HTC EXODUS 1 za još širu privatnost i sigurnost korisnika diljem svijeta

HTC EXODUS 1 za još širu privatnost i sigurnost korisnika diljem svijeta Istaknuto

Objavljeno u Pametni telefoni Napisao/la  Cobra Veljača 27 2019 veličina pisma smanji veličinu pisma uvečaj veličinu pisma
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Barcelona, 26. veljače 2019.  

HTC EXODUS 1 za još širu privatnost i sigurnost korisnika diljem svijeta 

  • EXODUS 1 suprotstavlja se s Big Data poslovnim modelima velikih tehnoloških tvrtki
  • Novo partnerstvo s Opera Browser štiti identitet i privatnost tijekom pregledavanja na uređaju HTC EXODUS 1
  • Nakon validacije iz kripto zajednice, HTC EXODUS 1 bit će dostupan u valuti Fiat

Od danas, korisnici EXODUS 1 mogu ažurirati svoje uređaje OTA (over-the-air) ažuriranjem kako bi ostvarili interakciju s mnoštvom novih partnera i iskoristili prednosti nove decentralizirane mreže. HTC EXODUS 1 je prvi pametni telefon izgrađen za novi Internet. Pokret u smjeru zaštite naše privatnosti i sigurnosti podataka sve je jači, a potaknut je skepticizmom o tome kako velike tehnološke tvrtke koriste naše podatke i neizvjesnosti koliko su oni zapravo sigurni.

Phil Chen, Decentralized Chief Officer u kompaniji HTC kaže: "EXODUS se odnosi na budućnost podataka i korištenje prave arhitekture za Internet, koja uključuje sigurnost, privatnost i prijenos vlasništva nad podacima osobi koja ih generira". 

Decentralizirani web omogućit će korisnicima da zaštite i osiguraju vlastite podatke pružajući transparentnije P2P (peer-to-peer) usluge, uklanjajući posrednike koji su ostvarivali korist od čuvanja vaših podataka. Sad smo u mogućnosti posjedovati vlastiti profil i pripadajuću digitalnu imovinu na različitim platformama, pa čak i dobiti poticaj za dijeljenje odabranih informacija. Ovaj decentralizirani pokret revolucionirat će način na koji upravljamo podacima korisnika i omogućiti stvaranje novih poslovnih modela koji ne počivaju na pohrani i iskorištavanju informacija korisnika. Kako bi podržao pokret Web 3.0, tim EXODUS odabranim partnerima izdaje Zion Key Management API s naglaskom na zaštiti korisničkih podataka.

Exodus image1

Opera, prvi kripto-omogućeni preglednik, prva je organizacija koja je iskoristila API. To znači da korisnici pretraživača Opera mogu uživati dodatnu sigurnost vlastite kripto-imovine na modelu EXODUS 1 te komunicirati, obavljati transakcije i prijavljivati se na usluge izravno koristeći svoje privatne ključeve pohranjene na sigurno mjesto u uređaju. Charles Hamel, voditelj odjela kriptografije u Opera Browsers, kaže: “Na početku smo nove generacije Weba, one u kojoj će se nove, decentralizirane usluge suprotstaviti postojećem stanju. HTC i Opera donijeli su smjelu odluku da budu prvi koji će ubrzati i omogućiti tu transformaciju. Vrlo smo ponosni na suradnju s EXODUS-om i zajedno definiramo novi standard upotrebljivosti i sigurnost kriptografije.”

Suradnja EXODUS - Opera postavlja industrijski standard načina kako user friendly korisnička iskustva blockchaina mogu biti sigurna, čime se većem broju ljudi omogućuje sigurno istraživanje prednosti blockchain tehnologije i decentraliziranih aplikacija i usluga. Istaknuti primjer korištenja Opere s novčanikom Zion uključuje mogućnost izravnog mikroplaćanja na sadržajnim web stranicama, što ima potencijal preoblikovati novinarstvo i stvoriti novi, sadržajno fokusiran tok prihoda udaljen od kontrole tehničkih divova i modela oglašavanja po kliku.

Nove opcije kupnje uređaja EXODUS 1

Exodus image2

Od početka prodaje putem ranog pristupa, EXODUS 1 je dobio podršku i potvrdu kripto zajednice i njenih lidera, uključujući Vitalika Buterina i Glen Weyl. Nakon toga, EXODUS 1 širi svoj doseg na non-kripto zajednicu koja želi istražiti novi internet te sigurnost i mogućnosti koje donosi. Od ožujka, EXODUS 1 dostupan je za kupnju u valuti Fiat po cijeni od 699 USD u SAD i lokalnim cijenama u odabranim regijama. Ovo je dodatak izvornim mogućnostima kupnje valutama BTC, ETH i LTC. Osim toga, možete kupiti EXODUS 1 i pomoću Binance tokena BNB. Nakon ovih ažuriranja, korisnici EXODUS 1 mogu uživati i u dodatnoj podršci za ERC-721 tokene na platformama Decentraland i Etheremon.

Exodus image3

Dodatni DApp isporučitelji koji se pridružuju projektu EXODUS 1

  • HTC EXODUS dalje širi ponudu DApp za Exodus 1 putem novih integracija s platformama:
  • Blockfolio: najpopularniji svjetski alat za praćenje portfelja kriptovaluta.
  • Numbers: AI rješenje za uređaje koji prate stvari kao što su hodanje, spavanje i ponašanje u vožnji, kako bi razdvojili te podatke - uz pristanak korisnika - i pripremili ih trećim stranama s ciljem informiranja o personaliziranoj ponudi usluga.
  • Nodle: Pružatelj povezivosti za Internet stvari, koji će koristiti Zion Vault SDK u nadolazećim mjesecima.

Pročitano 1718 puta Poslijednja izmjena dana Poslijednja izmjena dana Veljača 27 2019

Naš Facebook

Plesni studio Fever

fever logo1

Novi milenij

Novi milenij je nezavisni hrvatski internetski portal o novim tehnologijama. Bavimo se novim tehnologijama, a sadržajem pratimo najnovija tehnička dostignuća, posebno audio video industriju, telekomunikacije, računala, hardware-a i software-a. Portal je usko povezan s televizijskom emisijom Novi milenij koja se emitira na TV kanalima: TrendTV, TV Srce, AdriaticTV,  TV Nova, TVS - Televizija Šibenik, Osječka TV, Dubrovačka televizija, Slavonsko-brodska televizija, Poljoprivredna TV, Naša TV.

.

Cookies

Naš tim

bozo k80Božidar Žitnik drago kDragutin Ivček 

Naše usluge

TV emisija Novi milenij

Internetske usluge dizajna i izrade internetskih stranice

Snimanje i fotografiranje poslovnih i privatnih događanja