Canon predstavlja RF 24-240mm F4-6.3 IS USM, krajnje svestran i kompaktan objektiv s 10x zumom za sustav EOS R

Canon predstavlja RF 24-240mm F4-6.3 IS USM, krajnje svestran i kompaktan objektiv s 10x zumom za sustav EOS R

Vijesti Napisao/la  Cobra Srijeda, 10 Srpanj 2019 00:00
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Zagreb 9. srpnja 2019.

Canon predstavlja RF 24-240mm F4-6.3 IS USM, krajnje svestran i kompaktan objektiv s 10x zumom za sustav EOS R

RF 24-240mm F4-6.3 IS USM s fotoaparatom Canon EOS RP

Canon Europe, vodeći svjetski proizvođač objektiva, danas proširuje svoju ponudu objektiva RF predstavljanjem modela RF 24-240mm F4-6.3 IS USM. To je najnoviji objektiv za kreativne entuzijaste koji tek kreću na svoje putovanje sa sustavom EOS R. Ovaj kompaktni objektiv sa svojim rasponom 10x zuma od 24 – 240 mm za snimanje iznimnih fotografija punog kadra nudi goleme kreativne mogućnosti. Ovaj je objektiv namijenjen svima koji su motivirani izraziti kreativnost kroz fotografiju, osobito u žanru putne fotografije. Posebno je svestran i snima sve, od širokokutnih kadrova do telefoto krupnih planova, i to u iznimnoj kvaliteti.

Nakon najave o razvoju šest objektiva RF i nedavnog predstavljanja modela RF 85mm F1.2L USM, RF 24-240mm F4-6.3 IS USM drugi je objektiv koji Canon predstavlja u 2019. godini i ima najveći zum u ponudi. Svih šest objektiva RF nudit će izvanrednu kvalitetu i svestranost svima koji žele napraviti savršen snimak fotoaparatom iz sustava EOS R.

Impresivan i cjenovno pristupačan zum punog kadra

Kompaktni i prenosivi RF 24-240mm F4-6.3 IS USM s masom samo 750 g ima izvanredan omjer mase i pokrivenosti žarišne duljine. Sa svojim 10x zumom, raznim žarišnim duljinama i promjenjivim otvorom blende f/4-6.3 ovaj objektiv savršen je izbor za kreativne fotografe amatere koji žele postići najveću svestranost s fotoaparatom EOS RP i sustavom objektiva RF. Dajući fotografima proširen raspon za kreativnost, širokokutna žarišna duljina od 24 mm objektiva RF 24-240mm F4-6.3 IS USM savršena je za grupne fotografije te fotografije pejsaža i gradskih obrisa, dok je njegova telefoto duljina od 240 mm savršena za fotografiranje sportova, događanja, životinja u prirodnom staništu i osoba sa srednjih udaljenosti. RF 24-240mm F4-6.3 IS USM ima u prsten za fokusiranje/kontrolu ispupčen u obliku romba i prsten za zumiranje koji se zaključava i rotira za 100 stupnjeva, pa nudi korisnicima trenutačnu i preciznu kontrolu za hvatanje prekrasnih i zanimljivih stvari oko njih na najljepšim mogućim snimkama. Velik promjer i kratki stražnji fokus RF nosača omogućuje konstrukciju objektiva s velikim stražnjim elementima, čime se maksimizira kvaliteta slike i time omogućuje fotografima da izraze vrhunce svoje kreativnosti.

Iznimna kvaliteta s automatskim fokusiranjem i stabilizacijom

RF 24-240mm F4-6.3 IS USM krasi stabilizacija slike u pet razina, pa je to prvi objektiv punog kadra s dinamičkom stabilizacijom slike koji nudi fotografima izvanrednu stabilnost čak i pri snimanju iz ruke – i čak i pri vrlo malim brzinama rada zatvarača. Ta ključna značajka omogućuje snimanje kristalno čistih snimaka i stabilnih filmova pri niskoj razini osvjetljenja (uz kontrolu otvora blende s 1/8 razina), što je savršeno za spontane fotografije i videozapise u pokretu. Uz automatsko fokusiranje Nano USM koje kombinira prednosti STM-a i prstenastog USM-a na 88 % vodoravnog I 100 % okomitog dijela okvira s Dual Pixel CMOS automatskim fokusiranjem, objektiv nudi brz, tih i gladak rad pri snimanju filmova, omogućujući fotografima izradu kvalitetnih snimki.

Premium izgled i dojam koji savršeno odgovara sustavu EOS R

RF 24-240mm F4-6.3 IS USM izvrstan je u kombinaciji s Canonovim najlakšim fotoaparatom punog kadra bez zrcala, modelom EOS RP, jer omogućuje kreativnim amaterima puno uživanje u sustavu EOS R s nativnim objektivom. Sustav EOS R, predstavljen u rujnu 2018., nudi nenadmašnu optičku izvrsnost, najbrže automatsko fokusiranje na svijetu i zahvaljujući novom RF nosaču, bržu komunikaciju između fotoaparata i objektiva. Brze performanse, vrhunska ergonomija te superiorna i beskompromisna kvaliteta slike ostaju u srcu sustava EOS R, a ovaj se objektiv ni po čemu ne razlikuje.

Richard Walch iskuava novi objektiv RF 24 240mm F4 6.3 IS USM

Canonov ambasador i akcijski/sportski fotograf Richard Walch nedavno se vratio s 12-dnevnog putovanja uz obalu Norveške, od Bergena do Kirkenesa. U svojoj torbi s opremom imao je RF 24-240mm F4-6.3 IS USM.

Evo što je Walch rekao o upotrebi tog objektiva: „Htio sam ga ponijeti na putovanje kako bih isprobao kakve su mu stvarne sposobnosti. Misija mi je bila pronaći suprotne perspektive: zemlja naspram vode i voda naspram zemlje. Htio sam taj objektiv za spontane snimke koje nastaju tijekom putovanja, upravo zbog njegove velike svestranosti. Ljepota Norveške je zadivljujuća – kad se nađete na takvom jednom veličanstvenom mjestu, osjećate se obavezni napraviti jednako veličanstvenu snimku krajolika koji vas okružuje. Ovaj objektiv savršen je za putovanja i idealan izbor za fotografe koji ulaze u svijet sustava EOS R – kompaktan je i lagan, a opet ne radi kompromise u kvaliteti. Svima koji bi htjeli testirati svoja kreativna ograničenja u pokretu toplo preporučujem RF 24-240mm F4-6.3 IS USM.

Glavne značajke objektiva RF 24-240mm F4-6.3 IS USM:

  • raspon zuma 24 – 240 mm
  • stabilizacija slike u 5 razina s dinamičkim IS-om
  • asferični elementi objektiva i elementi s ultravisokim rasapom te premaz Super Spectra
  • kružni otvor f/4-6.3 blende sa 7 listova
  • automatsko fokusiranje Nano USM
  • preklopivi prsten za fokusiranje/kontrolu
  • ugrađeni DLO profil i elektronička korekcija izobličenja 

Pročitano 84 puta
slika 3

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Mobis

mobis

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja