EU zanima i Vaš stav o softveru otvorenog koda!

EU zanima i Vaš stav o softveru otvorenog koda!

Vijesti Napisao/la  Cobra Utorak, 03 Rujan 2019 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 Zagreb, 03. rujna, 2019.

Zanima nas i Vaš stav o softveru otvorenog koda

Europska komisija pokreće anketu usmjerenu na programere koji razvijaju besplatne aplikacije kao i aplikacije otvorenog koda.

Europska komisija upravo je pokrenula anketu usmjerenu na programere besplatnih aplikacija i aplikacija otvorenog koda - Free and Open Source Software - (FOSS) kako bi razumjeli njihove potrebe i kako EU može doprinijeti sigurnijem ekosustavu otvorenog koda. Anketna pitanja primarno se odnose na ​​sigurnost besplatnog softwarea i softwarea otvorenog koda i onoga što Europska komisija može učiniti kako bi programerima pomogla u razvoju još sigurnijeg softwarea.

Anketa za razvojne programere FOSS, dio je projekta EU-FOSSA 2, inicijative EU-a kako bi unaprijedila sigurnost i integritet najkritičnijeg softvera otvorenog koda koji je u aktualnoj upotrebi. Uz anketu, druge projektne aktivnosti uključuju traženje bugova, hackathone, te povezivanje s developerskim zajednicama.

Saradnja na poboljšanju FOSS sigurnosti

Istraživanje pozdravlja prijedloge i ideje razvojnih programera o poboljšanju sigurnosti i o tome što Europska komisija može učiniti kako bi pomogla. Istraživanje je otvoreno do 30. studenog 2019., a rezultati će biti objavljeni na web stranici EU-FOSSA neposredno nakon navedenog datuma. Ovo je sjajna prilika za programere otvorenog koda da se njihov glas čuje u raspravi o tome kako zajednički mogu poboljšati sigurnost softvera otvorenog koda.

Survey551x125 02

Pročitano 249 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja