ETRANET Grupa partner Ultre Europe 2019 za plaćanje MIFARE narukvicama

ETRANET Grupa partner Ultre Europe 2019 za plaćanje MIFARE narukvicama

Vijesti Napisao/la  Cobra Četvrtak, 11 Srpanj 2019 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Split / Zagreb 11. srpnja 2019.

ETRANET Grupa partner Ultre Europe 2019 za plaćanje MIFARE narukvicama

Narukvice tvrtke ETRANET omogućiti će najbrže i najugodnije beskontaktno plaćanje za desetke tisuća posjetitelja glazbenog festivala Ultra Europe 2019

Tvrtka ETRANET Grupa, hrvatski specijalist na području elektroničkih transakcija, treću je godinu zaredom odabrana kao partner glazbenog festivala elektroničke glazbe Ultra Europe 2019 koji se i ove godine održava u Splitu. ETRANET Grupa je za potrebe festivala isporučila 78.000 narukvica koje koriste tehnologiju MIFARE, a na festivalu će služiti kao preferirano sredstvo beskontaktnog plaćanja. Svaki posjetitelj Ultre će prilikom dolaska na festival zamijeniti svoju ulaznicu za vlastitu narukvicu, na koju može uplatiti sredstva putem top-up terminala, koristeći primjerice neku od bankovnih ili kreditnih kartica. Posjetitelj može prislanjanjem narukvice platiti sve proizvode i usluge dostupne tijekom trajanja festivala, bilo da je riječ o hrani, piću, festivalskoj odjeći ili suvenirima.

"Iznimno smo ponosni što je Ultra Europe ponovno prepoznala ETRANET Grupu kao pouzdanog partnera za tehnologiju MIFARE, koji može pripremiti i isporučiti velike količine festivalskih narukvica u kratkom roku, poštujući pri tom sve sigurnosne standarde te čuvajući u tajnosti dizajn narukvica kako bi se spriječili pokušaji kopiranja istih odnosno neovlaštenog ulaska na festival“, izjavio je Damir Lesničar, direktor ETRANET Grupe.

 

NXP MIFARE primjer 1

Naime, kao događaji s iznimno velikom frekvencijom ljudi te raznim nivoima pristupa sadržajima i dijelovima događanja, glazbeni festivali su iznimno zanimljiva meta za pokušaje krivotvorenja ulaznica odnosno propusnica. Stoga se organizatori festivala i srodnih velikih te posebno višednevnih događaja ubrzano udaljavaju od sigurnosnih mehanizama na papirnatim ulaznicama ka tehnologiji MIFARE. Osim sigurnosnog aspekta, MIFARE narukvice su u jedinstvenoj poziciji da na cjenovno učinkovit način posluže i kao sredstvo brzog beskontaktnog plaćanja na ovim visokofrekventnim događajima, uz minimalne logističke zahtjeve.

MIFARE je trgovačko ime tehnologije američke tvrtke NXP Semiconductors koja pokriva širok raspon contactless smart card i proximity card proizvoda, potpuno kompatibilnih s ISO/IEC 14443 Type A 13.56 MHz standardom. MIFARE proizvodi, bilo da je riječ o narukvicama ili klasičnim karticama, spadaju u grupu pametnih kartica koje ne zahtijevaju fizički kontakt sa čitačem, već se komunikacija odvija putem radio-signala (RFID) do maksimalnog dometa od 5 centimetara. Pored brze i pouzdane komunikacije, ovakve kartice podržavaju AES i DES/Triple-DES standarde enkripcije podataka. Po podacima NXP Seminconductorsa, u svijetu je dosad prodano preko 10 milijardi MIFARE-kompatibilnih čipova odnosno 150 milijuna kompatibilnih čitača.

O ETRANET GRUPI

ETRANET Grupa kroz svoje plodonosno dvadesetogodišnje iskustvo predstavlja provjerenog partnera na području elektroničkih transakcija. Svojim klijentima pruža ekspertizu, konzultacije te evaluaciju i implementaciju inovativnih rješenja s fokusom na područja bezgotovinskog poslovanja (izdavanje i prihvat kartica i drugih oblika elektroničkog plaćanja) te naprednih POS (Point Of Sale) / POI (Point Of Interaction) sustava, po principu 'ključ u ruke'.

Pored prodaje informatičkih rješenja skrojenih prema potrebama naručitelja, ETRANET Grupa nudi i poslovne modele poput najma opreme i naprednih cloud based aplikacija po principu IaaS (Infrastructure as a Service) i SaaS (Software As A Service).

ETRANET Grupa je distributer vodećih svjetskih proizvođača Gemalto (kartice) te Ingenico (EFTPOS), te pouzdani partner-dobavljač tvrtki poput Deutsche Telekoma i Ubera, a održava i preko 25.000 EFTPOS i POS/POI uređaja na lokaciji korisnika kao što su OTP banka, Hrvatski Telekom, Zagrebačka banka (ATOS), Optima Telekom, BILLY i drugih.

Vlastito rješenje tvrtke ETRANET Mini Fiskalna Blagajna proglašeno je najboljim aplikativnim rješenjem na sajmu CARTES, a tvrtka je i nominirana za Zlatnu kunu hrvatskog gospodarstva 2018. godine u kategoriji Top 5 malih tvrtki.

Da biste saznali više o ETRANET Grupi, posjetite web-mjesto https://www.etranet.hr.

Pročitano 249 puta
slika 3

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja