar

Estonija

Grčka

Njemačka

Irska

Latvija

Luksemburg

Valuta

KN

EUR

EUR

EUR

EUR

EUR

EUR

EUR

Postojeći limit

100

20

25

25

25

30

25

25

Novi limit

350

50

50

50

50

50

50

50

 

 

Država

Malta

Nizozemska

Portugal

Španjolska

Poljska

UK

Mađarska

Valuta

EUR

EUR

EUR

EUR

PLN

GBP

HUF

Postojeći limit

25

25

20

20

50

30

5000

Postojeći limit

50

50

50

50

100

45

15000

 

Država

Uzbekistan

Bugarska

S. Makedonija

Albanija

Kosovo

Litva

Valuta

UZS

BGN

MKD

LEK

EUR

EUR

Postojeći limit

52500

50

750

2000

15

25

Novi limit

250000

100

2000

4500

40

50

 

Država

Švedska

Armenija

Bjelorusija

Gruzija

Kazahstan

Kirgistan

Tadžikistan

Turska

Valuta

SEK

AMD

BYN

GEL

KZT

KGS

TJS

TRY

Postojeći limit

200

12100

20

45

5000

1525

140

120

Novi limit

400

20000

100

100

20000

2500

200

250

 
Pročitano 117 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja