EU zanima i Vaš stav o softveru otvorenog koda!

EU zanima i Vaš stav o softveru otvorenog koda!

Vijesti Napisao/la  Cobra Utorak, 03 Rujan 2019 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 Zagreb, 03. rujna, 2019.

Zanima nas i Vaš stav o softveru otvorenog koda

Europska komisija pokreće anketu usmjerenu na programere koji razvijaju besplatne aplikacije kao i aplikacije otvorenog koda.

Europska komisija upravo je pokrenula anketu usmjerenu na programere besplatnih aplikacija i aplikacija otvorenog koda - Free and Open Source Software - (FOSS) kako bi razumjeli njihove potrebe i kako EU može doprinijeti sigurnijem ekosustavu otvorenog koda. Anketna pitanja primarno se odnose na ​​sigurnost besplatnog softwarea i softwarea otvorenog koda i onoga što Europska komisija može učiniti kako bi programerima pomogla u razvoju još sigurnijeg softwarea.

Anketa za razvojne programere FOSS, dio je projekta EU-FOSSA 2, inicijative EU-a kako bi unaprijedila sigurnost i integritet najkritičnijeg softvera otvorenog koda koji je u aktualnoj upotrebi. Uz anketu, druge projektne aktivnosti uključuju traženje bugova, hackathone, te povezivanje s developerskim zajednicama.

Saradnja na poboljšanju FOSS sigurnosti

Istraživanje pozdravlja prijedloge i ideje razvojnih programera o poboljšanju sigurnosti i o tome što Europska komisija može učiniti kako bi pomogla. Istraživanje je otvoreno do 30. studenog 2019., a rezultati će biti objavljeni na web stranici EU-FOSSA neposredno nakon navedenog datuma. Ovo je sjajna prilika za programere otvorenog koda da se njihov glas čuje u raspravi o tome kako zajednički mogu poboljšati sigurnost softvera otvorenog koda.

Survey551x125 02

Pročitano 360 puta

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja